Multicast doesn't work



  • Server
    • FOG Version: 1.2.0
    • OS: Ubuntu 10.04
    Client
    • Service Version:
    • OS:
    Description

    Hello,

    I try to use a multicast to deploy image on a Dell Optiplex 7040. But multicast not starting. Starting to restore image (-) to device (/dev/sda1)

    Log File:
    [12-14-16 2:17:06 pm] * No tasks found!
    [12-14-16 2:17:16 pm] | Task (129) Test Multicast is new!
    [12-14-16 2:17:16 pm] | Task (129) /images/20160720Dell7040W7Ubuntu image file found.
    [12-14-16 2:17:16 pm] | Task (129) 1 client(s) found.
    [12-14-16 2:17:16 pm] | Task (129) Test Multicast sending on base port: 64926
    [12-14-16 2:17:16 pm] CMD:
    [12-14-16 2:17:16 pm] | Task (129) Test Multicast failed to start!
    [12-14-16 2:17:16 pm] | * Don’t panic, check all your settings!
    [12-14-16 2:17:16 pm] | even if the interface is incorrect the task won’t start.
    [12-14-16 2:17:16 pm] | If all else fails run the following command and see what it says:
    [12-14-16 2:17:16 pm] |
    [12-14-16 2:17:16 pm] | Task (129) Test Multicast has been cleaned.
    [12-14-16 2:17:26 pm] * No tasks found!
    [12-14-16 2:17:36 pm] * No tasks found!

    However, the classic deployment on this same machine works.

    Moreover, the multicast works on other model of machines.

    Do you have any idea ?

    Thank you in advance.


  • Moderator

    @Almeida said in Multicast doesn't work:

    Moreover, the multicast works on other model of machines.

    But can you confirm these other models are on the same network as the one the Optiplex 7040 is on? How about taking one of those other models and connecting it to the network port that your troublesome Optiplex 7040 was connected to and try that other model with multicast again?

    I don’t think the models are to blame, I think it’s a network issue. Do the above test please and let us know how it goes. If that doesn’t work, I have another test.


Log in to reply
 

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.