Issue with the inventory (SVN 3067)



  • I am having some issue with the inventory (SVN 3067)
    it will not show in the web ui (no results)
    removing the system and re adding the system doesn’t help
    the inventory isn’t uploaded in to the database and boot screen is stuck on "attempting to send inventory"
    did I do something wrong?

    Apache2 log
    [Tue Mar 03 15:16:32.664873 2015] [:error] [pid 54278] [client 192.168.49.29:46335] PHP Fatal error: Call to a member function get() on a non-object in /var/www/fog/service/inventory.php on line 56
    [Tue Mar 03 15:16:32.687331 2015] [:error] [pid 53031] [client 192.168.49.29:46336] PHP Fatal error: Call to a member function get() on a non-object in /var/www/fog/service/inventory.php on line 56
    [Tue Mar 03 15:16:32.709704 2015] [:error] [pid 54258] [client 192.168.49.29:46337] PHP Fatal error: Call to a member function get() on a non-object in /var/www/fog/service/inventory.php on line 56
    [Tue Mar 03 15:16:32.730368 2015] [:error] [pid 54271] [client 192.168.49.29:46338] PHP Fatal error: Call to a member function get() on a non-object in /var/www/fog/service/inventory.php on line 56
    [Tue Mar 03 15:16:32.753386 2015] [:error] [pid 54277] [client 192.168.49.29:46339] PHP Fatal error: Call to a member function get() on a non-object in /var/www/fog/service/inventory.php on line 56
    [Tue Mar 03 15:16:32.775073 2015] [:error] [pid 54281] [client 192.168.49.29:46340] PHP Fatal error: Call to a member function get() on a non-object in /var/www/fog/service/inventory.php on line 56
    [Tue Mar 03 15:16:32.796549 2015] [:error] [pid 54279] [client 192.168.49.29:46341] PHP Fatal error: Call to a member function get() on a non-object in /var/www/fog/service/inventory.php on line 56



  • couldn’t resist to install r3072, it seems my issues are solved…:)
    what a great support :)
    I am very very grateful…:)


  • Developer

    You failed to mention that other information in the table is not filled out either. for example: (Invalid iID and missing info)

    | 0 | 1081 | | | | 2015-03-03 09:38:54 | 0000-00-00 00:00:00 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
    but with Tom’s new update it is now: (valid iID but missing info)
    | 749 | 1083 | | | | 2015-03-03 12:38:01 | 0000-00-00 00:00:00 | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | | |
    Tom is checking into the blank info and why it is not saving.


  • Developer

    but your right this does point out something interesting that should not have happened.



  • ok, did restore the database from a backup before I dropped the database. normally this works.


  • Developer

    considering you DROPPED the database I would say you created that issue.



  • just update to r3068
    inventory will save in table inventory now, only with iID 0 ?
    but still no show in web ui (no result found)
    will try tomorrow with a empty database…


  • Developer

    excellent. Not the same related issue. Please update to r3068. Tom has fixed the inventory issue.



  • link encap: Ethernet inet addr: 192.168.51.61
    this seems ok to me?


  • Developer

    Let’s see if you are getting the same issue as I am.

    Boot the host into network and on the FOG Menu select “Client System Information (Compatibility)” THEN hit option 2 “Ip Information”

    What is the Link encap and inet addr?



  • did it, the issue remains the same (0 rows affected)
    i have dropped the database (fog) and let fog make a new empty database
    the issue still remains the same, it will not save the inventory in the inventory table and it’s stuck on "attempting to save inventory…"
    the system is registered in the host table.


  • Developer

    Can you login to the mysql database?

    mysql -u root fog
    

    Then run:

    delete from hosts where hostName="TC102-11";
    

    Report back with the message right after. Should looks something like ```
    Query OK, 1 rows affected (0.00 sec)



  • host name is TC102-11,


  • Developer

    Looks like a null hostID in the mysql table. What was the host name?


Log in to reply
 

368
Online

38724
Users

10553
Topics

99875
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.