Hardware Currently Working with FOG v1.x.x



  • Hi Tom,

    Thanks for the update.

    I am trying updating to latest SVN. @ [url]http://jbob.io/wiki/index.php/SVN[/url]

    I get below error when I run the command “svn checkout [url]https://svn.code.sf.net/p/freeghost/code/trunk[/url]

    svn: E000104: Unable to connect to a repository at URL ‘[url]https://svn.code.sf.net/p/freeghost/code/trunk[/url]
    svn: E000104: Error running context: Connection reset by peer
    Also tried with “svn co [url]https://svn.code.sf.net/p/freeghost/code/trunk[/url]”, above error returns.
    I found that apt-get update works fine and proxy settings are OK.
    Thanks in Advance,
    Rahul S Lal


  • Senior Developer

    Those with lenovo’s please try updating to latest SVN.

    I’m attempting to use the same methods as we use for GRUB, but for all MBR’s now. It will always load up the first Megabyte of MBR and reload that. Prior images should work as well. Theoretically it should work for OEM Lenovo’s too. SVN 3396 is the rev number in case you’re all wondering.

    If anything else is broken, please let me know.



  • Hello Wayne,

    As suggested, I have tried a new fog setup with Ubuntu 14.04 64 bit Server and Fog 1.2.0.

    What happens now is, as before, the host registers fine and also image upload is fine as well.

    But when deploying the image, it will show all initial steps and simply stuck in between and cursor continues to blink. I thought initially its doing some update and waited for further operations, but nothing happened. Eventually when hitting Enter key on the machine it started to deploy but the second HDD which is normal SATA 1 TB disk where as no imaging deployment happens with first HDD which is 180 GB SDD SATA HDD.

    This happens only with Lenovo P700 models and all other models work fine. Request you help and thoughts

    Attached is hardware details of Lenovo P700 workstations

    Thanks in Advance,
    Rahul S Lal

    [url="/_imported_xf_attachments/1/1995_LenovoP700.png?:"]LenovoP700.png[/url]



  • Fujitsu - M470 - Workstation - Win7 - 1.3.0 - 11/05/15 - Single - Resizable - No sysprep
    Fujitsu - R570-2 - Workstation - Win7 - 1.3.0 - 11/05/15 - Single - Resizable - No sysprep - Work with additionnal card or custom ipxe (no drivers in the actuals) UP/DOWN
    Fujitsu - R650 - Workstation - Win7 - 1.3.0 - 11/05/15 - Single - Resizable - No sysprep
    Fujitsu - W380 - Workstation - Win7 - 1.3.0 - 11/05/15 - Single - Resizable - No sysprep - Work Down with custom image from virtualisation - Don’t work UP (“corrupted gzip stream”)
    Lenovo - S20 - Workstation - 7 - 1.3.0 - 12/05/15 - Single - Resizable - Don’t work before 1.3.0



  • dumb Lenovos.



  • I have the same problem with Lenovo S20. And it seems that an hidden partition is created by the computer, ghost, fog, and clonezilla don’t work with this machine (SAS, Classical SATA, SSD)



  • Would you be willing to try the latest FOG revision to see if this resolves the issue?
    You don’t have to bother your production FOG server, just build this on the side, then connect it to a mini switch.



  • [quote=“Tom Elliott, post: 45881, member: 7271”]Essentially, I’m looking for details. The “File Partition not found” message you’re seeing is coming from FOG? Is it coming from Windows? Where exactly are you seeing this error being reported?

    My guess, is this message is coming from windows. Specifically you have a dual hard drive system where the OS lives on the SSD and the secondary hdd is on your main data storage? I’m going to guess, even further then, that the SSD is either not getting the data written to it as expected, or it’s not being structured properly.[/quote]

    Hello Elliot,

    Yes, you are right OS lives on 180 GB SSD and Data on 1000 GB SATA HDDs.

    I’m trying to upload a Windows 7 64 bit loaded on Lenovo P700 and deploy the same.

    Note : Other models of Lenovo, Dell and HP machines work fine.
    Please find the Details Below

    FOG version : FOG 0.32
    OS version : Ubuntu 12.04

    I searched a lot in fog forums and google and tried with multiple kernels still no luck :)

    What I’m thinking was SATA 0 is not available in this particular model, other models have the SATA 0 in the motherboard, Is that an issue ?

    More details on Lenovo P700 machine in the attached files. Is Lenovo P700 Series on workstation supported in latest Kernel ?

    The errors in [SIZE=12px]/var/log/apache2/error.log i as below[/SIZE]

    [Tue Apr 21 22:24:15 2015] [error] [client <client IP>] PHP Notice: Undefined index: BPM in /var/www/fog/management/ajax/tasks.active.php on line 90, referer: [url]http://<fog[/url] server ip>/fog/management/index.php?node=tasks&sub=active
    [Tue Apr 21 22:24:15 2015] [error] [client <client IP>] PHP Notice: Undefined index: timeElapsed in /var/www/fog/management/ajax/tasks.active.php on line 112, referer: [url]http://<fog[/url] server ip>/fog/management/index.php?node=tasks&sub=active
    [Tue Apr 21 22:24:15 2015] [error] [client <client IP>] PHP Notice: Undefined index: timeRemaining in /var/www/fog/management/ajax/tasks.active.php on line 11 3, referer: [url]http://<fog[/url] server ip>/fog/management/index.php?node=tasks&sub=active
    root@<fog server>:/var/log/apache2#
    Thanks in Advance
    Rahul S Lal

    [url="/_imported_xf_attachments/1/1904_Thinkstation-specs » Thinkstation P700.html?:"]Thinkstation-specs » Thinkstation P700.html[/url]


  • Senior Developer

    Essentially, I’m looking for details. The “File Partition not found” message you’re seeing is coming from FOG? Is it coming from Windows? Where exactly are you seeing this error being reported?

    My guess, is this message is coming from windows. Specifically you have a dual hard drive system where the OS lives on the SSD and the secondary hdd is on your main data storage? I’m going to guess, even further then, that the SSD is either not getting the data written to it as expected, or it’s not being structured properly.


  • Senior Developer

    Rahul,

    I don’t know what the issue is, but what I do know is that no kernel is going to fix a missing file for you.



  • Hey Guys,

    We have a specific issue with imaging Lenovo P700 Model of Workstations.

    We have Fog Server 0.32 hosted on Ubuntu 12.04.

    Details Below : -

    Make : Lenovo P700 Workstation
    Model : 30A8A05900
    Procesor : Intel Xeon CPU E5-2640 v3 @ 2.60 Ghz

    [U]SATA Connectors ( SATA 0 is not available ) :- [/U]

    SATA 1
    SATA 2
    SATA 3
    SATA 4
    eSATA

    [U]HDDs : -[/U]
    Primary :- 180 GB 2.5" 6Gb/s Intel SSD 520 Series Harddisk
    Secondary :- 1000GB 3.5" SATA Harddisk

    [U]Network Cards : - [/U]

    2 NIC(s) Installed
    [01]: Intel I210 Gigabit Network Connection
    [02]: Intel Ethernet Connection I218-LM

    PXE Version : GE V1.5.55

    More Detials on the Machine on below link
    [url]http://shop.lenovo.com/us/en/workstations/thinkstation/p-series/p700/#tab-tech_specs[/url]

    The host registration and image upload is happening fine. But while deploying the image we get a error as “File Partition Not Found”

    I have tried updating so many kernels and lates kernel used is

    Latest Fog Kernel Used : bzImage 2015-04-13

    Due to this issue we are not able to provide a new lot of 100 machines received. Please help me with the issue.

    Thanks in Advance

    Rahul S Lal.

    [url="/_imported_xf_attachments/1/1903_Thinkstation-specs » Thinkstation P700.html?:"]Thinkstation-specs » Thinkstation P700.html[/url]


  • Developer

    [url]http://fogproject.org/wiki/index.php/WorkingDevices[/url] should be up-to-date as reported here. If there is something missing please post and I will add them.


  • Testers

    All working systems UEFI disabled single partition realizable.
    Fog 1.3.0 SVN 3263 all systems using the base NIC on the motherboard, and default kernel.
    2goPC touchscreen laptop
    Dell Latitude 2100
    Dell Latitude 2110
    Dell Latitude 2120
    Dell Latitude 3540
    Dell Latitude E5400
    Dell Latitude E5410
    Dell Latitude E5420
    Dell Latitude E5430
    Dell Latitude E5500
    Dell Latitude E6400
    Dell Latitude E6500
    Dell Latitude E6530
    Dell Optiplex 3020
    Dell Optiplex 7010
    Dell Optiplex 745
    Dell Optiplex 755
    Dell Optiplex 760
    Dell Optiplex 780
    Dell Optiplex 790
    Dell Optiplex 990
    Dell Precision T5500
    HP Compaq 8100 S
    HP Compaq 8100 V
    HP Compaq Pro 6300 SFF
    HP Probook 450
    HP Probook 4540s
    HP Probook 650
    HP Probook 6550b
    HP Probook 6570b
    HP ProDesk 400
    Lenovo MT-M 5048
    Lenovo MT-M 5049
    Lenovo MT-M 7033



  • Dell Optiplex 7010 with UEFI enabled, not working.
    Lenovo L530 with UEFI enabled, not working.

    Dell Optiplex 7010 with UEFI disabled, working with undionly.kpxe
    Lenovo L530 with UEFI disabled, working with undionly.kpxe



  • Dell - Optiplex 755 USFF - Desktop - Xp - 1.3.0 - 15/04/2015 - Single - Resizable - Don’t accept image from 755 MT, 755 SFF, 755 DT, only own
    Dell - Optiplex 755 USFF - Desktop - 7 - 1.3.0 - 15/04/2015 - Single - Resizable - Don’t accept image from 755 MT, 755 SFF, 755 DT, only own


  • Senior Developer

    [quote=“TheKoR, post: 45150, member: 24285”]2 don’t work :
    Toshiba - Tecra A4 - Laptop - XP - 1.3.0 - 08/04/15 - Single - Resizable - “Cannot find HDD on system” “/usr/share/fog/lib/func.sh: line 723: 2218 Illegal Instruction” - IDE HDD - undioly.pxe/.kpxe/.kkpxe
    Toshiba - Tecra M3 - Laptop - XP - 1.3.0 - 08/04/15 - Single - Resizable - “Cannot find HDD on system” “/usr/share/fog/lib/func.sh: line 723: 2218 Illegal Instruction” - IDE HDD - undioly.pxe/.kpxe/.kkpxe[/quote]
    Could you please post a picture of this error??



  • 2 don’t work :
    Toshiba - Tecra A4 - Laptop - XP - 1.3.0 - 08/04/15 - Single - Resizable - “Cannot find HDD on system” “/usr/share/fog/lib/func.sh: line 723: 2218 Illegal Instruction” - IDE HDD - undioly.pxe/.kpxe/.kkpxe
    Toshiba - Tecra M3 - Laptop - XP - 1.3.0 - 08/04/15 - Single - Resizable - “Cannot find HDD on system” “/usr/share/fog/lib/func.sh: line 723: 2218 Illegal Instruction” - IDE HDD - undioly.pxe/.kpxe/.kkpxe


  • Developer

    looks like we can add the following to working hardware
    Intel NUC DBN2820FYK
    Intel NUC D54250WYB
    as posted here [url]http://fogproject.org/forum/threads/intel-nuc-d54250wyk-network-boot.12606/#post-44147[/url]

    and the Intel NUC NUC5i5RYH that i tested


  • Moderator

    Hi,

    New model tested :

    [CODE]HP Elite 7300 MT (Tower)[/CODE]

    Regards,
    Ch3i



  • Working with both undionly.kpxe and undionly.kkpxe; FOG 1.2.0 stock kernel; HP Pro Book 4510s part FN068UT#ABA


Log in to reply
 

321
Online

7.1k
Users

14.3k
Topics

135.1k
Posts