Getting More than Two Partitions Found



  • Fresh install of windows 7 pro. I verify that windows only sees the 100mb partition and the main partition. Fog tells me that “More than 2 partitions found, not valid for this image type.”

    The host is set to windows 7. The image is set to Single Partition (NTFS Only, Resizable).

    I have dozens of images built and hundreds of workstations out, but I did have to rebuild my Fog server a few months ago. Did I miss something?

    [url="/_imported_xf_attachments/0/576_ScreenShot423.png?:"]ScreenShot423.png[/url]


  • Developer

    [quote=“pmonstad, post: 24126, member: 17422”]Read somewhere in the forum about replacing ftp/NFS with http. Is this something which is going to be realized in an upcoming release?[/quote]

    Please don’t hijack threads, yes http transfer is slated for 0.33b and its being implemented with iPXE



  • Read somewhere in the forum about replacing ftp/NFS with http. Is this something which is going to be realized in an upcoming release?



  • After I changed the “Master Password” under the FOG PXE Boot Menu Config - so I could get into debug mode (wouldn’t go with a blank) all my machines end up being stuck at the “Booting from local disk…”



  • I think your on to something. I will recreate the image and ensure that it is mbr.

    [url="/_imported_xf_attachments/0/577_ScreenShot424.png?:"]ScreenShot424.png[/url]


  • Senior Developer

    I’m almost willing to bet your Windows 7 installation is done through GPT. Therefore the partitions FOG recognizes are:
    Reserve
    Main
    and the fake MBR partition.

    To verify, boot into debug mode
    and run:
    gdisk -l /dev/sda

    I think you’ll see, more or less, what I’m thinking is the problem.


 

385
Online

41.5k
Users

12.0k
Topics

113.5k
Posts