Fog 1.0.1 fresh install on ubuntu 12.04



  • Im new on this forum, i was use many years Fog 0.32 and now i test the new product 1.0.1 thanks Tom and all ppl who support this.
    Like in the main title i was installing fog 1.0.1 and ubuntu fresh install both everything work’s fine but when i try to login on the WebGUI page… ex: 192.168.0.1/fog/management it’s going me crazy i have a big big big delay and the page is so slowly … after i stay a lot to login in the menu on all clicks is the same problem…
    I was reading the forum 1st because i don’t want to ask smth that is allready solved i follow this thread: [url]http://fogproject.org/forum/threads/fog-1-0-1-slowness.10483/[/url] i do all but nothing change.
    Can some1 tells me how i can use it like in 0.32 one click and go?

    With many regards i wait an help!



  • [QUOTE]Go to FOG Configuration Page->FOG Settings->Proxy Settings enable bogus proxy ip information. It should auto fail and make loading the pages much quicker.[/QUOTE]

    FOG_PROXY_IP > was empty i put my server ip adress but i solve this and other problem appear:
    At Home page > Dashboard at Disk Information is an error (Failed to connect to … ) can i do smth to apear disk info again?

    But some questions: Only me and two ppl more have this problem? I was searching on the forum and only two threads about this problem and no solution.
    You can’t make something when you install fog 1.X.X to work good like 0.32 with the same or better configuration?
    Because that delay it’s verry frustrating.



  • This post is deleted!

  • Senior Developer

    Try this,

    For those that are on internal only setups.

    Go to FOG Configuration Page->FOG Settings->Proxy Settings enable bogus proxy ip information. It should auto fail and make loading the pages much quicker.



  • [QUOTE]On 0.32 did you setup dns at install? Did you install dns at install of FOG 1.x.x?[/QUOTE]

    On 0.32 i don’t remember what i’ve installed :) on 1.X.X no i didn’t set up DNS i only setup DHCP and i was configurate for Isolated Network following steps from Wiki.

    You said in other post on forum [url]http://fogproject.org/forum/threads/fog-1-0-1-slowness.10483/[/url] :
    [QUOTE]I’ll fix that here shortly. I was calling files through source. That is likely the issue with other posts as well. Will push and retag 1.0.1[/QUOTE] and
    [QUOTE]It’s already up!
    [url]https://sourceforge.net/projects/freeghost/files/latest/download?source=navbar[/url][/QUOTE]

    I was made the changes but nothing positive.


  • Senior Developer

    On 0.32 did you setup dns at install? Did you install dns at install of FOG 1.x.x?



  • [QUOTE]On Fog server: “i have that DELAY” on [url]http://localhost/fog/management[/url][/QUOTE]
    YES !

    [QUOTE]On Different computer accessing fog Web Gui: Works correctly when accessing [URL=‘http://%3Cfog/’]http://<fog[/URL] server ip>/fog/management[/QUOTE]
    No on the same computer if i connect to internet it works no delay.

    On 0.32 on other computer the same configuration works fine without internet connection.

    Ex: on bottom when i click on FOG Configuration button myip/fpg/management/index.php?node=about and on the top at firefox say’s Connecting… when i try to login same when i click on buttons same. This is DELAY or SLOWLY.
    Hope you guys understand sorry for english.


  • Developer

    So your saying…

    On Fog server: “i have that DELAY” on [url]http://localhost/fog/management[/url]

    On Different computer accessing fog Web Gui: Works correctly when accessing [url]http://<fog[/url] server ip>/fog/management



  • I was testing the WebGUI but is the same, when i said it’s OK … i was connected on the internet and in this way WORK, but OFFLINE or in ISOLATED NETWORK dosen’t work i have that DELAY. Or it’s work verry SLOWLY.
    In 0.32 i was using offline in isolated and work at click…


  • Developer

    No, you don’t have to upgrade Ubuntu. Ubuntu 12 is very stable. I just jumped to 13.10 and there hasn’t been much of an issue. BUT I installed a fresh OS then a fresh fog, so I didn’t run into issues.



  • Done seems it’s OK i will test if i have any problem i will post in here.
    PS: should i upgrade Ubuntu to another version? If the answer is YES can please tell me how?

    Thanks!


  • Developer

    please update your php5.

    [CODE]sudo apt-get update
    sudo apt-get upgrade[/CODE]

    my current version is…on Ubuntu 13.10
    [CODE]$ php -v
    PHP 5.5.3-1ubuntu2.3 (cli) (built: Apr 4 2014 01:10:38)
    Copyright © 1997-2013 The PHP Group
    Zend Engine v2.5.0, Copyright © 1998-2013 Zend Technologies
    with Zend OPcache v7.0.3-dev, Copyright © 1999-2013, by Zend Technologies[/CODE]



  • I didn’t install nothing additional 1st Ubuntu 12.04 after i was dwd fog 1.0.1 last version and then i was run ./installfog.sh i follow the instructions and done.

    FYI: im newb in Linux and Fog i do smth if i have all commands and tutorials xD

    [CODE]“PHP 5.3.10-1ubuntu3.11 with Suhosin-Patch (cli) (built: Apr 4 2014 01:27:23)
    Copyright © 1997-2012 The PHP Group
    Zed Engine v.2.3.0, Copyright © 1998-2012 Zend Technologies”[/CODE]


  • Developer

    What version of PHP do you have installed?

    [CODE]php -v
    [/CODE]


Log in to reply
 

376
Online

38982
Users

10712
Topics

101678
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.