Issue with Listing Hosts



  • I am getting a HTTP 500 Internal Server Error when trying to list all hosts from either the task managment side or the Host Managment side. I just upgraded from .32 to version 1.2.0 and that seems to be the only issue that we encountered. Thanks,


  • Senior Developer

    Glad I could help.



  • That fixed my issue!! Thank you so much for the help! I changed memory_limit in the /etc/php5/apache2/php.ini from 128M to 256M.


  • Senior Developer

    memory_limit



  • [quote=“Chris Whiteley, post: 37389, member: 1569”]can you give me the exact location of this? I thought it was under /etc/php5/apache2/php.ini but I can’t find max_memory_size in there.[/quote]

    Nevermind I found it



  • can you give me the exact location of this? I thought it was under /etc/php5/apache2/php.ini but I can’t find max_memory_size in there.


  • Senior Developer

    You probably need to up your max memory size of your php.ini file and restart apache. I imagine, with 7000 hosts, you’ll likely need a max memory size of at least 256 of which is probably currently set to 128.



  • I am just curious…do those pages timeout after a certain amount of time? The database we have is huge and we have over 7,000 computers in it. Didn’t know if that would make any difference.

    Update Reinstalled Ubuntu 14.04.1 and FOG .32, then upgraded to FOG 1.2.0, now I can see the hosts if I go to task managment, but still can’t go to host management, then click list all hosts.



  • [CODE][/CODE]Here is the error.log:

    [CODE]
    root@fog:~# tail /var/log/apache2/error.log
    [Fri Oct 03 07:23:58.465863 2014] [:error] [pid 30012] [client 10.110.3.249:49206] PHP Warning: require(…/commons/base.inc.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/fog/service/servicemodule-active.php on line 2
    [Fri Oct 03 07:23:58.465893 2014] [:error] [pid 30012] [client 10.110.3.249:49206] PHP Fatal error: require(): Failed opening required ‘…/commons/base.inc.php’ (include_path=’.:/usr/share/php:/usr/share/pear’) in /var/www/fog/service/servicemodule-active.php on line 2
    cat: write error: Broken pipe
    cat: write error: Broken pipe
    cat: write error: Broken pipe
    cat: write error: Broken pipe
    [Fri Oct 03 07:24:26.713134 2014] [:error] [pid 30133] [client X.X.X.X:60549] PHP Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 10041493 bytes) in /var/www/fog/management/index.php on line 137, referer: [URL]http://fog/fog/management/index.php?node=host[/URL]
    [Fri Oct 03 07:24:26.734912 2014] [:error] [pid 30133] [client X.X.X.X:60549] PHP Fatal error: Unknown: Cannot use output buffering in output buffering display handlers in Unknown on line 0, referer: [URL]http://fog/fog/management/index.php?node=host[/URL]
    [Fri Oct 03 07:24:44.772104 2014] [core:notice] [pid 30705] AH00051: child pid 29822 exit signal Segmentation fault (11), possible coredump in /etc/apache2
    [Fri Oct 03 07:25:11.841940 2014] [core:notice] [pid 30705] AH00051: child pid 30027 exit signal Segmentation fault (11), possible coredump in /etc/apache2
    [/CODE]
    Here is the access.log:

    [CODE]
    Last login: Fri Oct 3 07:22:16 2014 from 10.108.2.19
    root@fog:~# tail /var/log/apache2/access.log
    x.x.x.x - - [03/Oct/2014:07:28:42 -0700] “GET /fog/management/index.php?node=tasks&=1412311394120 HTTP/1.1" 200 654 “[URL=‘http://fog/fog/management/index.php?node=tasks’]http://fog/fog/management/index.php?node=tasks[/URL]” "Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 9.0; Windows NT 6.1; Trident/5.0)"
    x.x.x.x - - [03/Oct/2014:07:28:42 -0700] “GET /fog/service/servicemodule-active.php?mac=A4:1F:72:71:3D:B4&moduleid=snapin HTTP/1.1” 200 311 “-” "-"
    x.x.x.x- - [03/Oct/2014:07:28:42 -0700] “GET /fog/service/servicemodule-active.php?mac=00:25:64:C6:7F:D9&moduleid=snapin HTTP/1.1” 200 255 “-” "-"
    x.x.x.x- - [03/Oct/2014:07:28:42 -0700] “GET /fog/service/servicemodule-active.php?mac=A4:1F:72:71:40:C6&moduleid=snapin HTTP/1.1” 200 255 “-” "-"
    x.x.x.x - - [03/Oct/2014:07:28:42 -0700] “GET /fog/service/servicemodule-active.php?mac=00:23:AE:98:56:07&moduleid=taskreboot HTTP/1.1” 200 311 “-” "-"
    x.x.x.x - - [03/Oct/2014:07:28:42 -0700] “GET /fog/service/servicemodule-active.php?mac=A4:1F:72:71:3B:0A&moduleid=snapin HTTP/1.1” 200 311 “-” "-"
    x.x.x.x - - [03/Oct/2014:07:28:42 -0700] “GET /fog/service/snapins.checkin.php?mac=A4:1F:72:71:3B:0A HTTP/1.1” 200 254 “-” "-"
    x.x.x.x - - [03/Oct/2014:07:28:42 -0700] “GET /fog/service/servicemodule-active.php?mac=B8:AC:6F:3A:DA:30&moduleid=snapin HTTP/1.1” 200 255 “-” "-"
    x.x.x.x - - [03/Oct/2014:07:28:42 -0700] “GET /fog/service/servicemodule-active.php?mac=F8:B1:56:AF:1E:BA&moduleid=snapin HTTP/1.1” 200 311 “-” "-"
    x.x.x.x - - [03/Oct/2014:07:28:42 -0700] "GET /fog/status/bandwidth.php?sub=bandwidth&
    =1412292388028 HTTP/1.1” 200 276 “[URL=‘http://fog/fog/management/index.php?node=home’]http://fog/fog/management/index.php?node=home[/URL]” “Mozilla/5.0 (compatible; MSIE 9.0; Windows NT 6.1; Trident/5.0)”
    [/CODE]



  • [CODE]tail /var/log/apache2/error.log
    tail /var/log/apache2/access.log
    [/CODE]



  • Is there any way to check logs or anything to see what is happening?


Log in to reply
 

412
Online

39.3k
Users

11.0k
Topics

104.6k
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.