Bonded NICs working LOCAL but no internet access?



  • I don’t have internet to the fog - i followed the tutorial on the wiki on how to bond.

    The ifconfig is working and showing all the links that they are up.
    Can’t ping anything beyond the router. But everything else inside the network seems to be working.
    I only have two Nic’s not sure what to do here?

    I’m now able to resolve the host name but the ping states that the DESTINATION IS UNREACHABLE?

    Ok - Now I’m noticing that the FOG server is still reachable at 192.168.1.13 but the PXE boot is time out?

    I just noticed that my WLAN an DD-WRT also just died?
    I shut down the FOG Server - restarted DD-WRT router and WLAN works. – Then turned on Router and DD-WRT died. Also the Static IP set for the FOG Server didn’t take and the static one set on the BOND0 of 192.168.1.13 didn’t take either. It set it to 192.168.1.42.

    I changed the DD-WRT to then point to the FOG server ending in .42 and the TFTP server said there was an ARP failure and didn’t boot. Any clue as to what is going on here - is my Broadcast address all screwed up? I don’t use FOG as the DHCP on my network and both cards should be on the same network via MODE 2 Bonded connection.

    ========== SOLUTION==========
    My static settings were messing with my reserved DHCP address for that NIC MAC. I set from manual to dhcp and the internet started working again.
    –BUT I’m now getting a TFTP open timeout. Since I’m using the bond0 address do I need to change any settings in FOG to reflect the new interface change - FIXED THIS - See LOAD VOLUME THREAD.


  • Developer

    Feel free to make multiple posts.

    You need to make sure you have a valid gateway. Use ‘route -n’ to look at your routes.
    There should be a default route (0.0.0.0) to your gateway IP (What ever that is)

    i.e. mine
    [code]fog-2:~# route -n

    Kernel IP routing table
    Destination Gateway Genmask Flags Metric Ref Use Iface
    10.0.0.0 0.0.0.0 255.0.0.0 U 0 0 0 bond0
    0.0.0.0 10.10.10.10 0.0.0.0 UG 0 0 0 bond0[/code]

    I have static IP settings for my FOG servers, you will probably want this too.


Log in to reply
 

385
Online

39.4k
Users

11.1k
Topics

105.3k
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.