Basic Image will not Download to Similar Harware



  • Hello,
    I have just installed FOG and am trying to figure my way around.
    I have everything installed and “working”. I have a PC that has a Basic Image on (OS, drivers, updates ect) that I successfully registered as a host device and uploaded and image of.
    I also successfully downloaded the same image back on to the same device no problem.

    I have a 2nd device which is the exact same hardware. I successfully registered the device (using Full the 1st time) and using the Web portal scheduled a download of the image I created off the first device. I assigned the new host to use the image I created of the 1st device.

    FOG goes through the motions but does not actually download the image ( the screen goes by way to fast to see any error messages).
    When I check the Task history, is simply reports success.
    I have deleted the 2nd device as a host and tried repeating the steps using a quick image but FOG will not download the image.

    What the heck am I doing wrong?



  • I re-uploaded the image as a Single Disk (NTFS Only). and now I can download the image to similar hardware.


  • Developer

    I don’t think that you are doing anything wrong, I think the disk may just be blank and doesn’t have a partition so fog doesn’t know what to do with it.

    So lets add a partition and see how the imaging goes. Please follow the directions listed here ->[url]http://fogproject.org/forum/threads/quick-format-to-ntfs-with-fog-for-noobs.10349/[/url]

    Alternatively you can use a Windows install disk and let it format the drive, cancel installation and let it run through fog again, either way there needs to be a partition on the disk before you attempt to push to the disk.

    You will need to recreate the download task on the fog server for the host in question.


Log in to reply
 

364
Online

38984
Users

10712
Topics

101689
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.