Help Unable to Load Management Page During Initial Install


  • Hi I am unable to access the fog management page to finish the installation during the initial install. Trying to access the page on Firefox only yields a blank page. Connecting on Google Chrome gives me a http 500 error “the server could not handle the request right now”.

    I checked the apache error log in /var/log/apache2 which had the following error “httpd: Could not reliably determine the server’s fully qualified domain name”. I then attempted to edit the hosts file in /etc/hosts by adding the following entry fogmachine.10.163.97.121. I am not sure if this is the proper format. Our network already has a DHCP and DNS server so I am not using the fog server to provide either of those services.

    I am trying to install fog 1.5.9 on Fedora Server 36. I am still learning Linux so any help/guidance would be greatly appreciated. Please let me know if I need to provide more information.


  • @sebastian-roth Thank you very much for the quick reply! PhP was running on version 8.x. Downloading and running the current dev-branch now allows me to connect to the web interface. Thank you for your help!

  • Moderator

    @SmaxBang Please run the following command to see which version of PHP is installed on your server: rpm -qa | grep php

    Post output here. If it’s PHP 8.x you need to use the latest dev-branch version of FOG instead of 1.5.9 (found on github).

288
Online

9.9k
Users

16.2k
Topics

149.0k
Posts