Unable to locate image store - FOG 1.2.0



  • Hello there,

    my first day in this forum and already the second thread…

    When trying to image a host, I always get the error message

    Unable to locate image store
    

    I know, that there are several threads concerning this issue in this forum, but unfortunately I did not find a solution yet.

    I checked the permissions of my /image directory.

    drwxr-xr-x   4 fog  root  4096 Jul  3 12:13 images
    drwxrwxrwx 2 fog root 4096 Jul  3 12:13 dev
    

    There are also .mntcheck files in both directories…

    Can anybody help me, please?

    Thank you in advance.

    Regards
    Lars



  • Ok, I feel absolutely sheepish about this… I made a huge error in reasoning… :confused:

    I thought the dialog during host registration

    Would you like to image this computer now?
    

    would mean, if I want to save an image of the new host’s harddisk.

    I am so sorry.

    Thank you very much.

    I hope now everything will be fine for me.

    Regards
    Lars



  • @Gardinero Can you please check your storage node settings? Ensure your path is correct for your nodes.



  • @Gardinero According to the output of the command I asked you to run, it would appear that the image has not been uploaded yet.



  • Hello,

    the image should be here:
    https://forums.fogproject.org/uploads/files/1436202691336-2015-07-06-19_03_46.png

    I attached it to my last post.

    Here you find the output of

    ls -lahRt /mnt/sdb1/images
    
    xlvideo@ham-fog-server:~$ ls -lahRt /mnt/sdb1/images
    /mnt/sdb1/images:
    insgesamt 12K
    drwxrwxrwx 3 fog     root 4,0K Jul  6 19:00 .
    drwxrwxrwx 2 fog     root 4,0K Jul  6 18:59 dev
    -rwxrwxrwx 1 root    root    0 Jul  6 12:32 .mntcheck
    drwxrwxrwx 4 xlvideo root 4,0K Jul  6 12:30 ..
    
    /mnt/sdb1/images/dev:
    insgesamt 8,0K
    drwxrwxrwx 3 fog  root 4,0K Jul  6 19:00 ..
    drwxrwxrwx 2 fog  root 4,0K Jul  6 18:59 .
    -rwxrwxrwx 1 root root    0 Jul  6 12:32 .mntcheck
    

    Greetings.
    Lars



  • @Gardinero Have you uploaded an image?

    What is the output of this:

    ls -lahRt /mnt/sdb1/images
    


  • Hello,

    here are my permissions:

    /mnt/sdb1/:
    insgesamt 28
    drwxrwxrwx 4 xlvideo root  4096 Jul  6 12:30 .
    drwxr-xr-x 4 root    root  4096 Jul  6 13:22 ..
    drwxrwxrwx 3 fog     root  4096 Jul  6 19:00 images
    drwxrwxrwx 2 xlvideo root 16384 Jun 30 17:15 lost+found
    
    /mnt/sdb1/images:
    insgesamt 12
    drwxrwxrwx 3 fog     root 4096 Jul  6 19:00 .
    drwxrwxrwx 4 xlvideo root 4096 Jul  6 12:30 ..
    drwxrwxrwx 2 fog     root 4096 Jul  6 18:59 dev
    -rwxrwxrwx 1 root    root    0 Jul  6 12:32 .mntcheck
    
    /mnt/sdb1/images/dev:
    insgesamt 8
    drwxrwxrwx 2 fog  root 4096 Jul  6 18:59 .
    drwxrwxrwx 3 fog  root 4096 Jul  6 19:00 ..
    -rwxrwxrwx 1 root root    0 Jul  6 12:32 .mntcheck
    
    /mnt/sdb1/lost+found:
    insgesamt 20
    drwxrwxrwx 2 xlvideo root 16384 Jun 30 17:15 .
    drwxrwxrwx 4 xlvideo root  4096 Jul  6 12:30 ..
    

    And the screenshot of the error message.

    On the FOG-Server I am running Ubuntu 14.04 LTS. If you have a recommendation for a better server OS, I am open to any suggestions.

    The clients all run Windows 7 Pro x64 (German edition).

    Greetings.
    Lars
    2015-07-06 19_03_46.png


  • Senior Developer

    /images should be drwxrwxrwx as well.

    This can be accomplished with:

    sudo chmod -R 777 /images



  • @Gardinero Please take a photo of the error and post it here so we can see what you see. Also, what OS and version of Linux are you using?



  • Hey Guys,

    it is absolutely frustrating, but I don’t find a solution for this problem.

    I now changed the permissions of the folder /image to 777 recursively.
    I also went through the troubleshoot guide twice, but still the same.

    I tried three different clients (hosts), but always the same message…

    I also removed FOG completely and reinstalled it. No change…

    Do you perhaps have another idea, or are there any log files I can check?

    Thank you in advance.

    Lars



  • @Gardinero You might also look through this article and figure it out: https://wiki.fogproject.org/wiki/index.php/Troubleshoot_NFS


  • Moderator

    @Gardinero Your /images must have 777 recursively.


 

353
Online

41.8k
Users

12.3k
Topics

116.0k
Posts