Printer doesn't appear


  • Senior Developer

    v0.11.0 is released and fixes this issue. Can you test when you have a chance?



  • Sorry Joe but same problem with v0.11 nightly ;)


  • Senior Developer

    v0.11 of the client will fix this issue. What was happening is that since the client is running as SYSTEM, WMI’s win32_printer object was reporting that network printers were added for SYSTEM. Therefore the client did not try to re-add them, despite no other user having them.



  • @Jbob Result : Only PDF printer appears (and without defult chekbox !)

    0_1464244091081_FOG.jpg

    ------------------------------------------------------------------------------
    --------------------------------PrinterManager--------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     26/05/2016 08:14 Client-Info Version: 0.9.10
     26/05/2016 08:14 PrinterManager Running...
     26/05/2016 08:14 Middleware::Communication URL: http://192.168.10.60/fog/service/servicemodule-active.php?moduleid=printermanager&mac=B0:83:FE:94:D8:57|&newService=1
     26/05/2016 08:14 Middleware::Communication Response: Success
     26/05/2016 08:14 Middleware::Communication URL: http://192.168.10.60/fog/service/Printers.php?mac=B0:83:FE:94:D8:57|&newService=1
     26/05/2016 08:14 Middleware::Communication Response: Success
     26/05/2016 08:14 PrinterManager Creating list of printers
     26/05/2016 08:14 PrinterManager Creating printer objects
     26/05/2016 08:14 Middleware::Communication URL: http://192.168.10.60/fog/service/Printers.php?id=30&mac=B0:83:FE:94:D8:57|&newService=1
     26/05/2016 08:14 Middleware::Communication Response: Success
     26/05/2016 08:14 Middleware::Communication URL: http://192.168.10.60/fog/service/printerlisting.php?newService=1
     26/05/2016 08:14 Middleware::Communication Response: Success
     26/05/2016 08:14 Printer Removing printer: \\impression\s101laser1
     26/05/2016 08:14 PrinterManager Adding printers
     26/05/2016 08:14 PrinterManager \\impression\s104laser1 already exists
    ------------------------------------------------------------------------------
    

  • Testers

    @Jbob said in Printer doesn't appear:

    @ITSolutions , the FOG client is capable of upgrading from any version. Even the initial release, v0.7.0 can (or at least should) upgrade to 0.10 without issue.

    Great information to know, thank you for confirming that. I wasn’t sure, just initial troubleshooting given the information present.


  • Senior Developer

    @ITSolutions , the FOG client is capable of upgrading from any version. Even the initial release, v0.7.0 can (or at least should) upgrade to 0.10 without issue.

    @Matthieu-Jacquart Download and run https://github.com/FOGProject/fog-client/releases/download/0.10.6/PrinterManagerHelper.exe on the computer having this issue. Does the \\impression\S109Laser1 printer show up in the tool?



  • @Tom-Elliott There’s just this…

    Location      : 
    Name          : PDF-XChange
    PrinterState  : 0
    PrinterStatus : 3
    ShareName     : 
    SystemName    : S107P01
    

  • Senior Developer

    @Matthieu-Jacquart To my understand, and @jbob please feel free correct any mistakes.

    Printers are installed with the client via the SYSTEM account. Default printers are setup on a per user basis (as defaults can be whatever people want to use, though next cycle will likely adjust the default based on what’s in the settings).

    Because of the way the printer is installed, if ANY other user has installed the printer under their profile, the port has already been created. Therefore, it can’t add the printer because it would “already exist”.

    Please verify if this is the case.

    get-WmiObject -class Win32_printer >> c:\printers.txt

    Upload the C:\printers.txt file this generates.

    With any luck, we’ll see the printer is indeed installed on the system, it’s just unable to associate as a “SYSTEM Wide” printer because a single (maybe more) already installed it.



  • @Tom-Elliott I log off/reboot several times, on different computer having same problem, no change, client is still in 0.9.10.
    After reinstalling last client at hand, same problem, printer didn’t appear…

    --------------------------------PrinterManager--------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     25/05/2016 14:29 Client-Info Client Version: 0.10.6
     25/05/2016 14:29 Client-Info Client OS:      Windows
     25/05/2016 14:29 Client-Info Server Version: 7843
     25/05/2016 14:29 Middleware::Response Success
     25/05/2016 14:29 Printer Removing printer: \\impression\s101laser1
     25/05/2016 14:30 PrinterManager Adding printers
     25/05/2016 14:30 PrinterManager \\impression\s109laser1 already exists
    ------------------------------------------------------------------------------
    

  • Senior Developer

    Log off and log back in. Likely the printer got removed. You might want to reboot if log off doesn’t work. If issue is still present I don’t know.


  • Testers

    @Matthieu-Jacquart It could be that the version on the machine is old enough that it doesn’t understand how to update correctly anymore. @jbob has made some major changes with 0.10.x as it is now cross platform. If this is a single machine I would just reinstall the client if it is more, than you may need to push an install some other way.

    @jbob might have a better answer though.



  • You’re right, I didn’t see this… I use last version of SVN, all other computers runs with 1.0.6 client and this one is still with 0.9.10…
    Don’t know why upgrade didn’t happen but it must be related !

    Edit : ok I’ve got this :

    --------------------------------ClientUpdater--------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     25/05/2016 14:08 Client-Info Version: 0.9.10
     25/05/2016 14:08 ClientUpdater Running...
     25/05/2016 14:08 Middleware::Communication URL: http://192.168.10.60/fog/service/servicemodule-active.php?moduleid=clientupdater&mac=B0:83:FE:94:74:BC|&newService=1
     25/05/2016 14:08 Middleware::Communication Response: Success
     25/05/2016 14:08 Middleware::Communication URL: http://192.168.10.60/fog/service/getversion.php?client&newService=1
     25/05/2016 14:08 Middleware::Communication URL: http://192.168.10.60/fog/client/FOGService.msi
     25/05/2016 14:08 Data::RSA ERROR: Could not verify certificate is from CA
     25/05/2016 14:08 Data::RSA ERROR: La valeur ne peut pas être null.
    Nom du paramètre : certificate
     25/05/2016 14:08 ClientUpdater ERROR: Update file is not authentic
    ------------------------------------------------------------------------------
    

    Any idea how to resolve that ?


  • Testers

    What version of FOG are you using? What OS are you deploying to?

    From your log it appears that you are using an old version of the client, so I am assuming you are using an old version of the trunk. I would recommend updating as I am pretty printers are something that has been worked on in the client in the 0.10.x version.


Log in to reply
 

458
Online

6.0k
Users

13.3k
Topics

125.2k
Posts