6303 - Image replication log never shows process finished


  • Testers

    Rev 6303 - Looking at the image replication log, I see entries for each image but there is a never a “Sync complete” entry or any indication if all of the images have synced successfully. This was previously logged in older revisions, but does not seem to be the case in 6303. Or if there is an error happening, I don’t see that being logged either. The log stays like it shows below until the next run of replication which results in the same output with updated timestamps.

    [02-17-16 3:46:29 pm] * Started sync for Image HPZ400 Win7 Software CAD
    [02-17-16 3:46:29 pm] * Starting Sync Actions
    [02-17-16 3:46:29 pm] | Image name: HPZ400 Win7 Software CAD
    [02-17-16 3:46:29 pm] * Found Image to transfer to 2 node(s)
    [02-17-16 3:46:29 pm] * Started sync for Image HPZ400 Win7 Software
    [02-17-16 3:46:29 pm] * Starting Sync Actions
    [02-17-16 3:46:29 pm] | Image name: HPZ400 Win7 Software
    [02-17-16 3:46:29 pm] * Found Image to transfer to 2 node(s)
    [02-17-16 3:46:29 pm] * Started sync for Image HPNC6400 Win7 Software
    [02-17-16 3:46:29 pm] * Starting Sync Actions
    [02-17-16 3:46:29 pm] | Image name: HPNC6400 Win7 Software
    [02-17-16 3:46:29 pm] * Found Image to transfer to 2 node(s)
    [02-17-16 3:46:29 pm] * Started sync for Image HP6730 Win7 Software Stu
    [02-17-16 3:46:29 pm] * Starting Sync Actions
    [02-17-16 3:46:29 pm] | Image name: HP6730 Win7 Software Stu
    [02-17-16 3:46:29 pm] * Found Image to transfer to 2 node(s)
    [02-17-16 3:46:29 pm] * Started sync for Image HP6570b Win 7 Software Stu
    [02-17-16 3:46:29 pm] * Starting Sync Actions
    [02-17-16 3:46:29 pm] | Image name: HP6570b Win 7 Software Stu
    

  • Testers

    @Tom-Elliott Thank you!


  • Senior Developer

    @MRCUR I have added the transfer logs to the log viewer.


  • Testers

    @Wayne-Workman I see the log in there that’s being shown through the GUI, along with one that has “transfer.HS Node” (the name of my other node) in the name, but it’s blank.



  • @MRCUR look in /opt/fog/log or logs or something like that. Bunch of service logs in there.


  • Testers

    @Tom-Elliott Is there a different place than Settings - Log Viewer to access each node’s log? I assume when I’m looking at that page it’s for the master node.



  • Ah I remember now. And yes, Replication is much cleaned up now compared to before - and handled a whole lot better.


  • Senior Developer

    @MRCUR it is indeed a change. This was needed because of how the replication occurs. While I could get the complete status, I figured using a separate log per each node would allow much more accurate information.


  • Testers

    @Tom-Elliott Is this a change from how it was done previously? I remember seeing success messages in the log, but maybe I’m completely making that up.


  • Senior Developer

    This is because all items are sent at the same time. Synchronously getting the status is simply not feasible.

    However, there is a log that shows the transfer for each node it is transferred to.



  • Here’s some material I think is sort of relevant:
    https://forums.fogproject.org/topic/6318/image-file-integrity

    But yes I agree, a message such as “sync complete for Image: abcdef123” or similar would be nice.


 

542
Online

41.7k
Users

12.2k
Topics

115.0k
Posts