Database Schema Installer / Updater 1.1.1 never finish



  • So I started out with Umbutu 12 and Fog 1.1.1 the other day and the installs went great but I could never get my desktops to load the PXE menu. After hours of back and forth my spicework buddies said Umbutu 12 was known to have some issues and suggested I go up to 14.4 Not being a linux guy sence Suse 6 I said why not and this morning did a fresh 14.4 install that went great then installed Fog 1.1.1 al default options. I was just getting ready to log in and configure FOG but can’t get past the web screen that says "Database Schema Installer / Updater"
    I have gone back into [FONT=monospace][COLOR=#000000]/var/www/fog/commons/config.php and added my password as well as in [/COLOR][/FONT][FONT=monospace][COLOR=#000000]/opt/fog/service/etc/config.php then restarted both apache2 and a full server restart with no change in my issue. Any ideas?[/COLOR][/FONT]

    [url="/_imported_xf_attachments/1/1028_fogsettings.jpg?:"]fogsettings.jpg[/url]



  • FYI
    I upgraded fromFOG 1.1.1 -> FOG svn 1910 and got same problem, Updater never finish.
    Installation stopped on Database Schema Installer / Updater

    Server reboot did not help it goes to Database Schema Installer / Updater again…
    Running Ubuntu 10.04.3 LTS

    After that I installed FOG 1.1.1 ant thet installation went trough.

    [url="/_imported_xf_attachments/1/1054_foginstall.log.txt?:"]foginstall.log.txt[/url][url="/_imported_xf_attachments/1/1055_daemon.log.txt?:"]daemon.log.txt[/url]



  • I can still log into the Fog web interface bot no change on the desktop side, still have the same error I see it gets an address from my DHCP server no problem but then tell me it cant start the download operation not supported.

    [url="/_imported_xf_attachments/1/1050_photo.JPG?:"]photo.JPG[/url]


  • Senior Developer

    You shouldn’t need to change anything, just check your schema and see if you can now login to FOG. Also maybe you can actually get to booting clients.



  • Cool done this is their anything more I need to change?


  • Senior Developer

    Well, you’re in luck.

    I’m going to recommend you to use it.

    [code]svn co https://svn.code.sf.net/p/freeghost/code/trunk
    cd trunk/bin
    sudo ./installfog.sh[/code]



  • FOG 1.1.1
    Umbutu 14.04
    Sorry not sure what svn means :(


  • Senior Developer

    Alright,

    The things I’m seeing from the log from [b]Ubuntu[/b] are indicative that you’re running an svn version of FOG? Does this sound correct? In the Cloud from the FOG Logo what numbers are on the right side?



  • the address I see again and again 10.6.10.4 is my desktop I am at running putty from to manage the umputu server.

    [url="/_imported_xf_attachments/1/1031_apache2.txt?:"]apache2.txt[/url]


  • Developer

    we’ll only need the tail end of it
    sudo tail -100f /var/log/apache2/error.log



  • I have the appache2 error log but the darn file is to big to post.



  • [quote=“Junkhacker, post: 30989, member: 21583”]can you log into the webgui?[/quote]

    Yes I can log into the Fog GUI


  • Developer

    can you log into the webgui?



  • Think these are what we need.

    [url="/_imported_xf_attachments/1/1029_foginstall.pdf?:"]foginstall.pdf[/url]


  • Senior Developer

    [quote=“Mike M, post: 30983, member: 24694”]Oh please don’t here my post as a complaint, heck the level of support is amazing. Especially for a product that only cost me in time not money. So far I am amazed with it and the possibilities and a 2 hour or less response time is flat out amazing, heck I don’t get that fast of a response from people I pay. I will pull those logs together just will take me a bit of time as I say I have been away from linux for a long long time and other than the commands I use for my VoIP system I have forgotten much.[/quote]

    Just ask if you need help! I love linux.



  • Oh please don’t here my post as a complaint, heck the level of support is amazing. Especially for a product that only cost me in time not money. So far I am amazed with it and the possibilities and a 2 hour or less response time is flat out amazing, heck I don’t get that fast of a response from people I pay. I will pull those logs together just will take me a bit of time as I say I have been away from linux for a long long time and other than the commands I use for my VoIP system I have forgotten much.


  • Senior Developer

    [quote=“Mike M, post: 30975, member: 24694”]Ok no responses and I don’t see a clear solution so I am trying a re install of FOG. That has gotten me back to my problem of the PXE not booting to the menu that I was fighting with back on Umbutu 12.[/quote]

    I try to get to every post as quickly as I can, but 2 hours is fast for any forum. Yes, sometimes I’m faster, sometimes I’m slower, sorry I have work to do. Bugs to fix, accounts to reset, etc…

    I hope you understand.


  • Senior Developer

    [quote=“Mike M, post: 30947, member: 24694”]So I started out with Umbutu 12 and Fog 1.1.1 the other day and the installs went great but I could never get my desktops to load the PXE menu. After hours of back and forth my spicework buddies said Umbutu 12 was known to have some issues and suggested I go up to 14.4 Not being a linux guy sence Suse 6 I said why not and this morning did a fresh 14.4 install that went great then installed Fog 1.1.1 al default options. I was just getting ready to log in and configure FOG but can’t get past the web screen that says "Database Schema Installer / Updater"
    I have gone back into [FONT=monospace][COLOR=#000000]/var/www/fog/commons/config.php and added my password as well as in [/COLOR][/FONT][FONT=monospace][COLOR=#000000]/opt/fog/service/etc/config.php then restarted both apache2 and a full server restart with no change in my issue. Any ideas?[/COLOR][/FONT][/quote]

    Have you verified that mysql was actually still running?

    What other steps, besides just posting blindly, have you tried?


  • Developer

    fog is working correctly on both Ubuntu 14.04 and Ubuntu 12.04
    I personally run Ubuntu 12.04 LTS



  • Ok no responses and I don’t see a clear solution so I am trying a re install of FOG. That has gotten me back to my problem of the PXE not booting to the menu that I was fighting with back on Umbutu 12.


 

503
Online

41.8k
Users

12.4k
Topics

116.7k
Posts