Check in suddenly fails



  • I have a really weird issue. Today after imaging perfectly fine all day my images are suddenly failing to start because the check in is suddenly failing. The error I get is:

    Attempting to check in…failed
    /bin/fog.checkin: line 66: sec2string: command not found

    This just suddenly happened. I changed no files on the fog server for months so I don’t know why this happened. I did a search on my fog server for the file and found no trace of it. Any help would be appreciated.



  • @Tom-Elliott

    Here is the latest in my error logs:

    BFD: /var/www/html/fog/service/ipxe/bzImage32: Warning: Ignoring section flag IMAGE_SCN_MEM_NOT_PAGED in section .bss
    BFD: /var/www/html/fog/service/ipxe/bzImage: Warning: Ignoring section flag IMAGE_SCN_MEM_NOT_PAGED in section .bss
    BFD: /var/www/html/fog/service/ipxe/bzImage32: Warning: Ignoring section flag IMAGE_SCN_MEM_NOT_PAGED in section .bss
    BFD: /var/www/html/fog/service/ipxe/bzImage: Warning: Ignoring section flag IMAGE_SCN_MEM_NOT_PAGED in section .bss
    [Fri May 27 12:04:35.841463 2016] [:error] [pid 26076] [client 172.52.8.7:58657] PHP Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 72 bytes) in /var/www/html/fog/lib/db/pdodb.class.php on line 105, referer: http://172.28.2.21/fog/management/index.php?node=report&sub=host-list
    BFD: /var/www/html/fog/service/ipxe/bzImage32: Warning: Ignoring section flag IMAGE_SCN_MEM_NOT_PAGED in section .bss
    BFD: /var/www/html/fog/service/ipxe/bzImage: Warning: Ignoring section flag IMAGE_SCN_MEM_NOT_PAGED in section .bss
    BFD: /var/www/html/fog/service/ipxe/bzImage32: Warning: Ignoring section flag IMAGE_SCN_MEM_NOT_PAGED in section .bss
    BFD: /var/www/html/fog/service/ipxe/bzImage: Warning: Ignoring section flag IMAGE_SCN_MEM_NOT_PAGED in section .bss
    [Fri May 27 12:03:19.508898 2016] [:error] [pid 22082] [client 172.52.8.7:58558] PHP Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/www/html/fog/lib/pages/schemaupdaterpage.class.php on line 46, referer: http://172.28.2.21/fog/management/index.php?node=schema
    [Fri May 27 12:03:19.218924 2016] [:error] [pid 25953] [client 172.24.8.30:50751] PHP Warning: array_walk() expects parameter 1 to be array, boolean given in /var/www/html/fog/lib/client/servicemodule.class.php on line 21
    [Fri May 27 12:03:19.218895 2016] [:error] [pid 25953] [client 172.24.8.30:50751] PHP Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /var/www/html/fog/lib/fog/fogbase.class.php on line 262
    [Fri May 27 12:03:19.133697 2016] [:error] [pid 22091] [client 172.24.8.30:50750] PHP Warning: array_walk() expects parameter 1 to be array, boolean given in /var/www/html/fog/lib/client/servicemodule.class.php on line 21
    [Fri May 27 12:03:19.133666 2016] [:error] [pid 22091] [client 172.24.8.30:50750] PHP Warning: array_combine(): Both parameters should have an equal number of elements in /var/www/html/fog/lib/fog/fogbase.class.php on line 262
    [Fri May 27 12:03:19.030185 2016] [:error] [pid 22084] [client 172.24.8.30:50749] PHP Warning: array_walk() expects parameter 1 to be array, boolean given in


  • Senior Developer

    @jamesb Anything in the apache error logs?



  • @Tom-Elliott

    I already rebooted the client. It just says:

    Attempting to check in …failed
    In line for 3:40

    The in line for keeps increasing by 5.


  • Senior Developer

    @Tom-Elliott And you will have to reboot the client


  • Senior Developer

    @jamesb ANything on screen?



  • @Tom-Elliott
    I updated successfully, thank goodness, but I’m still failing to check in.


  • Senior Developer

    @jamesb The sec2string was broken for a very long time, but the only time it is called is when the system is waiting in “queue”

    Please update. I don’t mind helping fix broken things and you’ll likely notice all the changes and improvements. I know I always say that, but trust me, this is pretty solid lately. (A few minor caveats here and there).



  • Fog says I’m currently on 5931. I rarely update FOG because every time I try to update it I need to have you hop on to my server for a couple hours to fix everything that broke with it. So I’m a little fearful to update it. I’m wondering why this suddenly happened when I made no changes to any files.


  • Senior Developer

    What version of fog are you running? This was fixed a WHILE ago.


Log in to reply
 

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.