Problem uploading image - size only 58MB



  • Hi,
    new to FOG, just installed it in a virtualbox for testing purposes, but can’t do basic task as upload image to server. Uploading finishes after few seconds (time estimate cca 30min) with no error, PC restarts, and size of the image is only 58 MB or 0. Tried single disk, tried all disk, same result. Can the virtualbox be source of this problem (everything else works fine)? Or some setting I missed?



  • Problem was with the available free space (it was combination of virtual disk setup and linux installation). Creating my first image now, seems ok so far. Thanks you all for pointing me to right direction.


  • Developer

    did you change the size of the virtual disk? the default is 8GB



  • @Tom Elliott, post: 43277, member: 7271 said:

    How many partitions are on the Windows XP image?
    One - 80GB, cca 10GB used.
    Just noticed, the FOG dashboard page shows disk free 0%, same for df command - not sure how this virtualbox dynamic volume works, but can imagine it could some problems, if the image creating utilit is checking free space during the proccess.

    But still able to upload any files via FTP to this machine.


  • Senior Developer

    How many partitions are on the Windows XP image?



  • @Tom Elliott, post: 43273, member: 7271 said:

    I ask the questions I do because it sounds like the space where /images is being placed is not large enough to store the data.

    That aside, be aware, while XP was supported, there was a problem I overlooked in 1.2.0 with downloading the XP/Vista images back to other machines. This has been fixed in SVN/Trunk of FOG.

    Uploads were not affected, and the fact that it’s giving you an ETA to finish shows that the upload process (by itself) is working, but my guess is on the FOG server /images is not sized out properly.
    Thanks for warning about problem with XP, but if we will use this at the end, there will be Windows 7 machines probably. And yes my guess was disk free size problem also, but then I tried upload 500MB file to the same virtiabox via FTP and it worked. Could try to convert virtualbox disk to static, but not sure if it helps.



  • IMG_4079.JPG


  • Senior Developer

    I ask the questions I do because it sounds like the space where /images is being placed is not large enough to store the data.

    That aside, be aware, while XP was supported, there was a problem I overlooked in 1.2.0 with downloading the XP/Vista images back to other machines. This has been fixed in SVN/Trunk of FOG.

    Uploads were not affected, and the fact that it’s giving you an ETA to finish shows that the upload process (by itself) is working, but my guess is on the FOG server /images is not sized out properly.



  • @Tom Elliott, post: 43269, member: 7271 said:

    What version of FOG?

    What OS is FOG installed on?

    What was the system that performed the update? I’m assuming you have a “master” image you’re trying to upload?

    How much disk space is on the FOG Server?

    What else have you tried?

    FOG is installed on Debian 6.0, FOG is latest stable build 1.2.0

    Not sure what “master” image is, I am just testing FOG for our purpose of deploying/cloning image on multiple new computers due to arrive. Uploading image from older Windows XP machine (HP Compaq dc7700), PC is registered in fog, created new task to upload image from host, FOG booted from network OK, image upload begins with ETA cca 30 min, after 15s max of uploading message about uploading finnished shows and PC reboots back to Windows - same for Single disk, or All disks.

    FOG server is installed in the virtual box, where disk space is dynamic - on the main machine there is over 100GB of free space. I tried uploading some bigger file to the debian server via ftp with fog user credentials, and no problem there…

    I tried creating new image for the host on web, new storage, few times register pc again (ot related to this problem) etc… Nothing special as I am new to FOG. I expected at least uploading image to work “out of the box” and was prepared only to tests deploying this image :) And of course I searched this forum, but when I found some uploading problem thread, there was always some error message with it, which I dont have - all seems as uploading procces was successful but was not.


  • Developer

    No error message, won’t be easy to find the problem then. Start off with running a “debug upload session”. Click on the host, then Basic Tasks and from there schedule “debug upload”. Hopefully we get more information about what’s wrong with that.


  • Senior Developer

    What version of FOG?

    What OS is FOG installed on?

    What was the system that performed the update? I’m assuming you have a “master” image you’re trying to upload?

    How much disk space is on the FOG Server?

    What else have you tried?


Log in to reply
 

320
Online

38727
Users

10554
Topics

99920
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.