Web Interface Slow SVN 4333


  • Testers

    I am running svn 4333 and the web interface seems real slow. Is there anything i could do to speed it up? Taking like 2 min to load a page.

    Also i am unable to export the database now. I get this error

    Firefox can’t find the file at http://10...*/fog/management/export.php?type=sql.


  • Testers

    Issue looks like it is resolved. (web interface slow)

    Upgraded VM server to svn 4469 ubuntu 12.04
    Upgraded/Rebuilt storage node to svn 4469 ubuntu 12.04

    Now i am getting this in the Apache Error Log any ideals?

    FYI - you guys have been awesome help…

    [Fri Aug 21 15:21:34.512243 2015] [:error] [pid 2863] [client 10.24.28.18:51087] PHP Warning:  mysqli::query(): Couldn't fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 63
    [Fri Aug 21 15:21:34.513252 2015] [:error] [pid 2863] [client 10.24.28.18:51087] PHP Warning:  mysqli::query(): Couldn't fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 63
    [Fri Aug 21 15:21:34.513890 2015] [:error] [pid 2863] [client 10.24.28.18:51087] PHP Warning:  mysqli::query(): Couldn't fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 63
    [Fri Aug 21 15:21:34.514301 2015] [:error] [pid 2863] [client 10.24.28.18:51087] PHP Warning:  mysqli::query(): Couldn't fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 63
    [Fri Aug 21 15:21:34.514866 2015] [:error] [pid 2863] [client 10.24.28.18:51087] PHP Warning:  mysqli::query(): Couldn't fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 63
    [Fri Aug 21 15:21:34.515173 2015] [:error] [pid 2863] [client 10.24.28.18:51087] PHP Warning:  mysqli::query(): Couldn't fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 63
    [Fri Aug 21 15:21:34.515689 2015] [:error] [pid 2863] [client 10.24.28.18:51087] PHP Warning:  mysqli::query(): Couldn't fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 63```

  • Testers

    @Tom-Elliott It still fails

    • Skipping package: m4…(Already Installed)
    • Skipping package: lftp…(Already Installed)
    • Skipping package: php-gettext…(Already Installed)
    • Installing package: php5-mysqlnd…Failed!
      fog@FogNode2-K2:~/Downloads/svn2/bin$

    also tried

    fog@FogNode2-K2:~/Downloads/svn2/bin$ sudo apt-get install php5-mysqlnd
    Reading package lists... Done
    Building dependency tree       
    Reading state information... Done
    Package php5-mysqlnd is not available, but is referred to by another package.
    This may mean that the package is missing, has been obsoleted, or
    is only available from another source
    However the following packages replace it:
      php5-mysql
    
    E: Package 'php5-mysqlnd' has no installation candidate
    fog@FogNode2-K2:~/Downloads/svn2/bin$ 
    

  • Senior Developer

    Change the cp command to:
    cp /etc/apt/sources.list /etc/apt/sources.list.original_fog_$(date +%s)


  • Testers

    @Tom-Elliott

    fog@FogNode2-K2:~$ sudo cp /etc/apt/sources.list /etc/apt/sources.list.original_fog_$(date)
    cp: target `2015’ is not a directory
    fog@FogNode2-K2:~$


  • Senior Developer

    Try running this command:

    sudo cp /etc/apt/sources.list /etc/apt/sources.list.original_fog_$(date)
    sudo sed -i -e 's/\/\/.*archive.ubuntu.com\|\/\/.*security.ubuntu.com/\/\/old-releases.ubuntu.com/g' /etc/apt/sources.list
    sudo apt-get update;
    

    Then try reinstalling.


  • Testers

    i thought og that right after i msg you back :)
    I am trying to upgrade to svn 4333 on my storage node but i can not for the life of me get php5-mysqlnd to install
    E: Package ‘php5-mysqlnd’ has no installation candidate

    the storage node is 12.10

    Sorry been long week with school starting back


  • Senior Developer

    I’m just guessing, but you have multiple storage nodes? Are the storage nodes updated to at least the same revision?



  • Notifying the @Developers and other @Moderators PHP is not my strong suite.

    BUT - check how much free space you have on your FOG server’s partitions.


  • Testers



  • @Raymond-Bell check for apache errors. FOG Configuration -> Log Viewer -> Apache

    Post any you find.


  • Testers

    Yes it is a VM and no heavy CPU or RAM usage



  • is it virtualized? try running the “top” command to see if something is consuming CPU or RAM really heavily.


 

529
Online

5.4k
Users

12.6k
Topics

118.7k
Posts