.32 to 1.2 Now "Task Management" on webserver won't load


  • Moderator

    Hi,

    I upgraded from .32 to 1.2.0 today. Everything seems to be working now after some minor changes, although now I can’t get to the “Task Management” menu? It was working initially. I haven’t change anything in regards to the web server side of thing, I haven’t even tried to customize the iPXE background image (because I haven’t looked at how to do that yet).

    All menus load on the web server, except task management.

    [url]http://fogserver/fog/management/index.php?node=tasks[/url]

    I just get a blank page. If I use Fiddler to see traffic I can see I’m actually get a 500 server error.

    I get this in both IE, Firefox and Chrome, on multiple computers.

    Any ideas how to fix this?

    I know this is difficult to diagnose without any information other than I get a 500 error…Just wondering I can reinstall or something maybe?

    Thanks,


  • Senior Developer

    The records are stored in the imagingLog’s table, and I only recently as in 1.x.x started copying the records displayed on the home screen from this table, where prior it was pulling from the tasks table entirely.



  • @Tom, I agree, but I’m doing a move from one server to another so wasn’t too concerned with losing prior task records. However, after running the command, the records were still there.


  • Senior Developer

    Also, truncating the snapin’s tables means you have to re-add all the snapins to your system.


  • Senior Developer

    I typically don’t advise truncating the tasks table as you lose all prior tasking records that way.



  • Actually never mind…I got it.

    Below are the truncate steps:

    run this at the command prompt[CODE]msyql
    [/CODE]
    Next screen will look like this:
    [CODE]mysql>[/CODE]
    then you type the following:
    [CODE]use fog
    show tables;
    truncate table snapinTasks;
    truncate table tasks;
    truncate table snapinJobs;[/CODE]



  • Hello Tom,

    Can you provide the steps to do so? Never had to truncate tables in MySql.


  • Senior Developer

    Have you truncated you snapinTasks and snapinJobs tables?



  • @Tom,

    I’m also experiencing this issue and the command:
    [CODE]udo wget -O /var/www/html/fog/lib/pages/TaskManagementPage.class.php https://svn.code.sf.net/p/freeghost/code/trunk/packages/web/lib/pages/TaskManagementPage.class.php[/CODE]

    Did not work for me. It downloaded the file but I am still not seeing the TaskManagement page. Any help would be great.

    Thanks



  • [quote=“andyroo54, post: 33848, member: 267”]we always had this massive delay logging in, it was never a big enough concern to bother looking into from my end but the problem is gone now![/quote]

    A little off topic but I have had this problem every single time there’s an update for Fog available
    Right now I’m on 1.2 and logging in is instant but on every other version I’ve used (which is all of them since .32), it would take at least 30 seconds to login whenever there was an update available


  • Moderator

    [quote=“Tom Elliott, post: 33943, member: 7271”]I think that’s exactly what it is.

    That said you could use the provided undionly.kpxe.INTEL file in the /tftpboot folder as your undionly.kpxe. It’s not guaranteed to help, but it might, and I’m not aware of it hurting other systems either.[/quote]

    It’s so strange I booted the E5520 about ten times and it worked 9 times out of 10 on the SANSBOOT mode.

    I’ve change it to use kpxe.INTEL and same deal… it works 5 or 6 times them sometimes it just goes to the pxe boot and stays there as above. I noticed there is a maybe error that flashes super fast before it tires to exit iPXE menu. But it’s too fast to catch. Normally it flashes really fast something like “SANSBOOT” but on the times it errors it flashes more text and I noticed the word error.


  • Senior Developer

    [quote=“andyroo54, post: 33942, member: 267”]…it’s a compatibility problem with certain versions of intel boot agent?[/quote]

    I think that’s exactly what it is.

    That said you could use the provided undionly.kpxe.INTEL file in the /tftpboot folder as your undionly.kpxe. It’s not guaranteed to help, but it might, and I’m not aware of it hurting other systems either.


  • Moderator

    [quote=“Tom Elliott, post: 33938, member: 7271”]Did you have to chainload to get systems to boot in 0.32?

    Can you try setting the exit type from FOG Configuration->FOG Settings->FOG Boot Settings->FOG_BOOT_EXIT_TYPE The default is sanboot but there’s also exit (which is supposed to drop back directly to bios) and grub.[/quote]

    Hi,

    No I never had to use chainloading, I tried EXIT and I got the same behaviour, I tried GRUB and it did load the grub bootloader. So I’ve changed it back to what it was (Default SANBOOT).

    The strange thing is that it doesn’t happen every time. Sometimes the computer boots normally. And like I said it doesn’t seem to impact all computers. I have a new 7440 latitude and it boots correctly every time. But the computer that has this intermittent problem is a Latitude E5520. And another person who had this problem was a lenovo desktop M71e! So I can’t see a pattern unless it’s a compatibility problem with certain versions of intel boot agent?


  • Senior Developer

    Did you have to chainload to get systems to boot in 0.32?

    Can you try setting the exit type from FOG Configuration->FOG Settings->FOG Boot Settings->FOG_BOOT_EXIT_TYPE The default is sanboot but there’s also exit (which is supposed to drop back directly to bios) and grub.


  • Moderator

    [quote=“Tom Elliott, post: 33850, member: 7271”]The snapins are most likely a partial issue in upgrading from 0.32 to 1.x.x.

    We tried taking all precautions to correct for this on the db side of the house, but it’s most likely just errant data from the previous installs.

    You may have to truncate the snapinJobs and snapinTasks tables to help make your installation work properly. Another one to check, though I think it’s already done on the schema updater, is to truncate the tasks table as well.[/quote]

    Hi Tom yes I’ll be doing that.
    We’ve run into a bigger problem over night though… We set all computers to boot network first. Normally PXE loads, they see a nice background, then it boots from hard drive.

    Well today some computers, they boot the iPXE, they see the nice background, then instead of booting from hard drive, they go back to a blank “Broadcom UNDI PXE-2.1 v14.4.5 copyright intel/broadcom etc”

    Then it just sits there doing nothing.

    I’ve had to turn the server off because people couldn’t boot. Again I’m thinking it must be maybe related because I’m upgrading from .32 to 1.2? I haven’t modified the iPXE, only changed the background image bg.png, that’s it.

    Any ideas on this one?


  • Senior Developer

    The snapins are most likely a partial issue in upgrading from 0.32 to 1.x.x.

    We tried taking all precautions to correct for this on the db side of the house, but it’s most likely just errant data from the previous installs.

    You may have to truncate the snapinJobs and snapinTasks tables to help make your installation work properly. Another one to check, though I think it’s already done on the schema updater, is to truncate the tasks table as well.


  • Moderator

    [quote=“Tom Elliott, post: 33843, member: 7271”]I’ve made a change to the task management page.

    If you’d be so willing to see if this helps your particular issue out:
    [code]sudo wget -O /var/www/fog/lib/pages/TaskManagementPage.class.php https://svn.code.sf.net/p/freeghost/code/trunk/packages/web/lib/pages/TaskManagementPage.class.php[/code][/quote]

    Tom you are a genius it’s working perfectly again! I must say the whole web gui is so much nicer coming from .32 we always had this massive delay logging in, it was never a big enough concern to bother looking into from my end but the problem is gone now!

    Was this a glitch unique to my installation? I’ve got a ton of ‘orphaned’ snap ins queued because of a glitch where fog deployed all snap ins to all machines,

    Thanks again glad to see this renewed development for FOG! I did think we might never see a 1.0 release at one stage.


  • Senior Developer

    I’ve made a change to the task management page.

    If you’d be so willing to see if this helps your particular issue out:
    [code]sudo wget -O /var/www/fog/lib/pages/TaskManagementPage.class.php https://svn.code.sf.net/p/freeghost/code/trunk/packages/web/lib/pages/TaskManagementPage.class.php[/code]


  • Moderator

    [quote=“Tom Elliott, post: 33841, member: 7271”]What do you get from the apache error logs when this happens?[/quote]

    Hi Tom this is what I see in the error log:

    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: MySQL::sqlerror(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 180
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::escape_string(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 247
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::escape_string(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 247
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::query(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 89
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: MySQL::sqlerror(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 180
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::escape_string(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 247
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::escape_string(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 247
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::query(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 89
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: MySQL::sqlerror(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 180
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::escape_string(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 247
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::escape_string(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 247
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::query(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 89
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: MySQL::sqlerror(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 180
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::escape_string(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 247
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::escape_string(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 247
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::query(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 89
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: MySQL::sqlerror(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 180
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::escape_string(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 247
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::escape_string(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 247
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::query(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 89
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: MySQL::sqlerror(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 180
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::escape_string(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 247
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::query(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 89
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: MySQL::sqlerror(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 180
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::escape_string(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 247
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: mysqli::query(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 89
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [error] [client 10.0.1.21] PHP Warning: MySQL::sqlerror(): Couldn’t fetch mysqli in /var/www/fog/lib/db/MySQL.class.php on line 180
    [Wed Jul 23 14:58:24 2014] [notice] caught SIGTERM, shutting down
    PHP Deprecated: Comments starting with ‘#’ are deprecated in /etc/php5/apache2/conf.d/mcrypt.ini on line 1 in Unknown on line 0
    [Wed Jul 23 14:58:44 2014] [notice] Apache/2.2.14 (Ubuntu) PHP/5.3.2-1ubuntu4.9 with Suhosin-Patch configured – resuming normal operations
    [Wed Jul 23 14:58:58 2014] [error] [client 10.0.0.77] PHP Fatal error: Call to a member function __toString() on a non-object in /var/www/fog/lib/pages/TaskManagementPage.class.php on line 419, referer: [url]http://fogserver/fog/management/index.php?node=host&sub=list[/url]
    [Wed Jul 23 14:59:11 2014] [error] [client 10.0.0.77] PHP Fatal error: Call to a member function __toString() on a non-object in /var/www/fog/lib/pages/TaskManagementPage.class.php on line 419
    [Wed Jul 23 15:00:19 2014] [error] [client 10.0.0.77] PHP Fatal error: Call to a member function __toString() on a non-object in /var/www/fog/lib/pages/TaskManagementPage.class.php on line 419
    [Wed Jul 23 15:00:58 2014] [error] [client 10.0.0.77] PHP Fatal error: Call to a member function __toString() on a non-object in /var/www/fog/lib/pages/TaskManagementPage.class.php on line 419, referer: [url]http://fogserver/fog/management/index.php?node=host&sub=list[/url]
    [Wed Jul 23 15:29:32 2014] [error] [client 10.0.1.70] PHP Fatal error: Call to a member function __toString() on a non-object in /var/www/fog/lib/pages/TaskManagementPage.class.php on line 419, referer: [url]http://fogserver/fog/management/index.php?node=host&sub=edit&id=388&tab=snapins[/url]
    [Wed Jul 23 15:30:30 2014] [error] [client 10.0.0.77] PHP Fatal error: Call to a member function __toString() on a non-object in /var/www/fog/lib/pages/TaskManagementPage.class.php on line 419, referer: [url]http://fogserver/fog/management/index.php[/url]
    [Wed Jul 23 15:33:24 2014] [error] [client 10.0.0.77] PHP Fatal error: Call to a member function __toString() on a non-object in /var/www/fog/lib/pages/TaskManagementPage.class.php on line 419, referer: [url]http://fogserver/fog/management/index.php?node=service[/url]
    [Wed Jul 23 16:23:23 2014] [error] [client 10.0.0.77] File does not exist: /var/www/fog/images, referer: [url]http://fogserver/fog/management/index.php?node=client[/url]
    [Wed Jul 23 16:29:39 2014] [error] [client 10.0.0.77] PHP Fatal error: Call to a member function __toString() on a non-object in /var/www/fog/lib/pages/TaskManagementPage.class.php on line 419, referer: [url]http://fogserver/fog/management/index.php?node=host&sub=edit&id=389[/url]
    [Wed Jul 23 16:35:12 2014] [error] [client 10.0.0.77] PHP Fatal error: Call to a member function __toString() on a non-object in /var/www/fog/lib/pages/TaskManagementPage.class.php on line 419, referer: [url]http://fogserver/fog/management/index.php?node=host&sub=deploy&id=389&type=1[/url]
    [Wed Jul 23 19:38:05 2014] [error] [client 10.0.0.77] PHP Fatal error: Call to a member function __toString() on a non-object in /var/www/fog/lib/pages/TaskManagementPage.class.php on line 419, referer: [url]http://fogserver/fog/management/index.php?node=host&sub=list[/url]


  • Senior Developer

    What do you get from the apache error logs when this happens?


Log in to reply
 

450
Online

39209
Users

10856
Topics

103338
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.