Windows 10 not activating through unattend.xml



  • Server
    • FOG Version: 1.3.0-RC-7
    • OS:
    Client
    • Service Version: 1.3.0-RC-7
    • OS: Windows 10
    Description

    So I created a windows 10 image and for some reason I can’t get windows 10 to activate. I’m using the same unattend.xml as I used for windows 7, expect I changed the KMS key from windows 7 to windows 10. I’ll post the unattend.xml below. Maybe I’m missing something simple. Thanks!

    <?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
    <unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
        <settings pass="generalize">
            <component name="Microsoft-Windows-PnpSysprep" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <DoNotCleanUpNonPresentDevices>true</DoNotCleanUpNonPresentDevices>
                <PersistAllDeviceInstalls>true</PersistAllDeviceInstalls>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-Security-SPP" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <SkipRearm>1</SkipRearm>
            </component>
        </settings>
        <settings pass="specialize">
            <component name="Microsoft-Windows-Deployment" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <ExtendOSPartition>
                    <Extend>true</Extend>
                </ExtendOSPartition>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-Security-SPP-UX" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <SkipAutoActivation>true</SkipAutoActivation>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <ComputerName>*</ComputerName>
                <CopyProfile>true</CopyProfile>
                <RegisteredOrganization>Microsoft</RegisteredOrganization>
                <RegisteredOwner>AutoBVT</RegisteredOwner>
                <ShowWindowsLive>false</ShowWindowsLive>
                <TimeZone>Eastern Standard Time</TimeZone>
            </component>
        </settings>
        <settings pass="oobeSystem">
            <component name="Microsoft-Windows-International-Core" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <InputLocale>en-us</InputLocale>
                <SystemLocale>en-us</SystemLocale>
                <UILanguage>en-us</UILanguage>
                <UserLocale>en-us</UserLocale>
            </component>
            <component name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" language="neutral" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
                <AutoLogon>
                    <Password>
                        <Value>ADMINPASSWORD ENCRYPTED</Value>
                        <PlainText>false</PlainText>
                    </Password>
                    <Enabled>true</Enabled>
                    <LogonCount>1</LogonCount>
                    <Username>CFA</Username>
                </AutoLogon>
                <FirstLogonCommands>
                    <SynchronousCommand wcm:action="add">
                        <Description>Win 10 KMS Key</Description>
                        <Order>1</Order>
                        <RequiresUserInput>false</RequiresUserInput>
                        <CommandLine>cscript /b c:\windows\system32\slmgr.vbs /ipk cscript /b c:\windows\system32\slmgr.vbs /ipk Windows 10 KMS Key</CommandLine>
                    </SynchronousCommand>
                    <SynchronousCommand wcm:action="add">
                        <CommandLine>cscript /b c:\windows\system32\slmgr.vbs /ato</CommandLine>
                        <Description>Activate Windows</Description>
                        <Order>2</Order>
                        <RequiresUserInput>false</RequiresUserInput>
                    </SynchronousCommand>
                </FirstLogonCommands>
                <OOBE>
                    <HideEULAPage>true</HideEULAPage>
                    <NetworkLocation>Work</NetworkLocation>
                    <ProtectYourPC>1</ProtectYourPC>
                </OOBE>
                <UserAccounts>
                    <AdministratorPassword>
                        <Value>ADMINPASSWORD ENCRYPTED</Value>
                        <PlainText>false</PlainText>
                    </AdministratorPassword>
                    <LocalAccounts>
                        <LocalAccount wcm:action="add">
                            <Password>
                                <Value>ADMINPASSWORD ENCRYPTED</Value>
                                <PlainText>false</PlainText>
                            </Password>
                            <Description>Local Administrator</Description>
                            <DisplayName>CFA</DisplayName>
                            <Group>Administrator</Group>
                            <Name>CFA</Name>
                        </LocalAccount>
                    </LocalAccounts>
                </UserAccounts>
            </component>
        </settings>
        <cpi:offlineImage cpi:source="wim:c:/users/kyle.heath/desktop/windows%2010/sources/install.wim#Windows 10 Education" xmlns:cpi="urn:schemas-microsoft-com:cpi" />
    </unattend>
    


  • 0_1481896545682_upload-57c7ed4c-bdca-461e-80d8-f39b373b2438

    0_1481896570352_upload-88e1b112-ac45-4a5e-905b-72b4fc7adce7

    So can I just put the product key in the second photo where it says ProductKey instead of putting it under OOBE


  • Senior Developer

    @george1421 I removed the encrypted passwords.


  • Moderator

    said in Windows 10 not activating through unattend.xml:

    <CommandLine>cscript /b c:\windows\system32\slmgr.vbs /ipk cscript /b c:\windows\system32\slmgr.vbs /ipk Windows 10 KMS Key</CommandLine>

    Hopefully this is just a type-o

     <CommandLine>cscript /b c:\windows\system32\slmgr.vbs /ipk cscript /b c:\windows\system32\slmgr.vbs /ipk Windows 10 KMS Key</CommandLine>
    

    ??
    You are duplicating the command almost twice on the same line.

    Also you will probably want to remove the encrypted password in the file too.


  • Senior Developer

    @kyle-heath

    Some things first,

    I’m trying to reach you via Chat. (The talk/chat bubble at the top right directly to the left of your “account” icon.


 

322
Online

41.4k
Users

11.8k
Topics

112.2k
Posts