TFTP Stopped Functioning



  • Yesterday everything was working fine without issue. Ubuntu came up and asked to install some updates, so I let it.

    Today when a client boots to FOG it gets an error “pxe-e32 tftp open timeout” and when I try and TFTP GET undionly.kpxe it says connection request failed.

    I checked 66 and 67 on the DHCP server and they are the same.

    I will post the results of ls -al /var/www/fog/service/ipxe and ls -ld /tftpboot in a moment, but they look to be correct to me.

    Thanks!



  • okay, it is fixed I had to restart both mysql and tftp.

    Thanks I am bookmarking the pages out of your signature.



  • Check out the troubleshooting article in my signature.



  • mj@fog-server:~$ sudo ls -al /var/www/fog/service/ipxe
    total 34192
    drwxr-xr-x 3 fog www-data 4096 May 14 15:41 .
    drwxr-xr-x 3 www-data www-data 4096 May 11 08:21 …
    -rw-r–r-- 1 fog www-data 1105 May 11 08:20 advanced.php
    -rw-r–r-- 1 fog www-data 44908 May 11 08:20 bg.png
    -rw-r–r-- 1 fog www-data 756 May 11 08:20 boot.php
    -rw-r–r-- 1 fog www-data 6169392 May 11 08:20 bzImage
    -rw-r–r-- 1 fog www-data 6170512 May 11 08:20 bzImage32
    -rw-r–r-- 1 fog www-data 234697 May 11 08:20 grub.exe
    drwxr-xr-x 2 root root 4096 May 14 15:51 hiren
    -rw-r–r-- 1 fog www-data 9577456 May 11 08:20 init_32.xz
    -rw-r–r-- 1 fog www-data 10914208 May 11 08:20 init.xz
    -rw-r–r-- 1 fog www-data 25340 May 11 08:20 memdisk
    -rw-r–r-- 1 fog www-data 1839104 May 11 08:20 memtest.bin

    mj@fog-server:~$ sudo ls -ld /tftpboot
    drwxr-xr-x 2 fog root 4096 May 11 08:25 /tftpboot

    mj@fog-server:~$ sudo ls -al /tftpboot
    total 2572
    drwxr-xr-x 2 fog root 4096 May 11 08:25 .
    drwxr-xr-x 25 root root 4096 May 11 08:25 …
    -rw-r–r-- 1 fog root 840 May 11 08:25 boot.txt
    -rw-r–r-- 1 root root 293 May 11 08:25 default.ipxe
    -rw-r–r-- 1 fog root 389009 May 11 08:25 ipxe.kkpxe
    -rw-r–r-- 1 fog root 389057 May 11 08:25 ipxe.kpxe
    -rw-r–r-- 1 fog root 388044 May 11 08:25 ipxe.krn
    -rw-r–r-- 1 fog root 389073 May 11 08:25 ipxe.pxe
    -rw-r–r-- 1 fog root 25340 May 11 08:25 memdisk
    -rw-r–r-- 1 fog root 16794 May 11 08:25 pxelinux.0.old
    -rw-r–r-- 1 fog root 165088 May 11 08:25 snponly.efi
    -rw-r–r-- 1 fog root 101989 May 11 08:25 undionly.kkpxe
    -rw-r–r-- 1 fog root 102037 May 11 08:25 undionly.kpxe
    -rw-r–r-- 1 fog root 382650 May 11 08:25 undionly.kpxe.INTEL
    -rw-r–r-- 1 fog root 102053 May 11 08:25 undionly.pxe
    -rw-r–r-- 1 fog root 147728 May 11 08:25 vesamenu.c32

    Also now that I am on the FOG machine locally, if I try and go to the management website it tells me the Database schema needs to be updated. I was able to open up and log into the same page without issue from my regular workstation until I logged onto the FOG server, now it too says the schema needs to be updated. Weird!!


 

346
Online

41.8k
Users

12.3k
Topics

116.0k
Posts