Image files and Snapin files not deleted



  • I’m running a FOG server version 1.5.0 on CentOS7, having followed all the instructions on the FOG Wiki. Most things are working well except for one issue.

    When I delete an image or a snapin using the Web UI, the image or snapin is removed from the database and no longer appears in the UI, but the files are left behind on disc. There are no errors in any of the fog logs or the apache log. None at all.

    Is it a permission problem?

    /opt/fog/snapins
    -rwxrwxrwx  1 fog fog     11436711 May  3 06:23 Reaper_Install.zip
    drwxrwxrwx. 3 fog apache        54 Jan  8  2018 ssl
    -rwxrwxrwx  1 fog fog    303660395 Oct 11 07:03 TestHarness.zip
    -rwxrwxrwx  1 fog fog         4667 Oct 11 07:00 Test.zip
    
    /
    drwxrwxrwx.  62 fog  root 4096 Oct 10 10:22 images
    

    Everything under /images is owner/group root/root and all have rwxrwxwrx permissions.


  • Developer

    @MarkG said in Image files and Snapin files not deleted:

    Bug in 1.5.0?

    Possibly. 1.5.0 is long away and I don’t have all the changes in the back of my mind… ;-)

    So updating to the latest will fix the issue, that’s good!



  • So I set up a new FOG 1.5.4 in a VM, using exactly the same procedure I used to install the live server (1.5.0) and although I still can’t log in to FTP using the fog user on that one, Images do get deleted from the hard drive when I delete them from the Web UI, so I think the FTP thing is not related to the problem. Bug in 1.5.0?



  • @Quazz I had to change the TFTP password, the others were correct. I have logged in as the fog user, but only since I found this problem. Nothing in the apache error logs at all.



  • @Sebastian-Roth Yes the password is correct, I can ‘su fog’ from the console using that password. I’m not sure how to debug FTP user issues. The conf file is identical to the one in the wiki. I have a normal user account and I can log in to FTP using that account, but when I try ‘fog’ I get

    ftp xxxmyfogserverxxx
    Connected to xxxmyfogserverxxx.
    220 (vsFTPd 3.0.2)
    200 Always in UTF8 mode.
    User (xxxmyfogserverxxx:(none)): fog
    331 Please specify the password.
    Password:
    530 Login incorrect.
    Login failed.
    ftp> Invalid command.
    ftp>
    

  • Developer

    @MarkG said in Image files and Snapin files not deleted:

    I cannot log in to the FTP server using that password. Perhaps that’s the problem?

    Should definitely look into that and see if that’s really the case. You sure you got the correct password? Login as user fog on the console possible?


  • Moderator

    Did you change any of those passwords or were they already correct?

    Do you use the fog user account at all? (don’t)

    Anything in the apache error logs?



  • Should add I’ve been through the FTP Config Wiki here

    https://wiki.fogproject.org/wiki/index.php?title=Troubleshoot_FTP

    All of the listed crednetials match (fog user password, settings for storage node and tftp server, /opt/fog/.settings) HOWEVER I cannot log in to the FTP server using that password. Perhaps that’s the problem? How do I set the password on the FTP server?


 

510
Online

5.4k
Users

12.6k
Topics

118.7k
Posts