Fog Clamav


  • Testers

    Clamav doesnt work on my current setup.
    I booted a PC in Debug and ran fog.av It seems to have a problem mounting clamav.

     ==================================
       ===        ====    =====      ====
       ===  =========  ==  ===   ==   ===
       ===  ========  ====  ==  ====  ===
       ===  ========  ====  ==  =========
       ===      ====  ====  ==  =========
       ===  ========  ====  ==  ===   ===
       ===  ========  ====  ==  ====  ===
       ===  =========  ==  ===   ==   ===
       ===  ==========    =====      ====
       ==================================
       ===== Free Opensource Ghost ======
       ==================================
       ============ Credits =============
       = https://fogproject.org/Credits =
       ==================================
       == Released under GPL Version 3 ==
       ==================================
       Version: 1.5.0-RC-11
     * Mounting Clamav...................................
    Done
     * Press [Enter] key to continue
    
     * Adding clamav to path.............................Failed
     * Press [Enter] key to continue
    
    ##############################################################################
    #                                                                            #
    #                         An error has been detected!                        #
    #                                                                            #
    ##############################################################################
    Cannot find clamav binaries to run task. (/bin/fog.av)
       Args Passed:
    
    Kernel variables and settings:
    loglevel=4 initrd=init.xz root=/dev/ram0 rw ramdisk_size=127000 web=http://xxx.xxx.xxx.xxx/fog/ consoleblank=0 rootfstype=ext4 mac=00:00:00:00:00 ftp=xxx.xxx.xxx.xxx storage=xxx.xxx.xxx.xxx:/images/dev/ storageip=xxx.xxx.xxx.xxx osid=9 irqpoll hostname=PC3306 isdebug=yes
     * Press [Enter] key to continue
    

    here is the ouput of /tmp/mount-output

    mount: can't find /opt/fog/clamav in /etc/fstab
    

    Any input would be greatly appreciated.
    Thanks!



  • Rather than changing FOS /etc/fstab file, I believe it would be better to pass it as a kernel argument like clamMount=x.x.x.x:/some/clam/av/dir and have the script mount that dynamically. Then it can be user adjustable like image mounts are already.


 

519
Online

41.9k
Users

12.5k
Topics

117.6k
Posts