PXE-T01: File Not Found when trying to boot from PXE on new Fog install.



  • Hi Guys,
    I have a new install of Fog server on Ubuntu Server 12.04.5 LTR and running FOG 1.2.0. I followed the directions on the wiki to install the fog server and everything seems to be up and running. I am having problems with PXE through also and getting the same error
    PXE-T01: FIle not found
    PXE-E3B: TFTP Error - File Not found
    PXE-M05: Exiting Broadcom PXE ROM.
    I tried digging around and am finding all kinds of things to try but nothing seems to work. I tried everything on this page:
    [url]http://www.fogproject.org/wiki/index.php/Tftp_timeout…#0.33_and_1.x.x[/url]
    and when I test connecting to the TFTP server from my windows machine the files are not found either. I did check the
    TFTP_DIRECTORY path located in /etc/default/tftpd-hpa and it is set to “/var/lib/tftpboot”. I also tried to browse to that directory and it seems empty.
    Also when I try to update the kernel in Fog it downloads the file then hangs and transferring it to TFTP server. I have restarted the TFTP service also.
    Not sure what else to try :) Any help is appreciated.


  • Developer

    what are the details of the computer you’re having problems with? brand/model
    the first step i would take would be to update the undionly.kpxe file to the latest version from here
    [url]http://sourceforge.net/p/freeghost/code/HEAD/tree/trunk/packages/tftp/[/url]
    if that doesn’t work, try using undionly.kkpxe instead
    there are plenty of threads about troubleshooting ipxe error 0x040ee119



  • reinstall seemed to fix the pxe error but now im getting another error from pxe
    [SIZE=6][B][SIZE=3]Error 0x040ee119[/SIZE][/B][/SIZE]


  • Developer

    i would try rerunning the installer. it looks like some things may not have finished installing correctly



  • It looks empty. Could I add the files into it? Also when I try to [URL=‘http://192.168.1.5/fog/management/index.php?node=about&sub=kernel-update’]Kernel Update[/URL] through the fog config page, it says it downloads the file then when it says transfering to tftp server it hangs and never completes.


  • Developer

    i’m not sure what went wrong, but tftp appears to be running
    what files are located in /var/lib/tftpboot ?



  • Was there anything else that I could do to check it?



  • administrator@fhcbovscFOG:/var/www/fog/service/ipxe$ ps -Af | grep tftp
    1000 3395 3062 0 Nov05 pts/2 00:00:00 pico tftpd-hpa
    root 3650 1 0 Nov05 ? 00:00:00 /usr/sbin/in.tftpd --listen --user tftp --address 0.0.0.0:69 --secure /var/lib/tftpboot
    1000 4708 3507 0 08:25 pts/3 00:00:00 grep --color=auto tftp
    administrator@fhcbovscFOG:/var/www/fog/service/ipxe$


  • Developer

    what results return when you type the command [CODE]ps -Af | grep tftp[/CODE]



  • I did a search for tftpboot and the only directory that I see is under /var/lib/tftpboot and its empty


  • Developer

    on ubuntu 12.04 the normal tftp root should be at /tftpboot not /var/lib/tftpboot
    does that directory not exist?



  • I was looking through other posts and I am able to get to [url]http://192.168.1.5/fog/service/ipxe/boot.php[/url]. Here is what it gives:

    #!ipxe
    cpuid --ext 29 && set arch x86_64 || set arch i386
    colour --rgb 0xff6600 2
    cpair --foreground 7 --background 2 2
    console --picture [url]http://192.168.1.5/fog/service/ipxe/bg.png[/url] --left 100 --right 80
    :MENU
    menu
    colour --rgb 0xff0000 0
    cpair --foreground 0 3
    item --gap Host is NOT registered!
    item --gap – -------------------------------------
    item fog.local Boot from hard disk
    item fog.memtest Run Memtest86+
    item fog.reginput Perform Full Host Registration and Inventory
    item fog.reg Quick Registration and Inventory
    item fog.sysinfo Client System Information (Compatibility)
    choose --default fog.local --timeout 3000 target && goto ${target}
    :fog.local
    sanboot --no-describe --drive 0x80 || goto MENU
    :fog.memtest
    kernel memdisk iso raw
    initrd memtest.bin
    boot || goto MENU
    :fog.reginput
    kernel bzImage32 root=/dev/ram0 rw ramdisk_size=127000 ip=dhcp dns=192.168.1.5 keymap= web=192.168.1.5/fog/ consoleblank=0 loglevel=4 mode=manreg
    imgfetch init_32.xz
    boot || goto MENU
    :fog.reg
    kernel bzImage32 root=/dev/ram0 rw ramdisk_size=127000 ip=dhcp dns=192.168.1.5 keymap= web=192.168.1.5/fog/ consoleblank=0 loglevel=4 mode=autoreg
    imgfetch init_32.xz
    boot || goto MENU
    :fog.sysinfo
    kernel bzImage32 root=/dev/ram0 rw ramdisk_size=127000 ip=dhcp dns=192.168.1.5 keymap= web=192.168.1.5/fog/ consoleblank=0 loglevel=4 mode=sysinfo
    imgfetch init_32.xz
    boot || goto MENU
    autoboot


 

626
Online

5.4k
Users

12.6k
Topics

118.7k
Posts