Host Management - "No Data" instead of date - FOG 1.5.7



  • hey all!

    my situation here is:
    i can capture an image from a computer. and this captured image is also being displays in the “images management” menu (site):
    2020-07-16_13h28_13.png

    its also possible to deploy this image

    but when i open the “host management”, its is written “No Data” instead of a date when the image was captured:
    host-management.jpg

    any ideas?



  • hello sebastian,

    thank you for your support!

    i did run the maintenance commands as user “root”, but it did not help.

    Welcome to the MariaDB monitor.  Commands end with ; or \g.
    Your MariaDB connection id is 33
    Server version: 10.3.22-MariaDB-0+deb10u1 Debian 10
    
    Copyright (c) 2000, 2018, Oracle, MariaDB Corporation Ab and others.
    
    Type 'help;' or '\h' for help. Type '\c' to clear the current input statement.
    
    MariaDB [fog]> DELETE FROM `hosts` WHERE `hostID` = '0';
    Query OK, 0 rows affected (0.000 sec)
    
    MariaDB [fog]> DELETE FROM `hostMAC` WHERE hmID = '0' OR `hmHostID` = '0';
    Query OK, 0 rows affected (0.001 sec)
    
    MariaDB [fog]> DELETE FROM `groupMembers` WHERE `gmID` = '0' OR `gmHostID` = '0' OR `gmGroupID` = '0';
    Query OK, 2 rows affected (0.017 sec)
    
    MariaDB [fog]> DELETE FROM `snapinGroupAssoc` WHERE `sgaID` = '0' OR `sgaSnapinID` = '0' OR `sgaStorageGroupID` = '0';
    Query OK, 0 rows affected (0.000 sec)
    
    MariaDB [fog]> DELETE from `snapinAssoc` WHERE `saID` = '0' OR `saHostID` = '0' OR `saSnapinID` = '0';
    Query OK, 15 rows affected (0.024 sec)
    
    MariaDB [fog]> DELETE FROM `hosts` WHERE `hostID` NOT IN (SELECT `hmHostID` FROM `hostMAC` WHERE `hmPrimary` = '1');
    Query OK, 0 rows affected (0.026 sec)
    
    MariaDB [fog]> DELETE FROM `hosts` WHERE `hostID` NOT IN (SELECT `hmHostID` FROM `hostMAC`);
    Query OK, 0 rows affected (0.001 sec)
    
    MariaDB [fog]> DELETE FROM `hostMAC` WHERE `hmhostID` NOT IN (SELECT `hostID` FROM `hosts`);
    Query OK, 0 rows affected (0.001 sec)
    
    MariaDB [fog]> DELETE FROM `snapinAssoc` WHERE `saHostID` NOT IN (SELECT `hostID` FROM `hosts`);
    Query OK, 0 rows affected (0.001 sec)
    
    MariaDB [fog]> DELETE FROM `groupMembers` WHERE `gmHostID` NOT IN (SELECT `hostID` FROM `hosts`)
        -> ;
    Query OK, 0 rows affected (0.001 sec)
    
    MariaDB [fog]> DELETE FROM `tasks` WHERE `taskStateID` IN ("1","2","3");
    Query OK, 0 rows affected (0.000 sec)
    
    MariaDB [fog]> DELETE FROM `snapinTasks` WHERE `stState` in ("1","2","3");
    Query OK, 0 rows affected (0.016 sec)
    
    MariaDB [fog]> TRUNCATE TABLE multicastSessions;
    Query OK, 0 rows affected (0.001 sec)
    
    MariaDB [fog]> TRUNCATE TABLE multicastSessionsAssoc;
    Query OK, 0 rows affected (0.001 sec)
    
    MariaDB [fog]> DELETE FROM tasks WHERE taskTypeId=8;
    Query OK, 0 rows affected (0.000 sec)
    
    MariaDB [fog]> TRUNCATE TABLE history;
    Query OK, 0 rows affected (0.023 sec)
    
    MariaDB [fog]> TRUNCATE TABLE userTracking;
    Query OK, 0 rows affected (0.001 sec)
    
    MariaDB [fog]>
    quit
    

  • Senior Developer

    @lakk Well let’s pick this up now that you’re back from your holidays. Please run the database maintenance commands to see if that helps: https://wiki.fogproject.org/wiki/index.php/Troubleshoot_MySQL#Database_Maintenance_Commands



  • i will be in holidays for the next two weeks.
    so this topic is not urgent at the moment.

    br lakk



  • thank you!

    there is another strange thing that i have noticed.
    the number of active tasks is not displayed on the dashboard:
    _storage-group-activity_not-updated_1.png
    _storage-group-activity_not-updated_2.jpg

    in my opinion, this issues did pop up after i changed something in the virtualbox-settings of the gues-account.
    there was a problem, that the captured images have not been stored on the sdb1 (VMDK) but instead as a snapshot on the host-system. so the snapshot was growing
    and the host-system did run out of space.
    i did get help in the virtualbox-forum and could solve this problem.
    but it seems that since this time i did get this two issues:

    • “no data”
    • “number of active tasks is not displayed on the dashboard.”

    but maybe it’s a coincidence.

    greetings lakk


  • Senior Developer

    @lakk I will take another look at this by the end of this week.



  • i have noticed, that the new images which are being stored in /images belong to root.
    2020-07-20_13h05_04.png

    i did change the folder permissions of this image to fogproject,
    and restart the fog-server.
    but it did not help:
    22aca74b-3c2b-4e49-ab77-f0de260756bb-image.png



  • hello,

    unfortunately - i did upgrade to FOG 1.5.9-RC2.11 but i still have the same error.

    i have installed fog on a virtual-machine (virtualbox).
    host-system:

    NAME   MAJ:MIN RM   SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
    sda      8:0    0 149.1G  0 disk
    ├─sda1   8:1    0 145.3G  0 part /
    ├─sda2   8:2    0     1K  0 part
    └─sda5   8:5    0   3.8G  0 part [SWAP]
    sdb      8:16   0   1.4T  0 disk
    └─sdb1   8:17   0   1.4T  0 part       
    

    i am using sdb1 as a vmdk-hdd, which is mounted on the fog-server (guest) as /images:

    guest-system:

    NAME           MAJ:MIN RM  SIZE RO TYPE MOUNTPOINT
    sda              8:0    0   45G  0 disk
    ├─sda1           8:1    0  953M  0 part /boot
    ├─sda2           8:2    0    1K  0 part
    └─sda5           8:5    0 44.1G  0 part
      ├─vg0-base   254:0    0 18.6G  0 lvm  /
      ├─vg0-swap   254:1    0  3.7G  0 lvm  [SWAP]
      ├─vg0-opt    254:2    0 18.6G  0 lvm  /opt
      └─vg0-images 254:3    0  3.1G  0 lvm
    sdb              8:16   0  1.4T  0 disk
    └─sdb1           8:17   0  1.4T  0 part /images
    

    fog-server is installed on sda1 - sda5.
    i did use this instructions.

    i did try several captures but i still have the same issue.
    Please help me with this issue. What could be another reason for this?
    Is there something that could check to get more information?

    greetings lakk



  • ok. thank you for your support.

    (ehm, how/where can i markt the topic as solved?)


  • Senior Developer

    @lakk This issue is fixed in the very latest version of FOG. Update to dev-branch or wait till 1.5.9 is out.


Log in to reply
 

327
Online

7.2k
Users

14.4k
Topics

135.6k
Posts