Internal 500 error in FOG client



  • My fog clients are now showing an internal server error 500 now and I am not sure what has happened. I am running FOG 1.2.0 on Ubunutu 12.04 LTS.
    Please let me know what other information to provide.



  • Well i tried to update to trunk with wget but did not think it worked. is it possible that it did install and thats what happened?


  • Senior Developer

    You’re running 1.2.0, not SVN?



  • Sorry about that. here they are

    Fatal error: Class ‘System’ not found in /var/www/html/fog/commons/init.php on line 77
    [Wed Jul 29 09:15:50.795561 2015] [:error] [pid 6840] [client 10.10.50.41:65433] PHP Fatal error: Class ‘System’ not found in /var/www/html/fog/commons/init.php on line 77
    [Wed Jul 29 09:15:50.901786 2015] [:error] [pid 7926] [client 10.10.20.218:55368] PHP Fatal error: Class ‘System’ not found in /var/www/html/fog/commons/init.php on line 77
    [Wed Jul 29 09:15:51.443871 2015] [:error] [pid 8325] [client 10.10.70.63:58903] PHP Fatal error: Class ‘System’ not found in /var/www/html/fog/commons/init.php on line 77


  • Senior Developer

    The same place you got the access logs. just labeled error.



  • Could you tell me where the error logs are located.


  • Senior Developer

    That looks like Access logs, not Error logs.



  • Apache Logs Hope this is right.

    /servicemodule-active.php?mac=70:54:D2:AB:D2:4D&moduleid=snapin HTTP/1.1" 500 390 “-” "-"
    10.10.30.30 - - [29/Jul/2015:08:06:18 -0500] “GET /fog/service/servicemodule-active.php?mac=00:22:4D:50:B8:8A&moduleid=snapin HTTP/1.1” 500 390 “-” "-"
    10.10.90.75 - - [29/Jul/2015:08:06:18 -0500] “GET /fog/service/servicemodule-active.php?mac=00:22:4D:7C:CC:8A&moduleid=snapin HTTP/1.1” 500 390 “-” "-"
    10.10.21.34 - - [29/Jul/2015:08:06:19 -0500] “GET /fog/service/servicemodule-active.php?mac=00:27:0E:1B:39:8D&moduleid=taskreboot HTTP/1.1” 500 390 “-” "-"
    10.10.80.87 - - [29/Jul/2015:08:06:19 -0500] “GET /fog/service/servicemodule-active.php?mac=00:22:4D:56:77:40&moduleid=snapin HTTP/1.1” 500 390 “-” "-"
    10.10.30.194 - - [29/Jul/2015:08:06:19 -0500] “GET /fog/service/servicemodule-active.php?mac=00:27:0E:21:18:CC&moduleid=snapin HTTP/1.1” 500 390 “-” "-"
    10.10.30.54 - - [29/Jul/2015:08:06:19 -0500] “GET /fog/service/servicemodule-active.php?mac=00:22:4D:6A:4B:B8&moduleid=snapin HTTP/1.1” 500 390 “-” “-”



  • C drive Fog.log

    7/29/2015 8:56 AM FOG::SnapinClient Sleeping for 1 minute.
    7/29/2015 8:56 AM FOG::DirCleaner Attempting to connect to fog server…
    7/29/2015 8:56 AM FOG::DirCleaner Failed to connect to fog server!
    7/29/2015 8:56 AM FOG::DirCleaner The remote server returned an error: (500) Internal Server Error.
    7/29/2015 8:56 AM FOG::DirCleaner at System.Net.WebClient.DownloadDataInternal(Uri address, WebRequest& request)
    at System.Net.WebClient.DownloadString(Uri address)
    at FOG.DirCleaner.doWork()
    7/29/2015 8:56 AM FOG::DirCleaner Sleeping for 1 minute.



  • Can you post the fog.log from the c:\ drive? And Apache error logs as @Tom-Elliott said.


  • Senior Developer

    Apache Error Logs


 

486
Online

41.8k
Users

12.3k
Topics

116.0k
Posts