Cannot capture image, it's stuck on 95%



  • Hi!

    I’m trying to capture an image as a new version, over an already existing image. The problem is FOG is not ending this process. Task management talks about 95% to complete.
    0_1512506492710_Seleção_204.png

    after capturing process, it shows this message:
    0_1512506818579_fogerror.PNG

    Is it user permissions? Must I give all to root user?

    userutil@moringa:~$ ls /images -l
    total 72
    drwxrwxrwx 7 fog fog 4096 Dec  5 15:44 dev
    drwxrwxrwx 2 fog fog 4096 Mar 22  2017 DieboldTAAWXP
    drwxrwxrwx 2 fog fog 4096 Aug  8 14:39 HPCompaqW10au
    drwxrwxrwx 2 fog fog 4096 May 25  2017 HPCompaqWau
    drwxrwxrwx 2 fog fog 4096 Aug  8 14:40 ItautecSM3330Win10au
    drwxrwxrwx 2 fog fog 4096 May  4  2017 Lenovo6073XP
    drwxrwxrwx 2 fog fog 4096 Oct 17 08:08 LenovoA706099Win10au
    drwxrwxrwx 2 fog fog 4096 Mar 22  2017 LenovoA7099W10
    drwxrwxrwx 2 fog fog 4096 Mar 22  2017 LenovoA70zPainelW10au
    drwxrwxrwx 2 fog fog 4096 Mar 22  2017 LenovoThinkPadWin10AU
    drwxrwxrwx 2 fog fog 4096 May 25  2017 PositivoATDPFXP
    drwxrwxrwx 2 fog fog 4096 Mar 22  2017 PositivoD535W10
    drwxrwxrwx 2 fog fog 4096 Aug  8 14:55 PositivoD535W10au
    drwxrwxrwx 2 fog fog 4096 Oct 25 14:55 PositivoD570W10au
    drwxrwxrwx 2 fog fog 4096 Aug  9 20:11 PositivoD610W10au
    drwxrwxrwx 2 fog fog 4096 Jun 19 07:38 PositivoDVistaXP
    drwxrwxrwx 2 fog fog 4096 Aug  8 14:37 PositivoP4PEW10au
    drwxrwxrwx 2 fog fog 4096 Mar 23  2017 postdownloadscripts
    userutil@moringa:~$ cd /images/dev
    userutil@moringa:/images/dev$ ls
    0040a71e1b0b  1cc1de2a94a3  7054d2c6dfe1  e06995fdb3c5  postinitscripts
    userutil@moringa:/images/dev$ ls -l
    total 20
    drwxrwxrwx 2 fog  fog  4096 Aug  8 14:40 0040a71e1b0b
    drwxrwxrwx 2 fog  fog  4096 Aug  8 14:39 1cc1de2a94a3
    drwxrwxrwx 2 root root 4096 Dec  5 17:25 7054d2c6dfe1
    drwxrwxrwx 2 fog  fog  4096 Aug  8 14:37 e06995fdb3c5
    drwxrwxrwx 2 root root 4096 Aug  5 00:50 postinitscripts
    


  • @sebastian-roth and @Wayne-Workman, solved! I just had to update storage management password for DefaultMember. After that, I got successfully uploaded captured image. Thanks!
    0_1512643251788_Seleção_208.png


  • Moderator

    Running through the Troubleshoot FTP article would of course work, but there’s an easier way now-a-days @Sebastian-Roth. The FOG Installer calls a PHP script that connects to the FOG Database and corrects the FTP password for the node it’s running on, based on the password set inside of /opt/fog/.fogsettings

    In other words, one only needs to re-run the installer to correct this problem. That is - if your FOG Version is new enough.


  • Developer

    @Redbob The picture says it: Login incorrect. Please follow this wiki article: https://wiki.fogproject.org/wiki/index.php/Troubleshoot_FTP


Log in to reply
 

454
Online

39.4k
Users

11.1k
Topics

105.4k
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.