I Fail when i try to deploy an image on a computer...



  • Hello everyone,

    here is my problem, when i try to deploy an image on my computer, i got this issue :

    • first the computer is registered and a deployment task is ready on my FOG server, but when i try power the computer
      supposed to be imaged, it boot, start the deployment and then power off.

    • i power on the computer again, and it says there is no opérating system on the computer, please reboot.

    • another info : it is a DELL optiplex 3010.

    Thanks a lot for the answer.

    :grinning:


  • Moderator

    @Wayne-Workman said:

    @Lyendril You can use Magical Jelly Bean keyfinder to extract your key.

    Also, if the key is on a sticker on each computer, you could simply just type in this key after each imaging.

    If you don’t have a Windows Installation Disk, you could just download one. Enter your key into it and see if it works. If it does not, you could activate over the phone (once) and then take an image of that.

    I don’t think it matters so much that each computer is using the key it’s supposed to use - as much as - you have a legal key for each computer that is running said Microsoft product.

    +1
    In OEM installation, manufacturers use only 1 windows key for all computers (tested on HP), you can saved it (key/certificate) by using ABR (activation backup & recovery - google it) and use it with Windows 7 Digital River download (Not provide anymore by Microsoft but you can find it by another way…).

    If you want more details PM me.


  • Moderator

    @Lyendril You can use Magical Jelly Bean keyfinder to extract your key.

    Also, if the key is on a sticker on each computer, you could simply just type in this key after each imaging.

    If you don’t have a Windows Installation Disk, you could just download one. Enter your key into it and see if it works. If it does not, you could activate over the phone (once) and then take an image of that.

    I don’t think it matters so much that each computer is using the key it’s supposed to use - as much as - you have a legal key for each computer that is running said Microsoft product.



  • Thanks for the answer, unfortunately we have only OEM licenses, Microsoft, i hate this…


  • Moderator

    @Lyendril Yes, the problem you’re describing is consistent with a custom manufacturer MBR problem. Currently FOG has some difficulties with these types of MBR, but the developers are working on it.

    I would recommend building a “from scratch” image using a Windows 7 installation disk and deploying that.



  • @Wayne-Workman said:

    g

    yes i’ll sent this soon, we will make a video i think, the problem is that we use an OEM version of Windows, with a Windows7 normal version there is no problem to deploy / upload image…

    Do you think it is a OEM Windows Issue?

    Thanks a lot !


  • Moderator

    Can you take a short video of what it does, upload the video to YouTube, and then post it here?
    Alternatively, could you post a series of photos?

    We need to find out exactly where things are going wrong and any errors that are showing, and seeing pictures and/or video lets us see some of the settings being used, too.


Log in to reply
 

404
Online

38969
Users

10712
Topics

101666
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.