DISM Issues.



  • Alright so I have several Gateway net books LT3124u’s and we are getting rid of them and they want them wiped with a clean install of Windows 7 Home Premium(that’s what they came with) I decided i would forgo the fogging and just add the device drivers to the install.wim and then just make 4 or 5 USB keys and just get them to the OOBE and shut them down and whoever gets the unit can finish it but all the drivers would be installed so they would just have a functioning machine… then reality set in…

    I had to to remove the Raid driver from the chipset drivers otherwise during the install it would force me to load a driver for a raid array that didn’t exist. Then the video driver (Ati chipset) would not install missing files. So after some googling i found a Solution that was overly simple just go into the driver folder select all the files and tell 7zip to unzip them in place and bam the driver import worked. But as soon as it reboots that last time before the OOBE it appears to strip out all the drivers that where present during the Install. the DISM reports all the drivers successfully added and during the install you can see that the screen res is better than just using a stock USB key but I can’t figure out why its stripping out the driver at the last second.

    Any help would be appricated



  • Sysprep is pulling the driver package on generalize. So I am still screwed.


  • Developer

    considering that you’re installing a base image of windows, that’s still only about 10 minutes



  • [quote=“Tom Elliott, post: 36612, member: 7271”]How slow are they imaging?

    FOG Would certainly fit the bill, even if you’re running on a 100 Mbps LAN. I’ve not done any work with DISM or wim files.

    How slow is SLOWWWWWWWWWWW?

    Are you trying to image multicast or unicast that’s causing the slowness?[/quote]

    I do not have a switch that supports multicast… so its unicast and after these thing stablize around 700mb a minute or so…


  • Senior Developer

    How slow are they imaging?

    FOG Would certainly fit the bill, even if you’re running on a 100 Mbps LAN. I’ve not done any work with DISM or wim files.

    How slow is SLOWWWWWWWWWWW?

    Are you trying to image multicast or unicast that’s causing the slowness?



  • Any help at all even another way to accomplish what i’m doing. I’d like to avoid fog as these are just 100mbps cards and they fog SLOWWWWWWWW


Log in to reply
 

468
Online

39.3k
Users

11.0k
Topics

104.5k
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.