Image deployment failed



  • Server
    • FOG Version: fog-1.3.0-RC-36
    • OS: Ubuntu14
    Client
    • Service Version:
    • OS: Win10
    Description

    I have the images captured in my fog server. Now I want to deploy image to the another laptop.

    But unfortunately the process halts at:

    “Checking mounted file system …Failed.
    Error has been detected!
    Could not verify mount point, check if .mntcheck exists (/bin/fog.download) Args Passed:
    Computer will reboot in 1 minute”

    did some checks in the Fog server
    cat /etc/exports
    /images *(ro,sync,no_wdelay,no_subtree_check,insecure_locks,no_root_squash,insecure,fsid=0)
    /images/dev *(rw,async,no_wdelay,no_subtree_check,no_root_squash,insecure,fsid=1)

    I think that looks ok.

    The .mntcheck is there
    -rwxrwxrwx 1 fog root 0 Dec 13 11:09 /images/dev/.mntcheck

    nfsd is also running.
    ps aux |grep nfs
    root 505 0.0 0.0 0 0 ? S< Dec16 0:00 [nfsiod]
    root 1281 0.0 0.0 0 0 ? S< Dec16 0:00 [nfsd4]
    root 1282 0.0 0.0 0 0 ? S< Dec16 0:00 [nfsd4_callbacks]
    root 1296 0.0 0.0 0 0 ? S Dec16 0:00 [nfsd]
    root 1297 0.0 0.0 0 0 ? S Dec16 0:00 [nfsd]
    root 1298 0.0 0.0 0 0 ? S Dec16 0:00 [nfsd]
    root 1299 0.0 0.0 0 0 ? S Dec16 0:00 [nfsd]
    root 1300 0.0 0.0 0 0 ? S Dec16 0:00 [nfsd]
    root 1301 0.0 0.0 0 0 ? S Dec16 0:02 [nfsd]
    root 1302 0.0 0.0 0 0 ? S Dec16 1:55 [nfsd]
    root 1303 0.6 0.0 0 0 ? S Dec16 49:49 [nfsd]

    Fog services are running too…
    root 1365 0.0 0.5 218932 23824 ? S Dec16 0:01 /usr/bin/php -q /opt/fog/service/FOGPingHosts/FOGPingHosts
    root 1391 0.0 0.5 218928 23836 ? S Dec16 0:01 /usr/bin/php -q /opt/fog/service/FOGSnapinReplicator/FOGSnapinReplicator
    root 1422 0.0 0.4 296828 18644 ? S Dec16 0:05 /usr/bin/php -q /opt/fog/service/FOGPingHosts/FOGPingHosts
    root 1427 0.0 0.4 296824 18556 ? S Dec16 0:10 /usr/bin/php -q /opt/fog/service/FOGSnapinReplicator/FOGSnapinReplicator
    root 1501 0.0 0.5 218928 23900 ? S Dec16 0:00 /usr/bin/php -q /opt/fog/service/FOGImageReplicator/FOGImageReplicator
    root 1526 0.0 0.5 218928 24000 ? S Dec16 0:00 /usr/bin/php -q /opt/fog/service/FOGMulticastManager/FOGMulticastManager
    root 1551 0.0 0.5 218928 23944 ? S Dec16 0:00 /usr/bin/php -q /opt/fog/service/FOGTaskScheduler/FOGTaskScheduler
    root 1569 0.0 0.4 296824 18548 ? S Dec16 0:26 /usr/bin/php -q /opt/fog/service/FOGImageReplicator/FOGImageReplicator
    root 1572 0.0 0.4 296824 18624 ? S Dec16 3:42 /usr/bin/php -q /opt/fog/service/FOGMulticastManager/FOGMulticastManager
    root 1576 0.0 0.5 218928 23900 ? S Dec16 0:00 /usr/bin/php -q /opt/fog/service/FOGSnapinHash/FOGSnapinHash
    root 1616 0.0 0.4 296824 19156 ? S Dec16 0:29 /usr/bin/php -q /opt/fog/service/FOGTaskScheduler/FOGTaskScheduler
    root 1686 0.0 0.4 296824 18604 ? S Dec16 0:02 /usr/bin/php -q /opt/fog/service/FOGSnapinHash/FOGSnapinHash

    I saw its here : /images/dev/.mntcheck
    So everything looks ok, where is this .mntcheck supposed to be ?

    As for fog.download
    -rwxr-xr-x 1 root root 13807 Dec 13 13:47 /root/fogproject/src/buildroot/package/fog/scripts/bin/fog.download
    Could someone please tell me what am I missing or how do I correct this issue ?


  • Moderator

    How was that missing??



  • Awesome!
    many thanks again george1421, it worked right away after I put it in :)


  • Moderator

    for a deploy ensure that /images contains the mntcheck file too.


Log in to reply
 

513
Online

39.4k
Users

11.1k
Topics

105.5k
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.