SOLVED Dell Latitude 3510 cannot find disk


  • I’ve just recently started working with UEFI PXE boot as we’ve always just turned on Legacy and ran with it. However on the new Dell Latitude we have, it doesn’t appear you can enable Legacy so just figured we would get UEFI working…

    We got it the DHCP Policies created and were able to get it to boot to the FOG Prompt. Trying to do an Inventory, it fails at the getHardDisk command and then just reboots after a minute. I tried it on another desktop computer and it ran through just fine. Not sure what you all need so I’ll just dump some info below:

    FOG Version 1.5.2
    I believe I have Kernel 5.6.18 (clicked on the download button and let it install)

    Kernel variables and settings:
    bzImage loglevel=4 initrd=init.xz

  • Moderator

    In the firmware (bios) set the disk controller to ahci mode instead of raid-on. That will solve your issue with the drive not showing up. This is a known issue with the intel raid controller, linux, and uefi mode.


  • @george1421 That was it! I figured it was a setting but couldn’t find it. Thanks!

  • Moderator

    In the firmware (bios) set the disk controller to ahci mode instead of raid-on. That will solve your issue with the drive not showing up. This is a known issue with the intel raid controller, linux, and uefi mode.

  • Senior Developer

    @ERockZab Please give us some more details on the hardware specs of this model you have.

350
Online

7.7k
Users

14.7k
Topics

138.5k
Posts