Unable to Register Certain Host



  • We are using ubuntu 10.04 and 0.32 version of fog with kernel 2.6.35.7.kitchensink. We are having issues with dell 760’s, 380’s, 390’s, and 790’s. Most of the time they will register just fine but other times they give an error of
    hdparm: ioctl 0x304 failed: Inappropriate ioctl for device. We can try to register the device multiple times and it will finally register. I was wondering if anybody else has had this issue? All of the machines will image just fine but the registration is what is causing us the issues.


  • Moderator

    I had a weird issue registering hosts similar to this. It turns out the students had removed the belt from the dvd-rom drives and Fog would freeze for about 45 seconds. I guess it was trying to get the status of the device, but without being able to confirm if the drive was open or closed, it just sat there and spun the motor back and forth for a while.

    I found ejecting the drive with a paper clip immediately caused Fog to continue to the normal registration.

    Something else to consider is that the error you see has nothing to do with what is really causing registration to fail. Consider booting the debug mode see if the error you see is truly what’s wrong. There is a wiki guide to debugging somewhere.



  • Try upgrading your Kernel. I was just having the same issue, but I was unable to image/register any host. Also check /tftpboot/pxelinux.cfg/default and make sure all the web=“your web interface address”



  • After some more research, we are having most of our issues while we are imaging other machines. We have tried the different hard drive settings but that doesn’t seem to help it at all. It is totally random and it is hit or miss. Anybody got any more ideas on this issue?


Log in to reply
 

394
Online

38918
Users

10688
Topics

101399
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.