Option to remove the check of other FOG project servers



  • I’m running my server in an environment with no internet access.
    In my previous test setup for FOG 0.32 I removed the function that made the check of other online servers.
    This is due to the fact that login takes ages (several minutes) as it waits for a timeout.

    I’d like to see an option for turning this off.
    my hacks of removing this feature are removed for every upgrade.

    EDIT: Sorry probably wrong forum, perhaps this should have been posted in the bugs?


  • Developer

    i have always had the forum edit issue as well, but only with firefox. the problem does not show up in chrome



  • Just cleared my cache, and the issue still exists…
    also just tried to disable the adblocker, no luck… I’ll run some more tests

    in the mean time, I have no need for proxy settings as I’m running on a closed network, so thats doable when the next release is out.
    Ideally it would be better to have the option of removing the check, rather than using a workaround.

    I can understand that it’s beneficial for you to see how many installations are running. It could be a hidden option or something.

    An other workaround would be to set the poll address as localhost in the hosts file


  • Senior Developer

    SVN 2111 addresses the internalized information so when a proxy (even falsified) is set, it shouldn’t impact internal networking. Only issue that may be run into is if the proxy is needed to actually see the external sources for Disk information. If it’s internal, all should work provided access to the network is already there, but that’d be the case even if you’re not using the proxy I’d imagine.


  • Senior Developer

    [quote=“Carsten Jensen, post: 34278, member: 3876”]Setting the proxy to 127.0.0.1 makes the interface respond much faster, but now I found a bug.

    The dashboard fails to connect to the Storage node, thus not showing the graph for "Disk Information"
    removing the IP address in the proxy, and the Disk information is back.
    (same thing if I set the IP address of the interface rather than using the localhost IP).[/quote]This isn’t so much a bug as it’s attempting to access the disk information via the use of 127.0.0.1, which doesn’t have access to any internal networking functions. Same thing trying to route the dns/internet through the interface’s IP address. They need a common ground that attaches to the interface. While I’m sure I could find a way to allow a falsified Proxy, I’d rather not as their may be cases where people validly need to use the proxy through the assigned IP or localhost information.

    [quote=“Carsten Jensen, post: 34278, member: 3876”](I seem to have problems editing my posts here int he forum, the first edit box popup contains no text but using “more options” I’m able. can you confirm/deny if this is my browser or a forum bug)[/quote] I don’t know if it’s a forum bug or browser bug. I’ve seen this on occasion but not on a regular basis. If you clear your browser cache does the problem go away?



  • Setting the proxy to 127.0.0.1 makes the interface respond much faster, but now I found a bug.

    The dashboard fails to connect to the Storage node, thus not showing the graph for "Disk Information"
    removing the IP address in the proxy, and the Disk information is back.
    (same thing if I set the IP address of the interface rather than using the localhost IP).

    (I seem to have problems editing my posts here int he forum, the first edit box popup contains no text but using “more options” I’m able. can you confirm/deny if this is my browser or a forum bug)



  • I just noticed that my new server (1.20) is much faster, 30 seconds, compared to the previous 0.32 which was around 2 min afair.

    Thanks for the info, it would still be nice to have it set as an option


  • Senior Developer

    A simple fix for this is to simply set proxy up and point to 127.0.0.1


Log in to reply
 

524
Online

39.4k
Users

11.1k
Topics

105.5k
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.