Name changer



  • So, we are about to begin a big image process and I’m setting up my test. I did install the Fog service with the intent of using the name changer and AD computer add. On my first test it does not seem to work. i pasted below the the Fog log from the client. Seems the AD joined because I didn’t do a good job of getting the password in. That I can fix. The name changer is huge. FYi, I set my unattend.xml not to name the computer. Is that wrong? Thanks in advance to all who post.

    C:\Fog.log from the client:

    5/13/2013 9:19 AM FOG::ClientUpdater Checking Status : HostnameChange.dll
    5/13/2013 9:19 AM FOG::ClientUpdater No update found on server for HostnameChange.dll
    5/13/2013 9:19 AM FOG::ClientUpdater Checking Status : MODDebug.dll
    5/13/2013 9:19 AM FOG::ClientUpdater No update found on server for MODDebug.dll
    5/13/2013 9:19 AM FOG::ClientUpdater Checking Status : config.ini
    5/13/2013 9:19 AM FOG::ClientUpdater No update found on server for config.ini
    5/13/2013 9:19 AM FOG::ClientUpdater Zero byte response returned
    5/13/2013 9:19 AM FOG::ClientUpdater 0 new modules found!
    5/13/2013 9:19 AM FOG::ClientUpdater Client update will be applied during next service startup.
    5/13/2013 9:19 AM FOG::ClientUpdater Client update process complete, exiting…
    5/13/2013 12:05 PM FOG Service Engine Version: 3
    5/13/2013 12:05 PM Starting all sub processes
    5/13/2013 12:05 PM 4 modules loaded
    5/13/2013 12:05 PM * Starting FOG.SnapinClient
    5/13/2013 12:05 PM * Starting FOG.GUIWatcher
    5/13/2013 12:05 PM * Starting FOG.HostNameChanger
    5/13/2013 12:05 PM FOG::GUIWatcher Starting GUI Watcher…
    5/13/2013 12:05 PM * Starting FOG.MODDebug
    5/13/2013 12:05 PM FOG::MODDebug Start Called
    5/13/2013 12:05 PM FOG::MODDebug Sleeping for 100 Seconds
    5/13/2013 12:05 PM FOG::ClientUpdater Starting client update process…
    5/13/2013 12:05 PM FOG::ClientUpdater Sleeping for 149 seconds.
    5/13/2013 12:05 PM FOG::HostnameChanger Starting hostname change process…
    5/13/2013 12:05 PM FOG::HostnameChanger Yielding to other subservices for 5 seconds.
    5/13/2013 12:05 PM N/A Critical error
    5/13/2013 12:05 PM FOG::HostnameChanger Host name was not found in the database.
    5/13/2013 12:29 PM FOG Service Engine Version: 3
    5/13/2013 12:29 PM Starting all sub processes
    5/13/2013 12:29 PM 4 modules loaded
    5/13/2013 12:29 PM * Starting FOG.SnapinClient
    5/13/2013 12:29 PM * Starting FOG.GUIWatcher
    5/13/2013 12:29 PM * Starting FOG.HostNameChanger
    5/13/2013 12:29 PM FOG::GUIWatcher Starting GUI Watcher…
    5/13/2013 12:29 PM FOG::ClientUpdater Starting client update process…
    5/13/2013 12:29 PM FOG::MODDebug Start Called
    5/13/2013 12:29 PM FOG::MODDebug Sleeping for 100 Seconds
    5/13/2013 12:29 PM FOG::ClientUpdater Sleeping for 64 seconds.
    5/13/2013 12:29 PM FOG::HostnameChanger Starting hostname change process…
    5/13/2013 12:29 PM FOG::HostnameChanger Yielding to other subservices for 4 seconds.
    5/13/2013 12:29 PM FOG::HostnameChanger Attempting to connect to fog server…
    5/13/2013 12:29 PM FOG::HostnameChanger Module is active…
    5/13/2013 12:29 PM FOG::HostnameChanger AD mode requested, confirming settings.
    5/13/2013 12:29 PM FOG::HostnameChanger Hostname is up to date
    5/13/2013 12:29 PM FOG::HostnameChanger Attempting to join domain if not already a member…
    5/13/2013 12:29 PM FOG::HostnameChanger Domain Error! (‘Wrong Password’ Code: 1323)
    5/13/2013 12:30 PM FOG::ClientUpdater Attempting to connect to fog server…
    5/13/2013 12:30 PM FOG::ClientUpdater Module is active…
    5/13/2013 12:30 PM FOG::ClientUpdater Checking Status : ClientUpdater.dll
    5/13/2013 12:30 PM FOG::ClientUpdater No update found on server for ClientUpdater.dll
    5/13/2013 12:30 PM FOG::ClientUpdater Checking Status : GUIWatcher.dll
    5/13/2013 12:30 PM FOG::ClientUpdater No update found on server for GUIWatcher.dll
    5/13/2013 12:30 PM FOG::ClientUpdater Checking Status : HostnameChange.dll
    5/13/2013 12:30 PM FOG::ClientUpdater No update found on server for HostnameChange.dll
    5/13/2013 12:30 PM FOG::ClientUpdater Checking Status : MODDebug.dll
    5/13/2013 12:30 PM FOG::ClientUpdater No update found on server for MODDebug.dll
    5/13/2013 12:30 PM FOG::ClientUpdater Checking Status : config.ini
    5/13/2013 12:30 PM FOG::ClientUpdater No update found on server for config.ini
    5/13/2013 12:30 PM FOG::ClientUpdater Zero byte response returned
    5/13/2013 12:30 PM FOG::ClientUpdater 0 new modules found!
    5/13/2013 12:30 PM FOG::ClientUpdater Client update will be applied during next service startup.
    5/13/2013 12:30 PM FOG::ClientUpdater Client update process complete, exiting…
    5/13/2013 12:31 PM FOG::MODDebug Reading config settings…
    5/13/2013 12:31 PM FOG::MODDebug Reading of config settings passed.
    5/13/2013 12:31 PM FOG::MODDebug Starting Core processing…
    5/13/2013 12:31 PM FOG::MODDebug Operating System ID: 6
    5/13/2013 12:31 PM FOG::MODDebug Operating System Minor: 1
    5/13/2013 12:31 PM FOG::MODDebug MAC ID 0 24:BE:05:05:38:DC
    5/13/2013 12:31 PM FOG::MODDebug MAC POST String: 24:BE:05:05:38:DC
    5/13/2013 12:31 PM FOG::MODDebug A user is currently logged in
    5/13/2013 12:31 PM FOG::MODDebug Username: ph-rm215-ws01\User
    5/13/2013 12:31 PM FOG::MODDebug Hostname: PH-RM215-WS01
    5/13/2013 12:31 PM FOG::MODDebug Attempting to open connect to: [url]http://carlsbad.emcc.edu/fog/service/debug.php[/url]
    5/13/2013 12:31 PM FOG::MODDebug Server responded with: Hello FOG Client
    5/13/2013 12:31 PM FOG::MODDebug Module has finished work and will now exit.
    5/13/2013 12:35 PM FOG Service Engine Version: 3
    5/13/2013 12:35 PM Starting all sub processes
    5/13/2013 12:36 PM 4 modules loaded
    5/13/2013 12:36 PM * Starting FOG.SnapinClient
    5/13/2013 12:36 PM FOG::ClientUpdater Starting client update process…
    5/13/2013 12:36 PM FOG::GUIWatcher Starting GUI Watcher…
    5/13/2013 12:36 PM * Starting FOG.MODDebug
    5/13/2013 12:36 PM FOG::HostnameChanger Starting hostname change process…
    5/13/2013 12:36 PM FOG::MODDebug Start Called
    5/13/2013 12:36 PM FOG::MODDebug Sleeping for 100 Seconds
    5/13/2013 12:36 PM FOG::HostnameChanger Attempting to connect to fog server…
    5/13/2013 12:36 PM FOG::HostnameChanger Module is active…
    5/13/2013 12:36 PM FOG::HostnameChanger AD mode requested, confirming settings.
    5/13/2013 12:36 PM FOG::HostnameChanger Hostname is up to date
    5/13/2013 12:36 PM FOG::HostnameChanger Attempting to join domain if not already a member…
    5/13/2013 12:36 PM FOG::HostnameChanger Domain Error! (‘SetupAlreadyJoined’ Code: 2691)
    5/13/2013 12:37 PM FOG::MODDebug Reading config settings…
    5/13/2013 12:37 PM FOG::MODDebug Reading of config settings passed.
    5/13/2013 12:37 PM FOG::MODDebug Starting Core processing…
    5/13/2013 12:37 PM FOG::MODDebug Operating System ID: 6
    5/13/2013 12:37 PM FOG::MODDebug Operating System Minor: 1
    5/13/2013 12:37 PM FOG::MODDebug MAC ID 0 24:BE:05:05:38:DC
    5/13/2013 12:37 PM FOG::MODDebug MAC POST String: 24:BE:05:05:38:DC
    5/13/2013 12:37 PM FOG::MODDebug A user is currently logged in
    5/13/2013 12:37 PM FOG::MODDebug Username: STUDENT\itadmin
    5/13/2013 12:37 PM FOG::MODDebug Hostname: PH-RM215-WS01
    5/13/2013 12:37 PM FOG::MODDebug Attempting to open connect to: [url]http://carlsbad.emcc.edu/fog/service/debug.php[/url]
    5/13/2013 12:37 PM FOG::MODDebug Server responded with: Hello FOG Client
    5/13/2013 12:37 PM FOG::MODDebug Module has finished work and will now exit.
    5/13/2013 12:38 PM FOG::ClientUpdater Attempting to connect to fog server…
    5/13/2013 12:38 PM FOG::ClientUpdater Module is active…
    5/13/2013 12:38 PM FOG::ClientUpdater Checking Status : ClientUpdater.dll
    5/13/2013 12:38 PM FOG::ClientUpdater No update found on server for ClientUpdater.dll
    5/13/2013 12:38 PM FOG::ClientUpdater Checking Status : GUIWatcher.dll
    5/13/2013 12:38 PM FOG::ClientUpdater No update found on server for GUIWatcher.dll
    5/13/2013 12:38 PM FOG::ClientUpdater Checking Status : HostnameChange.dll
    5/13/2013 12:38 PM FOG::ClientUpdater No update found on server for HostnameChange.dll
    5/13/2013 12:38 PM FOG::ClientUpdater Checking Status : MODDebug.dll
    5/13/2013 12:38 PM FOG::ClientUpdater No update found on server for MODDebug.dll
    5/13/2013 12:38 PM FOG::ClientUpdater Checking Status : config.ini
    5/13/2013 12:38 PM FOG::ClientUpdater No update found on server for config.ini
    5/13/2013 12:38 PM FOG::ClientUpdater Zero byte response returned
    5/13/2013 12:38 PM FOG::ClientUpdater 0 new modules found!
    5/13/2013 12:38 PM FOG::ClientUpdater Client update will be applied during next service startup.
    5/13/2013 12:38 PM FOG::ClientUpdater Client update process complete, exiting…



  • Chad as a side note to your statement. I have NetBios blocked on our domain and it still works.


  • Moderator

    domain\username

    I could not get it to work otherwise. I don’t know if it’s a problem with FOG, or something specific to my DNS/NetBIOS/etc setup.



  • Do you have the username as domain\user? or just user?

    Chad - I changed my password so that it simulated a correct one but was not mine.


  • Moderator

    Unless you have recompiled your client and fogcrypt packages to use a custom string, don’t post your encrypted AD passwords on the forums.

    My AD setup is: domain: mydomain.com, username: [B]domain\username[/B], then password (encrypted with FogCrypt).



  • Here is the output: *********** But, if you look in the log pasted above there is a password error:

    (5/13/2013 12:29 PM FOG::HostnameChanger Domain Error! (‘Wrong Password’ Code: 1323)



  • Putting netdom in those locations will fix one issue. Once you get fogcrypt to work that should fix the remainder and they should rename after that. Can you post the output of the file? The password should look something like this f3815ea656cbfdcb06829ce62067791d



  • To answer your questions in order: no, no,no, I tried, but fogcrypt keeps crashing. I do get the output file, but I think the contents are garbage. I do set my unattend not to name the computer and am working to resolve fogcrypt. I’ll toss in the netdom and retest. Thanks for the reply.



  • When I am doing an unattended xml I either set the computer not to be named or tell it to generate a random name since it will change later. Have you copied the NetDom file to c:, c:\windows, and c:\windows\system32? My next question would be did you encrypt your password for AD in the FOG Web GUI under Fog Settings?


Log in to reply
 

372
Online

38982
Users

10712
Topics

101677
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.