Fog client 0.10.6 error "Object Reference not set to an instance of an object"


  • Testers

    Hi all,
    I am running Fog Git 7603 with client 0.10.6. I was trying to deploy a snapin and it wasn’t working. I looked at fog.log and saw this under all of the services that were trying to run:

    
    ------------------------------------------------------------------------------
    ---------------------------------SnapinClient---------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     5/13/2016 6:08 AM Client-Info Client Version: 0.10.6
     5/13/2016 6:08 AM Client-Info Client OS:      Windows
     5/13/2016 6:08 AM Client-Info Server Version: 7603
     5/13/2016 6:08 AM Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     5/13/2016 6:08 AM Middleware::Response ERROR: Object reference not set to an instance of an object.
     5/13/2016 6:08 AM Service ERROR: Unable to run module
     5/13/2016 6:08 AM Service ERROR: Object reference not set to an instance of an object.
    ------------------------------------------------------------------------------
    

    Again, this is not just snapin client, but all services. Is there something I’m doing wrong?

    Thanks in advance for the help!
    Paul



  • The message “Object not set to instance of Object” means that you are trying to use an object which has not been initialized. That is, you either set it to null, or you never set it to anything at all. The runtime throwing a NullReferenceException always means the same thing: you are trying to use a reference. The reference is not initialized (or it was initialized, but is no longer initialized).

    Antonio





  • Hi,

    with latest trunk (about 1 hour ago 7645) i also receive: Object Reference not set to an instance of an object
    for printer section, (client 10.6) i have two printer active for installing but the log only shows:


    --------------------------------PrinterManager--------------------------------

    16.05.2016 11:47 Client-Info Client Version: 0.10.6
    16.05.2016 11:47 Client-Info Client OS: Windows
    16.05.2016 11:47 Client-Info Server Version: 7645
    16.05.2016 11:47 Middleware::Response No Printers
    16.05.2016 11:47 Service ERROR: Unable to run module
    16.05.2016 11:47 Service ERROR: Der Objektverweis wurde nicht auf eine Objektinstanz festgelegt.

    Regards X23


  • Testers

    @Tom-Elliott On 7609, the client is back to normal. In fact, my snapin fired off too! Thank you my friend!


  • Senior Developer

    @fry_p Printer Client message should be fixed.

    With any luck the db lost issue should be corrected for again. Please try and thank you for the info so far.


  • Testers

    @Tom-Elliott I’m not helping by posting snippets of the apache log. Want the full one? I’m noticing errors on different lines now.
    0_1463141143175_error.log



  • just rolled back to 7561, all working again.


  • Testers

    @Tom-Elliott new Apache error in log:

    Fri May 13 08:00:25.107051 2016] [:error] [pid 17793] [client 10.1.106.146:49243] PHP Fatal error:  Function name must be a string in /var/www/html/fog/lib/client/printerclient.class.php on line 7
    

  • Testers

    @Tom-Elliott I am now on 7605 and it appears to be doing the same thing:

    ------------------------------------------------------------------------------
    ---------------------------------SnapinClient---------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     5/13/2016 7:53 AM Client-Info Client Version: 0.10.6
     5/13/2016 7:53 AM Client-Info Client OS:      Windows
     5/13/2016 7:53 AM Client-Info Server Version: 7605
     5/13/2016 7:53 AM Middleware::Response ERROR: Unable to get subsection
     5/13/2016 7:53 AM Middleware::Response ERROR: Object reference not set to an instance of an object.
     5/13/2016 7:53 AM Service ERROR: Unable to run module
     5/13/2016 7:53 AM Service ERROR: Object reference not set to an instance of an object.
    

    EDIT: now the Apache logs say line 7 FYI



  • I’m on 7601 and have the same issue, only just updated from 7561, was fine before. I am pushing a new image.


  • Senior Developer

    Try updating again please.

    I’m trying to figure out how to correct for an issue of query packet sizes. I added a timeout that I think you’re seeing being hit. Most of the time, the connections are handled in a persistent state. 10 seconds forces the DB to di of 10 seconds of inactivity.


  • Testers

    OK, I’m not an expert but I think this is bad:
    [Fri May 13 07:34:42.917284 2016] [:error] [pid 19523] [client 10.1.36.193:52663] PHP Warning: mysqli::mysqli(): MySQL server has gone away in /var/www/html/fog/lib/db/mysql.class.php on line 25

    It repeats this many times with many different IP’s listed. I believe it is both the legacy clients and the new clients.
    I’m no SQL expert, so forgive me if it is an obvious issue.


  • Senior Developer

    I’m not seeing the same error.

    What’s in your apache error logs?


Log in to reply
 

366
Online

39.5k
Users

11.1k
Topics

105.7k
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.