Sub Menu Setup/Creation



  • Want to make sure I am doing this right… what I have seems to work, but I just want to make sure that I am not doing anything weird.

    menu DBAN Nuke Menu
    item autonuke AutoNuke DoD 3-Pass
    item zero AutoNuke 1-Pass Zero Wipe
    item return Back to top menu...
    item
    choose selected && goto ${selected} || goto failed
    :autonuke
    kernel ${boot_url}/dban/dban.bzi nuke="dwipe --autonuke" silent vga=785
    boot || goto failed
    :zero
    kernel ${boot_url}/dban/dban.bzi nuke="dwipe --autonuke --method zero" silent vga=785
    boot || goto failed
    :return
    chain ${boot_url}/service/ipxe/boot.php?mac=${net0/mac} || prompt goto MENU
    

    EDIT:
    changed
    http://${fog-ip}/${fog-webroot}
    to
    ${boot_url}
    as they are functionally the same and to keep it consistent.



  • @Wayne-Workman
    Ok… so once I made some tweaks on this… I ran into a small issue getting the DBAN working properly while doing the timeout config. Ultimately here is where I stand with my current menu. This includes a new choice for disk selection as well as a default timeout of 10 seconds. It will then kick back to the main menu if it times out. I reverted back to using ${fog-ip} as well. After looking back at it as my ${boot-url} is http://${fog-ip}/${fog-webroot}. but all of my ISO’s whether mounted or chained using memdisk are mounted or stored in a directory off of webserver root instead of buried under the fog subdirectory.

    :dban
    menu DBAN Nuke Menu
    item autonuke AutoNuke DoD 3-Pass
    item zero AutoNuke 1-Pass Zero Wipe
    item choose-disk Single Disk Selection
    item return Back to top menu...
    item
    choose --default return --timeout 10000 target && goto ${target}
    :autonuke
    kernel http://${fog-ip}/dban/dban.bzi nuke="dwipe --autonuke" silent vga=785
    boot || goto failed
    :zero
    kernel http://${fog-ip}/dban/dban.bzi nuke="dwipe --autonuke --method zero" silent vga=785
    boot || goto failed
    :choose-disk
    kernel http://${fog-ip}/dban/dban.bzi nuke="dwipe" silent vga=785
    boot || goto failed
    :return
    chain ${boot-url}/service/ipxe/boot.php?mac=${net0/mac} || prompt goto MENU
    
    

  • Moderator

    @BedCruncher Well if you do that, please share. You seem like a bright guy, we need more of those around here to help - seriously. I hope you could spend 5 minutes of each day just browsing through recent threads and helping. Most of the time, problems with fog are not really fog problems, but the person not knowing how to do something. Easy questions to answer, and I think you could help us here.



  • @Wayne-Workman
    Thanks Wayne. So far it seems to be working flawlessly. The few times I tried navigating around the menus it didn’t seem to be an issue. The only thing I might consider doing different is adding a timer and default selection to return to the main menu.


  • Moderator

    @BedCruncher if this is working, I think you should hang around here more. This looks really nice.


Log in to reply
 

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.