Having a freezing issue on registration....



  • I am currently trying to get an image from an HP Deskpro G1 600 TWR. Having a freezing issue on registration, have included a photo of screen where it freezes. It begins to boot then freezes during initial process of registration. Here is a photo where it freezes.

    Currently using Fog 0.32 on Fedora 20 operating system. Have another box, a Dell Optiplex 330 and can create an image just fine with both old bzImage and this new bzImage file. Used and Downloaded the bzImage file on 19March2014 from (same issue):
    [url]https://mastacontrola.com/fogboot/kernel/bzImage[/url]
    location.

    Any help would greatly be appreciated.

    [url="/_imported_xf_attachments/0/599_IMG_0681.jpeg?:"]IMG_0681.jpeg[/url]


  • Developer

    [B]systemctl enable servicename.service[/B]

    That should set them to start on boot.

    Fedora’s docmentation:
    [url]http://docs.fedoraproject.org/en-US/Fedora/15/html/Deployment_Guide/ch-Services_and_Daemons.html[/url]



  • [quote=“Tech, post: 24537, member: 23086”]Just completed your instructions. Still the same result; it froze again. I rebooted the fog server then tried to register the client machine. Any Ideas?[/quote]

    Found an error in naming, corrected it, and was able to get it working. I am able to register host now, and am trying to image machine. Many thanks for the help. Will keep you posted. Having another problem with machine when rebooting, fog services do not seem to start up automatically, or are not enabling for Fog server to be working, my resolution was to reinstall, but I have to go through all the reconfiguring of the Fog Server items I already fixed. My question would be how to enable Fog server and services to start up automatically after a reboot? Should I start another forum for that? Many thanks.



  • Just completed your instructions. Still the same result; it froze again. I rebooted the fog server then tried to register the client machine. Any Ideas?


  • Senior Developer

    Are you sure you have the right kernel in place?

    Try these commands on your fog server (as root).
    [code]cd /tftpboot/fog/kernel
    mv bzImage bzImage_orig.2014MAR20
    wget -O bzImage --no-check-certificate https://mastacontrola.com/fogboot/kernel/bzImage32
    [/code]

    Then try booting the machine.



  • I booted fedora 20 on the machine I’m trying to image to see what kind of drivers are being installed on the HP Deskpro 600 G1 TWR. I ran this command “lspci -k” and got back the following. Maybe it might help with what needs to be done to the fog kernel to get it working. Hope this helps. …

    [root@localhost liveuser]# lspci -k
    00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 4th Gen Core Processor DRAM Controller (rev 06)
    Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 18e7
    00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor Integrated Graphics Controller (rev 06)
    Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 18e7
    Kernel driver in use: i915
    00:03.0 Audio device: Intel Corporation Xeon E3-1200 v3/4th Gen Core Processor HD Audio Controller (rev 06)
    Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 18e7
    Kernel driver in use: snd_hda_intel
    00:14.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB xHCI (rev 04)
    Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 18e7
    Kernel driver in use: xhci_hcd
    00:19.0 Ethernet controller: Intel Corporation Ethernet Connection I217-LM (rev 04)
    Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 18e7
    Kernel driver in use: e1000e
    00:1a.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #2 (rev 04)
    Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 18e7
    Kernel driver in use: ehci-pci
    00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset High Definition Audio Controller (rev 04)
    Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 18e7
    Kernel driver in use: snd_hda_intel
    00:1d.0 USB controller: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family USB EHCI #1 (rev 04)
    Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 18e7
    Kernel driver in use: ehci-pci
    00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation Q85 Express LPC Controller (rev 04)
    Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 18e7
    Kernel driver in use: lpc_ich
    00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family 4-port SATA Controller 1 [IDE mode] (rev 04)
    Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 18e7
    Kernel driver in use: ata_piix
    00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 8 Series/C220 Series Chipset Family SMBus Controller (rev 04)
    Subsystem: Hewlett-Packard Company Device 18e7

    Please any assistance would greatly be appreciated. Many Thanks.



  • I updated to bzImage32 file. It got further in the registration process by one line. Have enclosed another photo.

    [url="/_imported_xf_attachments/0/600_P1010001.JPG?:"]P1010001.JPG[/url]


  • Senior Developer

    Change bzImage to bzImage32 in my link


Log in to reply
 

483
Online

39.3k
Users

11.0k
Topics

104.6k
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.