button "Reset encryption Data" does not appear



  • Hello,

    Although my log files says: “Middleware::Authentication ERROR: Could not get security token” no reset encryption data button appears on the server in host general page.

    full log:
    21/10/2019 13:07 Controller Stop
    21/10/2019 13:07 Service Stop requested
    21/10/2019 13:07 Middleware::Authentication ERROR: Could not authenticate
    21/10/2019 13:07 Middleware::Authentication ERROR: De thread is afgebroken.
    21/10/2019 13:07 Bus Emmiting message on channel: Status
    21/10/2019 13:07 Main Overriding exception handling
    21/10/2019 13:07 Main Bootstrapping Zazzles
    21/10/2019 13:07 Controller Initialize
    21/10/2019 13:07 Controller Start

    21/10/2019 13:07 Service Starting service
    21/10/2019 13:07 Bus Became bus server
    21/10/2019 13:07 Bus Emmiting message on channel: Status
    21/10/2019 13:07 Service Invoking early JIT compilation on needed binaries


    --------------------------------Authentication--------------------------------

    21/10/2019 13:07 Client-Info Version: 0.11.16
    21/10/2019 13:07 Client-Info OS: Windows
    21/10/2019 13:07 Middleware::Authentication Waiting for authentication timeout to pass
    21/10/2019 13:07 Middleware::Communication Download: http://ca-fog.luca.local/fog/management/other/ssl/srvpublic.crt
    21/10/2019 13:07 Data::RSA FOG Server CA cert found
    21/10/2019 13:07 Middleware::Authentication Cert OK
    21/10/2019 13:07 Middleware::Authentication No token found at C:\Program Files (x86)\FOG\token.dat, this is expected if the client has not authenticated before
    21/10/2019 13:07 Middleware::Authentication ERROR: Could not get security token
    21/10/2019 13:07 Middleware::Authentication ERROR: Kan bestand C:\Program Files (x86)\FOG\token.dat niet vinden.
    21/10/2019 13:07 Middleware::Communication POST URL: http://ca-fog.luca.local/fog/management/index.php?sub=requestClientInfo&authorize&newService
    21/10/2019 13:07 Middleware::Response Invalid security token


    --------------------------------Authentication--------------------------------

    21/10/2019 13:07 Client-Info Version: 0.11.16
    21/10/2019 13:07 Client-Info OS: Windows
    21/10/2019 13:07 Middleware::Authentication Waiting for authentication timeout to pass

    5532c0db-32ab-4015-b822-0b1467a7d9b1-afbeelding.png


  • Developer

    @martial said in button "Reset encryption Data" does not appear:

    I guess the virtual mac address made by forticlient is the big problem as it is created on multiple clients?

    Yes, most probably. Take a look at the option QUICKREG PENDING MAC FILTER in FOG Configuration -> FOG Settings -> FOG Client - Host Register!



  • Super, thanks everyone!!


  • Moderator

    @martial Correct, they generate the same MAC address regardless of their host.

    The real problem was likely that they were set as ‘primary MAC’ for multiple hosts.



  • As it says: multiple hosts… I’ve again checked for multiple hosts in de DB:
    mysql> select * from hostMAC where hmMAC IN (‘04:0e:3c:d7:e4:74’,‘04:0e:3c:d7:e4:76’,‘ac:d5:64:bc:a0:2e’,‘ac:d5:64:bc:a0:2d’,‘00:09:0f:aa:00:01’)
    -> ;
    ±------±---------±------------------±-------±----------±----------±---------------±----------------+
    | hmID | hmHostID | hmMAC | hmDesc | hmPrimary | hmPending | hmIgnoreClient | hmIgnoreImaging |
    ±------±---------±------------------±-------±----------±----------±---------------±----------------+
    | 12905 | 1175 | 00:09:0f:aa:00:01 | | 1 | | | |
    | 12907 | 1176 | 04:0e:3c:d7:e4:74 | | 1 | | | |
    | 12904 | 1174 | 04:0e:3c:d7:e4:76 | | 0 | | 0 | 0 |
    | 12900 | 1175 | ac:d5:64:bc:a0:2d | | 0 | 0 | 0 | 0 |
    | 12903 | 1175 | ac:d5:64:bc:a0:2e | | 0 | 0 | 0 | 0 |
    ±------±---------±------------------±-------±----------±----------±---------------±----------------+
    5 rows in set (0.00 sec)

    I’ve been repeating this and deleting entries from hostMAC untill only one hmHostID remained:
    if it is the virtual mac address from forticlient that’s creating the problem I deleted all entries of it:

    mysql> delete from hostMAC where hmMAC=‘00:09:0f:aa:00:01’;

    than checked again:

    mysql> select * from hostMAC where hmMAC IN (‘04:0e:3c:d7:e4:74’,‘04:0e:3c:d7:e4:76’,‘ac:d5:64:bc:a0:2e’,‘ac:d5:64:bc:a0:2d’,‘00:09:0f:aa:00:01’);
    ±------±---------±------------------±-------±----------±----------±---------------±----------------+
    | hmID | hmHostID | hmMAC | hmDesc | hmPrimary | hmPending | hmIgnoreClient | hmIgnoreImaging |
    ±------±---------±------------------±-------±----------±----------±---------------±----------------+
    | 12907 | 1176 | 04:0e:3c:d7:e4:74 | | 1 | | | |
    | 12915 | 1176 | ac:d5:64:bc:a0:2d | | 0 | 1 | 0 | 0 |
    | 12918 | 1176 | ac:d5:64:bc:a0:2e | | 0 | 1 | 0 | 0 |
    ±------±---------±------------------±-------±----------±----------±---------------±----------------+
    3 rows in set (0.00 sec)

    So now it is working again!!

    I guess the virtual mac address made by forticlient is the big problem as it is created on multiple clients?



  • apache:
    [Wed Oct 23 08:46:30.246304 2019] [proxy_fcgi:error] [pid 17952] [client 10.52.97.41:51112] AH01071: Got error ‘PHP message: PHP Fatal error: Uncaught Exception: Error multiple hosts returned for list of mac addresses in /var/www/fog/lib/fog/hostmanager.class.php:209\nStack trace:\n#0 /var/www/fog/lib/fog/fogbase.class.php(571): HostManager->getHostByMacAddresses(Array)\n#1 /var/www/fog/lib/client/registerclient.class.php(46): FOGBase::getHostItem(true, false, false, true)\n#2 /var/www/fog/lib/fog/fogpage.class.php(3013): RegisterClient->json()\n#3 /var/www/fog/lib/fog/fogpage.class.php(249): FOGPage->requestClientInfo()\n#4 /var/www/fog/lib/pages/dashboardpage.class.php(76): FOGPage->__construct(‘Dashboard’)\n#5 /var/www/fog/lib/fog/loadglobals.class.php(67): DashboardPage->__construct()\n#6 /var/www/fog/lib/fog/loadglobals.class.php(81): LoadGlobals::_init()\n#7 /var/www/fog/commons/base.inc.php(49): LoadGlobals->__construct()\n#8 /var/www/fog/management/index.php(22): require(’/var/www/fog/co…’)\n#9 {main}\n thrown in /var/www/fog/lib/fog/hostmanager.class.php on line 209\n’

    root@CA-FOG:~# tail /var/log/php7.1-fpm.log
    [23-Oct-2019 07:43:13] NOTICE: [pool www] child 16192 exited with code 0 after 19698.543795 seconds from start
    [23-Oct-2019 07:43:13] NOTICE: [pool www] child 18584 started
    [23-Oct-2019 07:44:01] NOTICE: [pool www] child 16200 exited with code 0 after 19645.138709 seconds from start
    [23-Oct-2019 07:44:01] NOTICE: [pool www] child 18590 started
    [23-Oct-2019 07:51:59] NOTICE: [pool www] child 16246 exited with code 0 after 19417.576327 seconds from start
    [23-Oct-2019 07:51:59] NOTICE: [pool www] child 18628 started
    [23-Oct-2019 08:16:02] NOTICE: [pool www] child 16588 exited with code 0 after 18111.903284 seconds from start
    [23-Oct-2019 08:16:02] NOTICE: [pool www] child 18812 started
    [23-Oct-2019 08:20:12] NOTICE: [pool www] child 16635 exited with code 0 after 17674.710593 seconds from start
    [23-Oct-2019 08:20:12] NOTICE: [pool www] child 18862 started

    root@CA-FOG:~# tail /var/log/php7.1-fpm.log.1
    [13-Oct-2019 06:25:09] NOTICE: error log file re-opened
    [18-Oct-2019 13:15:24] NOTICE: fpm is running, pid 942
    [18-Oct-2019 13:15:24] NOTICE: ready to handle connections
    [18-Oct-2019 13:15:24] NOTICE: systemd monitor interval set to 10000ms


  • Developer

    @martial Do you get any errors in the apache and PHP logs? See my signature on where to find them.

    Almost 1000 clients.

    Do you see the exact same error message on many clients or is it just one or two? Are all the clients missing the “Reset Encryption” button?

    To me it seems like those clients missing the button have never actually finished one round of full communication with the FOG server. That’s why you don’t see the button. There is no encryption key to reset for those hosts.



  • Almost 1000 clients. Client checkin time is the default: 60. The Web UI is accessible.


  • Developer

    @martial said:

    22/10/2019 16:26 Middleware::Communication ERROR: De externe server heeft een fout geretourneerd: (500) Interne serverfout.

    This is the only valuable part of the log. All the rest is just subsequent errors from following the initial communication problem.

    How many hosts with fog-client do you have installed? What is the client checkin time set to? Can you still access the Web UI?



  • ------------------------------------------------------------------------------
    ----------------------------------UserTracker---------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     22/10/2019 15:43 Client-Info Client Version: 0.11.16
     22/10/2019 15:43 Client-Info Client OS:      Windows
     22/10/2019 15:43 Client-Info Server Version: 1.5.7.4
     22/10/2019 15:43 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 15:43 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
     22/10/2019 15:43 Service Sleeping for 127 seconds
     22/10/2019 16:26 Middleware::Communication URL: http://ca-fog/fog/management/index.php?sub=requestClientInfo&configure&newService&json
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response Success
     22/10/2019 16:26 Middleware::Communication URL: http://ca-fog/fog/management/index.php?sub=requestClientInfo&mac=00:09:0F:AA:00:01|AC:D5:64:BC:A0:2D|AE:D5:64:BC:A0:2D|EE:D5:64:BC:A0:2D|04:0E:3C:D7:E4:74|AC:D5:64:BC:A0:2E&newService&json
     22/10/2019 16:26 Middleware::Communication ERROR: Could not contact FOG server
     22/10/2019 16:26 Middleware::Communication ERROR: De externe server heeft een fout geretourneerd: (500) Interne serverfout.
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response Success
     22/10/2019 16:26 Middleware::Communication URL: http://ca-fog/fog/service/getversion.php?clientver&newService&json
     22/10/2019 16:26 Middleware::Communication URL: http://ca-fog/fog/service/getversion.php?newService&json
    
     22/10/2019 16:26 Service Creating user agent cache
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    ---------------------------------ClientUpdater--------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     22/10/2019 16:26 Client-Info Client Version: 0.11.16
     22/10/2019 16:26 Client-Info Client OS:      Windows
     22/10/2019 16:26 Client-Info Server Version: 1.5.7.4
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response Success
    ------------------------------------------------------------------------------
    
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    ----------------------------------TaskReboot----------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     22/10/2019 16:26 Client-Info Client Version: 0.11.16
     22/10/2019 16:26 Client-Info Client OS:      Windows
     22/10/2019 16:26 Client-Info Server Version: 1.5.7.4
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    --------------------------------HostnameChanger-------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     22/10/2019 16:26 Client-Info Client Version: 0.11.16
     22/10/2019 16:26 Client-Info Client OS:      Windows
     22/10/2019 16:26 Client-Info Server Version: 1.5.7.4
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    ---------------------------------SnapinClient---------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     22/10/2019 16:26 Client-Info Client Version: 0.11.16
     22/10/2019 16:26 Client-Info Client OS:      Windows
     22/10/2019 16:26 Client-Info Server Version: 1.5.7.4
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    --------------------------------PrinterManager--------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     22/10/2019 16:26 Client-Info Client Version: 0.11.16
     22/10/2019 16:26 Client-Info Client OS:      Windows
     22/10/2019 16:26 Client-Info Server Version: 1.5.7.4
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    --------------------------------PowerManagement-------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     22/10/2019 16:26 Client-Info Client Version: 0.11.16
     22/10/2019 16:26 Client-Info Client OS:      Windows
     22/10/2019 16:26 Client-Info Server Version: 1.5.7.4
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    ----------------------------------UserTracker---------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     22/10/2019 16:26 Client-Info Client Version: 0.11.16
     22/10/2019 16:26 Client-Info Client OS:      Windows
     22/10/2019 16:26 Client-Info Server Version: 1.5.7.4
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 16:26 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
     22/10/2019 16:26 Service Sleeping for 120 seconds
     22/10/2019 16:28 Middleware::Communication URL: http://ca-fog/fog/management/index.php?sub=requestClientInfo&configure&newService&json
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response Success
     22/10/2019 16:28 Middleware::Communication URL: http://ca-fog/fog/management/index.php?sub=requestClientInfo&mac=00:09:0F:AA:00:01|AC:D5:64:BC:A0:2D|AE:D5:64:BC:A0:2D|EE:D5:64:BC:A0:2D|04:0E:3C:D7:E4:74|AC:D5:64:BC:A0:2E&newService&json
     22/10/2019 16:28 Middleware::Communication ERROR: Could not contact FOG server
     22/10/2019 16:28 Middleware::Communication ERROR: De externe server heeft een fout geretourneerd: (500) Interne serverfout.
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response Success
     22/10/2019 16:28 Middleware::Communication URL: http://ca-fog/fog/service/getversion.php?clientver&newService&json
     22/10/2019 16:28 Middleware::Communication URL: http://ca-fog/fog/service/getversion.php?newService&json
    
     22/10/2019 16:28 Service Creating user agent cache
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    ---------------------------------ClientUpdater--------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     22/10/2019 16:28 Client-Info Client Version: 0.11.16
     22/10/2019 16:28 Client-Info Client OS:      Windows
     22/10/2019 16:28 Client-Info Server Version: 1.5.7.4
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response Success
    ------------------------------------------------------------------------------
    
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    ----------------------------------TaskReboot----------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     22/10/2019 16:28 Client-Info Client Version: 0.11.16
     22/10/2019 16:28 Client-Info Client OS:      Windows
     22/10/2019 16:28 Client-Info Server Version: 1.5.7.4
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    --------------------------------HostnameChanger-------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     22/10/2019 16:28 Client-Info Client Version: 0.11.16
     22/10/2019 16:28 Client-Info Client OS:      Windows
     22/10/2019 16:28 Client-Info Server Version: 1.5.7.4
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    ---------------------------------SnapinClient---------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     22/10/2019 16:28 Client-Info Client Version: 0.11.16
     22/10/2019 16:28 Client-Info Client OS:      Windows
     22/10/2019 16:28 Client-Info Server Version: 1.5.7.4
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    --------------------------------PrinterManager--------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     22/10/2019 16:28 Client-Info Client Version: 0.11.16
     22/10/2019 16:28 Client-Info Client OS:      Windows
     22/10/2019 16:28 Client-Info Server Version: 1.5.7.4
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    --------------------------------PowerManagement-------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     22/10/2019 16:28 Client-Info Client Version: 0.11.16
     22/10/2019 16:28 Client-Info Client OS:      Windows
     22/10/2019 16:28 Client-Info Server Version: 1.5.7.4
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    ----------------------------------UserTracker---------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     22/10/2019 16:28 Client-Info Client Version: 0.11.16
     22/10/2019 16:28 Client-Info Client OS:      Windows
     22/10/2019 16:28 Client-Info Server Version: 1.5.7.4
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     22/10/2019 16:28 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
     22/10/2019 16:28 Service Sleeping for 139 seconds
    

  • Developer

    @martial Please post the full fog-client log here.



  • Weird it is. So fare I’ve upgraded, cleaned database, removed double entries, added the client to a group to reset encryption data, checked the bios features, deleted en reinstalled client, fog service etc… and stumbled upon a few strange facts:

    1: This mac address: 00:09:0F:AA:00:01 is a virtual one made bij forticlient (vpn client) and I think this might be the reason why things are not working.

    In my logs I have for instance these lines: (sorry in Dutch)


    ----------------------------------UserTracker---------------------------------

    22/10/2019 14:36 Client-Info Client Version: 0.11.16
    22/10/2019 14:36 Client-Info Client OS: Windows
    22/10/2019 14:36 Client-Info Server Version: 1.5.7.4
    22/10/2019 14:36 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
    22/10/2019 14:36 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
    22/10/2019 14:36 Service Sleeping for 100 seconds
    22/10/2019 14:38 Middleware::Communication URL: http://ca-fog/fog/management/index.php?sub=requestClientInfo&configure&newService&json
    22/10/2019 14:38 Middleware::Response Success
    22/10/2019 14:38 Middleware::Communication URL: http://ca-fog/fog/management/index.php?sub=requestClientInfo&mac=00:09:0F:AA:00:01|04:0E:3C:D7:E4:74|AC:D5:64:BC:A0:2D|AE:D5:64:BC:A0:2D|EE:D5:64:BC:A0:2D|AC:D5:64:BC:A0:2E&newService&json
    22/10/2019 14:38 Middleware::Communication ERROR: Could not contact FOG server
    22/10/2019 14:38 Middleware::Communication ERROR: De externe server heeft een fout geretourneerd: (500) Interne serverfout.
    22/10/2019 14:38 Middleware::Response Success
    22/10/2019 14:38 Middleware::Communication URL: http://ca-fog/fog/service/getversion.php?clientver&newService&json
    22/10/2019 14:38 Middleware::Communication URL: http://ca-fog/fog/service/getversion.php?newService&json

    22/10/2019 14:38 Service Creating user agent cache
    22/10/2019 14:38 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
    22/10/2019 14:38 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
    22/10/2019 14:38 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
    22/10/2019 14:38 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.
    22/10/2019 14:38 Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
    22/10/2019 14:38 Middleware::Response ERROR: De objectverwijzing is niet op een exemplaar van een object ingesteld.

    If I paste this in my explorer: http://ca-fog/fog/management/index.php?sub=requestClientInfo&mac=00:09:0F:AA:00:01|04:0E:3C:D7:E4:74|AC:D5:64:BC:A0:2D|AE:D5:64:BC:A0:2D|EE:D5:64:BC:A0:2D|AC:D5:64:BC:A0:2E&newService&json

    I get nothing back but if I leave out the first mac address I get this: #!ihc

    1. When I try to install the certificate directly via web interface: http://“foglocaladdress”/fog/management/other/ssl/srvpublic.crt

    I get this: (This is not a certificateauthority-certificate, so it can’t be imported to the certifationauthoritylist.)
    790f5225-322e-4caf-a3a2-95b09bb26d25-afbeelding.png

    1. According to bios the primary mac address is: 04:0E:3C:D7:E4:76 on my ethernet it is: 04:0E:3C:D7:E4:74 (Could be normal) So I checked on the switch and the connecting mac is indeed 04:0E:3C:D7:E4:74. However the fog server is always saying: not found.


  • Thank you Wayne and Sebastian. I will try to get to this today. Unfortunately I have a big meeting first.



  • @martial A temporary solution would be to manually reset the encryption. Steps on this are in the wiki here:
    https://wiki.fogproject.org/wiki/index.php?title=FOG_Client#Reset_encryption_data
    That’s just to get you moving along. Please still help us figure out why the button is not appearing for you.

    You might also consider cleaning your database…
    https://wiki.fogproject.org/wiki/index.php?title=Troubleshoot_MySQL#Database_Maintenance_Commands
    You can replace the DELETE with SELECT * to see the entries, instead of deleting them.


  • Developer

    @martial There is a good description on how to find which hosts are causing this: https://forums.fogproject.org/topic/8448/response-error-multiple-hosts-returned-for-list-of-mac-addresses



  • I’ve upgraded to 1.5.7.4, everything went very smoothly :-)
    But the problem is still there, now it is saying “multiple hosts exists…” I Will continue to search tomorrow, if there are hints please leave them here :-)

     21/10/2019 16:15 Main Overriding exception handling
     21/10/2019 16:15 Main Bootstrapping Zazzles
     21/10/2019 16:15 Controller Initialize
     21/10/2019 16:15 Controller Start
    
     21/10/2019 16:15 Service Starting service
     21/10/2019 16:15 Bus Became bus server
     21/10/2019 16:15 Bus Emmiting message on channel: Status
     21/10/2019 16:15 Service Invoking early JIT compilation on needed binaries
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    --------------------------------Authentication--------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     21/10/2019 16:15 Client-Info Version: 0.11.16
     21/10/2019 16:15 Client-Info OS:      Windows
     21/10/2019 16:15 Middleware::Authentication Waiting for authentication timeout to pass
     21/10/2019 16:15 Middleware::Communication Download: http://ca-fog/fog/management/other/ssl/srvpublic.crt
     21/10/2019 16:15 Data::RSA FOG Server CA cert found
     21/10/2019 16:15 Middleware::Authentication Cert OK
     21/10/2019 16:15 Middleware::Authentication No token found at C:\Program Files (x86)\FOG\token.dat, this is expected if the client has not authenticated before
     21/10/2019 16:15 Middleware::Authentication ERROR: Could not get security token
     21/10/2019 16:15 Middleware::Authentication ERROR: Kan bestand C:\Program Files (x86)\FOG\token.dat niet vinden.
     21/10/2019 16:15 Middleware::Communication POST URL: http://ca-fog/fog/management/index.php?sub=requestClientInfo&authorize&newService
     21/10/2019 16:15 Middleware::Response Error multiple hosts returned for list of mac addresses
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    --------------------------------Authentication--------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     21/10/2019 16:15 Client-Info Version: 0.11.16
     21/10/2019 16:15 Client-Info OS:      Windows
     21/10/2019 16:15 Middleware::Authentication Waiting for authentication timeout to pass
    


  • @Quazz
    ok, I’ll start with an upgrade. I’ll keep you informed!
    txs!


  • Moderator

    @martial Can’t hurt to upgrade, for sure.



  • @Quazz

    You are currently running version: 1.5.2

    Latest stable version is 1.5.7

    Latest svn version is 6078

    Latest git version is 1.5.7.4

    I guess I should upgrade? :-)


  • Moderator

    What FOG version are you on?


Log in to reply
 

362
Online

6.3k
Users

13.7k
Topics

129.0k
Posts