Images directory on LVM



  • Hello… has anyone had their images directory mounted on a LVM? I am not sure if it is a bug or perhaps something else but when I had my /images directory as part of a LVM once the upload of the image hit 2GB, it would stop with an write error and reboot the client. Yesterday I reformatted my hard drive on the server, and created /images outside of the LVM and it worked fine…



  • Ahh okay… Will do :) thanks for the suggestion.



  • [quote=“Btheman, post: 3108, member: 683”]I used the same filesystem after reformatting of ext3 and it worked. Well if I try using LVM for the /images directory again I will try to work through it.[/quote]

    I strongly suggest using ext4 instead of ext3!



  • I used the same filesystem after reformatting of ext3 and it worked. Well if I try using LVM for the /images directory again I will try to work through it.



  • Should work with LVM. I assume your error lies in the filesystem options. Maybe the wrong fs or no large file support active?



  • [quote=“chad-bisd, post: 2891, member: 18”]I’m using Ubuntu Server 10.04 LTS, updated, with Fog 0.32. I have a raid array of 6 drives, raid 5, in a logical disk presented to the system. I use LVM for all my partitions (/boot, /, swap, and /images). I have no issues with images such as this (49.8GB is largest image I have). This setup is about 3 months old now (new hardware).[/quote]

    Thank you for the reply. Good to know it should work under a LVM. I just don’t understand why it was failing part way through the image upload to the server.


  • Moderator

    This post is deleted!

  • Moderator

    I’m using Ubuntu Server 10.04 LTS, updated, with Fog 0.32. I have a raid array of 6 drives, raid 5, in a logical disk presented to the system. I use LVM for all my partitions (/boot, /, swap, and /images). I have no issues with images such as this (49.8GB is largest image I have). This setup is about 3 months old now (new hardware).



  • Wow no replies. Anybody??


Log in to reply
 

374
Online

38982
Users

10712
Topics

101680
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.