Printer Not Installing



  • I just updated our test fog server to the latest svn and tried to install printers and it says none were found on the server. I set it to Only Assigned printers and it removed all other printers just fine, but will not add them. Thanks


  • Senior Developer

    I’ve readded the code that supposedly fixed this earlier. I’m hoping it can be put to bed, but my track record or something.



  • I had the same issue. Rolling back brought back an issue where the last printer in the list assigned to each host became the default printer and couldn’t be changed. I went back to the latest (at the time it was 5124) and the issue came back of printers disappearing. My computer was fine though and it turns out that the legacy client was doing the printer deleting. I decided to jump in and install client 0.9.5 on my workstations via a startup script in a group policy. That can be found here https://forums.fogproject.org/topic/6035/remove-legacy-client-and-install-0-9-5-client So far, its rolling out fine. The GP removes the legacy client and installs the new one. I edited the MSI installer of the new one to set my servers IP by default instead of fog-server. So far its working just fine. I have 1000+ workstations and waiting or installing the printers manually is out of the question.



  • although it still takes the \ away in the inf path it is correct in the database and installs



  • Ok, Update
    i rolled back to 4978 and tested this morning. So far all is working. I was able to add printers without any problems. Inf paths all stayed correct and I was able to edit them. Thanks again for the help


  • Testers

    @Uncle-Frank
    No funny sql at that time

    [Thu Oct 29 07:35:03.900537 2015] [mpm_prefork:notice] [pid 27483] AH00163: Apache/2.4.16 (Ubuntu) OpenSSL/1.0.1 configured -- resuming normal operations
    [Thu Oct 29 07:35:03.900595 2015] [core:notice] [pid 27483] AH00094: Command line: '/usr/sbin/apache2'
    [Thu Oct 29 08:10:24.416243 2015] [mpm_prefork:notice] [pid 27483] AH00169: caught SIGTERM, shutting down
    [Thu Oct 29 08:10:25.652040 2015] [mpm_prefork:notice] [pid 301] AH00163: Apache/2.4.16 (Ubuntu) OpenSSL/1.0.1 configured -- resuming normal operations
    [Thu Oct 29 08:10:25.652200 2015] [core:notice] [pid 301] AH00094: Command line: '/usr/sbin/apache2'
    [Thu Oct 29 11:20:46.455374 2015] [:error] [pid 307] [client 10.24.28.18:38105] PHP Warning:  mysqli::mysqli(): (HY000/2002): Connection refused in /var/www/html/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 37```

  • Developer

    Do you see anything related in the apache error log exactly when this is happening on the client? Not that easy to time but I am sure you can do it. Compare the timestamps…


  • Testers

    Same issue with 4240

     10/29/2015 8:56 AM FOG::PrinterManager Printer update was request from fog tray...
     10/29/2015 8:56 AM FOG::PrinterManager Management level = 1
     10/29/2015 8:56 AM FOG::PrinterManager Adding new printers to host...
     10/29/2015 8:56 AM FOG::PrinterManager 0 found on server side.```


  • @John-L-Clark I did get your message. The senior dev @Tom-Elliott says he’s fairly sure the issue is fixed in the latest. Can you update and try again?



  • It may or may not be related, but the latest has some problems and it deals with fog client services… the Senior developer has suggested using SVN revision 4168. See this thread for more details: https://forums.fogproject.org/topic/6020/fog-svn-5020-and-above-cpu-hammered-thread



  • @John-L-Clark

     10/28/2015 11:32 AM FOG::PrinterManager Printer update was request from fog tray...
     10/28/2015 11:32 AM FOG::PrinterManager Management level = 1
     10/28/2015 11:32 AM FOG::PrinterManager Adding new printers to host...
     10/28/2015 11:32 AM FOG::PrinterManager 0 found on server side.
    

    Edit: Format log


 

437
Online

5.4k
Users

12.6k
Topics

118.9k
Posts