Import images from old install



  • Hi,

    I’m sorry if there is a post about my question.

    I uninstalled my fog server but before i saved my folder “images”.

    When i reinstall my new fog, i copy or move my images in the new folder “image” and… nothing.

    My images are not in the images in the management.

    There is an handling to update the images in the management?


  • Developer

    Use my tutorial to create an NTFS partition on the disk and try to push your image again.

    [url]http://fogproject.org/forum/threads/quick-format-to-ntfs-with-fog-for-noobs.10349/[/url]



  • i have 2 partition.

    My server fog is a virtual machine and my hard drive are LUNs.

    I send 2 capture of the processing during the task in fog client.

    [IMG]http://img11.hostingpics.net/pics/814925201406171749096029.jpg[/IMG]

    [IMG]http://img11.hostingpics.net/pics/9661972014061717490915190.jpg[/IMG]


  • Developer

    [quote=“Ruis, post: 30635, member: 24667”]thx for you answers.

    i tried to check the FOG_LEGACY_FLAG_IN_GUI and it’s the same. i see all check mark “DONE” in the loading of deploy but always “TASK COMPLETED”.

    I check too and my name in “Image type” is the good name.

    I tested with partimage and with partclone and same.

    I have MBR files. In my image folder, i have d1.mbr and d1p1.img.

    I’m sorry i’m a rookie in FOG.[/quote]

    Does it find your hard drive when it wants to push the image to it? Is there at least a partition on the disk for it to use? There is a walk through in tutorials that could assist you in creating a partition with the fog tools if you are interested.



  • thx for you answers.

    i tried to check the FOG_LEGACY_FLAG_IN_GUI and it’s the same. i see all check mark “DONE” in the loading of deploy but always “TASK COMPLETED”.

    I check too and my name in “Image type” is the good name.

    I tested with partimage and with partclone and same.

    I have MBR files. In my image folder, i have d1.mbr and d1p1.img.

    I’m sorry i’m a rookie in FOG.


  • Testers

    We did a similar thing for our old images, I copied the images directory to a different machine and ran the installer. I had to add the images manually as described above. I ran into a couple of problems along the way…

    [LIST=1]
    []Make sure you have the filenames correct or you’ll get error messages about having to upload before downloading (see [URL=‘http://fogproject.org/forum/threads/updated-from-32-to-1-1-0-wont-let-me-create-deployment-task.10743/#post-29652’]this thread[/URL])
    [
    ]If your images were created with partimage make sure you use partimage to deploy them (rather than partclone)
    [/LIST]
    It sounds like you might have an issue with 2. There is a setting in the configuration options under “Fog Configuration->General Settings”, called FOG_LEGACY_FLAG_IN_GUI. This setting adds an “Image Manager” option to the images, which allows “PartImager” to be selected as the imaging tool instead of partclone.

    Having said that partclone seems to be miles ahead of partimager in terms of features so what we did was to deploy our old images with partimage then create a new image on the fog server and upload them with partclone.


  • Senior Developer

    [quote=“Ruis, post: 30558, member: 24667”]Thx but not work.
    The image profile detect the size of image (8.04Go) but when i deploy, the message
    "database updated!
    Task is completed…"
    But no image downloading.
    I have the error “esas2r driver will not be loaded because no atto esas2r”. It’s because of that?[/quote]

    It is NOT because of esas2r driver.

    What type of mbr is this? GPT or MBR? Fog uses file sizes of the d1.mbr file to help determine if it’s GPT or MBR. If it’s MBR it will be one of three file sizes, about 1MB (1024 kbytes), 512 bytes, or 32256 Bytes.



  • Thx but not work.
    The image profile detect the size of image (8.04Go) but when i deploy, the message
    "database updated!
    Task is completed…"
    But no image downloading.
    I have the error “esas2r driver will not be loaded because no atto esas2r”. It’s because of that?


  • Developer

    on the images page "create new image"
    this is the image profile
    point the “Image Path” at the existing image file



  • What do you mean by “new images profiles”?

    A new images?


  • Developer

    fog does not automatically detect the files in the images directory. you will need to create new image profiles and point them to the files you have saved.


Log in to reply
 

353
Online

39.3k
Users

11.0k
Topics

104.4k
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.