Snapin will not execute



  • I hope someone in here can help me.

    I have made a msi package that i want to deploy through fog. My problem is that the license files needed for the program is not included in the msi package so i made a script that copy the license files from a network location to the machine and execute the msi installer. The script works fine when i run it manually but i can’t get fog to execute it.
    It’s just a simple batch script. Toad.bat

    @Echo off

    echo Installing ToaD

    START “” “%LOCALAPPDATA%\Temp\7ZipSfx.000\Toad for Oracle 10.6.msi”

    mkdir %LOCALAPPDATA%“Quest Software”

    copy “S:\Licensed software\Toad\10.6\Quest Software*.*” “%LOCALAPPDATA%\Quest Software”

    I have used sfxmaker to put the script and the msi installer in one file and deploy that using fog. The file is pushed to the client. but never executes. What am i doing wrong?

    Am i missing some arguments or should i do this another way. I feel like i have tried everything.



  • [quote=“Matt Harding, post: 11827, member: 1207”]I’ve had this problem before in the early days of me trying to deploy snapins and get my head around it… easy enough to fix if it’s the same problem I had with my snapins…

    When you install the FOG service it installs itself and runs as a local system account… for some reason this doesnt work for me for everything… I just changed the user to local administrator on the service before I imaged… see the posted pic. Try that and see if it starts working.

    Incidentally, is this the only snapin you’ve made that you’re struggling with or do they all do this?

    Hope this helps anyhow.[/quote]

    I came across the same problem when joining the client to a domain after imaging. It might be an individual security-dependency of the domain but your solution helped. Thanks for posting…


  • Moderator

    Please do not cross-post. If you have an issue, ask it once and wait to see if you get help. If you put it in the wrong forum, ask a community manager or forum admin and we’ll happily move it.



  • Oracle products, painful, poorly documented and I wish the company would go away.

    However…here you go. These should work for you.

    After you’ve got everything sorted out, build a wrapper. Lots of good products out there. AppDeploy Repackager is excellent and free. Very comparable to WISE Package Studio…but doesn’t cost 2 grand. Not open source though. The guys at ITNinja maintain it.

    Good luck, hopefully you don’t have too much trouble.


    [ToadStandAlone]
    msiexec.exe /i “\Source\Toad_Standalone\11_6_0_43\Toad for Oracle 11.6.msi” /qb INSTALLDIR=“C:\Quest\Toad for Oracle 11.6”

    [QuestSQLOptimizer]
    msiexec.exe /i “\Source\QuestSQLOptimizer_Oracle\8_7_0_2431\QuestSQLOptimizerForOracle_8_7_0_2431_32bit.msi” READONLY=TRUE ApplicationUsers=”AllUsers” /qb INSTALLDIR=“C:\Quest\Quest SQL Optimizer for Oracle”

    [ToadDataModeler]
    msiexec.exe /i “\Source\Toad_Data_Modeler\4_3_3_6\ToadDataModeler_4.3.3.6.msi” /qb INSTALLDIR=“C:\Quest\Toad Data Modeler 4.3”

    [ToadforMYSQLFreeware]
    msiexec.exe /i “\Source\Toad_For_MySQL_Freeware\6_3_0_642\ToadforMySQL_Freeware_6.3.0.642.msi” /qb INSTALLDIR=“C:\Quest\Toad for MySQL Freeware 6.3”



  • I’ve had this problem before in the early days of me trying to deploy snapins and get my head around it… easy enough to fix if it’s the same problem I had with my snapins…

    When you install the FOG service it installs itself and runs as a local system account… for some reason this doesnt work for me for everything… I just changed the user to local administrator on the service before I imaged… see the posted pic. Try that and see if it starts working.

    Incidentally, is this the only snapin you’ve made that you’re struggling with or do they all do this?

    Hope this helps anyhow.

    [url="/_imported_xf_attachments/0/305_fog_service.jpg?:"]fog_service.jpg[/url]



  • This post is deleted!

Log in to reply
 

349
Online

39.3k
Users

11.0k
Topics

104.4k
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.