FOG is uploading the entire disk, not just used space



  • Hi,

    We are using FOG .30 and imaging multiple laptop models (X220’s Vostro’s, Latitudes etc…) everything has been working great… I went to image a Vostro today, and I noticed it was uploading the entire size of the disk of 250GIG + the 7GIG restore partition instead of just the used space.

    Anyone see this before?

    I am using multiple partition not resizable.

    Thanks!

    N



  • We finally resolve the issue!! After trying all sort of upload methods, we finally thought something must be different in the way Dell loaded the original image. We reinstalled the factory image with another Dell install disk , and ran the upload task again. This time it was only grabbing the used space. We used the same method as all other images (multi partition re sizable ) When they imaged the disk from the factory, it must add some white space. Hope this helps!



  • you don’t need fogprep using version .32



  • [quote=“wizard210, post: 3425, member: 894”]I’m running into the same thing with my Windows 7 image. I’m imaging a 250GB HDD that only has 37Gb used space. It’s trying to upload 190 GB.

    I’m using multiple partition single disk non resizable.

    Single Partition doesn’t work, everytime I tried imaging a machine it tells me operating system not found[/quote]
    Is FogPrep being run just before capturing the image?



  • I’m running into the same thing with my Windows 7 image. I’m imaging a 250GB HDD that only has 37Gb used space. It’s trying to upload 190 GB.

    I’m using multiple partition single disk non resizable.

    Single Partition doesn’t work, everytime I tried imaging a machine it tells me operating system not found



  • No Fear! You’ll be just fine. Happy Friday! :cool:



  • I’m going to give the single partition a shot in the morning, although my fear is that it is still going to try to upload a 250gig image somehow even though the image is only 30gig +/-… Stay tuned…



  • [quote=“FOGGER2012, post: 3378, member: 1103”]I noticed it was uploading the entire size of the disk of 250GIG + the 7GIG restore partition instead of just the used space.
    [B]I am using multiple partition not resizable.[/B]

    Thanks!
    N[/quote]

    I believe that is expected when using the Multiple Partition Image option. I’d try Single Partition, if you’re only looking to capture a single partition.



  • What’s weird is that the disk size is actually 750 gig, with only 33gig used. Not sure where it’s even getting 250gg from. It even tried to upload the recovery partition of 7 gig from Dell. Still haven’t found a work around yet.



  • I think that it’s trying to create a partition the same size as the original even if the partition isn’t full.


Log in to reply
 

377
Online

39.3k
Users

11.0k
Topics

104.6k
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.