Can't replicate image to other node



  • We are trouble replicating an image to our other node

    Our first nodes log is below:

    2nd nodes log (node we are attempting to replicate to) is below that:

    1st Node:

    [07-16-19 5:16:37 pm] | Started sync for Image win10v1903 - Resource id #1976
    [07-16-19 5:16:37 pm] * Attempting to perform Group -> Nodes image replication.
    [07-16-19 5:16:37 pm] * Not syncing Image between nodes
    [07-16-19 5:16:37 pm] | Image Name: DJ’s Computer
    [07-16-19 5:16:37 pm] | There are no other members to sync to.
    [07-16-19 5:16:37 pm] * Not syncing Image between nodes
    [07-16-19 5:16:37 pm] | Image Name: Monitor_6_7_2018
    [07-16-19 5:16:37 pm] | There are no other members to sync to.
    [07-16-19 5:16:37 pm] * Not syncing Image between nodes
    [07-16-19 5:16:37 pm] | Image Name: win10v1903
    [07-16-19 5:16:37 pm] | There are no other members to sync to.
    [07-16-19 5:26:22 pm] * Starting Image Replication.
    [07-16-19 5:26:22 pm] * We are group ID: 1. We are group name: default
    [07-16-19 5:26:22 pm] * We are node ID: 1. We are node name: DefaultMember
    [07-16-19 5:26:22 pm] * Attempting to perform Group -> Group image replication.
    [07-16-19 5:26:22 pm] | Replicating postdownloadscripts
    [07-16-19 5:26:22 pm] * Not syncing Image between nodes
    [07-16-19 5:26:22 pm] | Image Name:
    [07-16-19 5:26:22 pm] | There are no other members to sync to.
    [07-16-19 5:26:22 pm] | Replicating postinitscripts
    [07-16-19 5:26:22 pm] * Not syncing Image between nodes
    [07-16-19 5:26:22 pm] | Image Name:

    Node 2:

    [07-16-19 1:45:09 pm] Interface Ready with IP Address: gfog.djgrp.com
    [07-16-19 1:45:09 pm] * Starting ImageReplicator Service
    [07-16-19 1:45:09 pm] * Checking for new items every 600 seconds
    [07-16-19 1:45:09 pm] * Starting service loop
    [07-16-19 1:45:10 pm] * Starting Image Replication.
    [07-16-19 1:45:10 pm] * We are group ID: 2. We are group name: Gander
    [07-16-19 1:45:10 pm] * We are node ID: 4. We are node name: Gfog
    [07-16-19 1:45:10 pm] * Attempting to perform Group -> Group image replication.
    [07-16-19 1:45:11 pm] | Replicating postdownloadscripts
    [07-16-19 1:45:11 pm] * Not syncing Image between nodes
    [07-16-19 1:45:11 pm] | Image Name:
    [07-16-19 1:45:11 pm] | There are no other members to sync to.
    [07-16-19 1:45:11 pm] | Replicating postinitscripts
    [07-16-19 1:45:12 pm] * Not syncing Image between nodes
    [07-16-19 1:45:12 pm] | Image Name:
    [07-16-19 1:45:12 pm] | There are no other members to sync to.
    [07-16-19 1:45:12 pm] | Not syncing Image: win10v1903
    [07-16-19 1:45:12 pm] | This is not the primary group.
    [07-16-19 1:45:12 pm] * Attempting to perform Group -> Nodes image replication.
    [07-16-19 1:45:12 pm] * Not syncing Image between nodes
    [07-16-19 1:45:13 pm] | Image Name: win10v1903
    [07-16-19 1:45:13 pm] | There are no other members to sync to.
    [07-16-19 1:55:13 pm] * Starting Image Replication.
    [07-16-19 1:55:13 pm] * We are group ID: 2. We are group name: Gander
    [07-16-19 1:55:14 pm] * We are node ID: 4. We are node name: Gfog
    [07-16-19 1:55:14 pm] * Attempting to perform Group -> Group image replication.
    [07-16-19 1:55:14 pm] | Replicating postdownloadscripts
    [07-16-19 1:55:15 pm] * Not syncing Image between nodes
    [07-16-19 1:55:15 pm] | Image Name:
    [07-16-19 1:55:15 pm] | There are no other members to sync to.
    [07-16-19 1:55:15 pm] | Replicating postinitscripts
    [07-16-19 1:55:16 pm] * Not syncing Image between nodes
    [07-16-19 1:55:16 pm] | Image Name:
    [07-16-19 1:55:16 pm] | There are no other members to sync to.
    [07-16-19 1:55:17 pm] | Not syncing Image: win10v1903
    [07-16-19 1:55:17 pm] | This is not the primary group.
    [07-16-19 1:55:17 pm] * Attempting to perform Group -> Nodes image replication.
    [07-16-19 1:55:18 pm] * Not syncing Image between nodes
    [07-16-19 1:55:18 pm] | Image Name: win10v1903
    [07-16-19 1:55:18 pm] | There are no other members to sync to.
    [07-16-19 2:05:15 pm] * Starting Image Replication.
    [07-16-19 2:05:15 pm] * We are group ID: 2. We are group name: Gander
    [07-16-19 2:05:15 pm] * We are node ID: 4. We are node name: Gfog
    [07-16-19 2:05:15 pm] * Attempting to perform Group -> Group image replication.
    [07-16-19 2:05:17 pm] | Replicating postdownloadscripts
    [07-16-19 2:05:18 pm] * Not syncing Image between nodes
    [07-16-19 2:05:18 pm] | Image Name:
    [07-16-19 2:05:18 pm] | There are no other members to sync to.
    [07-16-19 2:05:18 pm] | Replicating postinitscripts
    [07-16-19 2:05:19 pm] * Not syncing Image between nodes
    [07-16-19 2:05:19 pm] | Image Name:
    [07-16-19 2:05:19 pm] | There are no other members to sync to.
    [07-16-19 2:05:19 pm] | Not syncing Image: win10v1903
    [07-16-19 2:05:19 pm] | This is not the primary group.
    [07-16-19 2:05:19 pm] * Attempting to perform Group -> Nodes image replication.
    [07-16-19 2:05:20 pm] * Not syncing Image between nodes
    [07-16-19 2:05:20 pm] | Image Name: win10v1903
    [07-16-19 2:05:20 pm] | There are no other members to sync to.
    [07-16-19 2:15:14 pm] * Starting Image Replication.
    [07-16-19 2:15:14 pm] * We are group ID: 2. We are group name: Gander
    [07-16-19 2:15:14 pm] * We are node ID: 4. We are node name: Gfog
    [07-16-19 2:15:14 pm] * Attempting to perform Group -> Group image replication.
    [07-16-19 2:15:16 pm] | Replicating postdownloadscripts
    [07-16-19 2:15:17 pm] * Not syncing Image between nodes


  • Senior Developer

    @DJGRP Guess we are on the right track here to find out what’s going on here. Which Linux OS do you use on the storage and which on the master node?

    Run the following command on your storage node and post the output here: find /etc/ -name "fog.conf" -exec grep "DocumentRoot" {} /dev/null \; (make sure you got all the braces and slashes right)

    File dates (Aug 28 2018) definitely show us that the storage node was not properly installed with 1.5.6.5. Which method do you use? Using git I suppose? Please take a look at the error logs and upload the full log here - you should find it in fogproject/bin/error_logs/fog_error_1.5.6.5.log.



  • @Sebastian-Roth

    There isn’t an html directory in /var/www in our case on the storage node

    On the master node, the directory is present and this is the output

    root@FOG:/var/www/html/fog/status# ls -al
    total 64
    drwxr-xr-x 2 www-data www-data 4096 Jul 10 08:34 .
    drwxr-xr-x 11 www-data www-data 4096 Jul 10 08:34 …
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 3318 Jul 10 08:34 bandwidth.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 884 Jul 10 08:34 dbrunning.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 1184 Jul 10 08:34 freespace.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 1437 Jul 10 08:34 getfiles.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 772 Jul 10 08:34 gethash.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 661 Jul 10 08:34 getservertime.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 752 Jul 10 08:34 getsize.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 813 Jul 10 08:34 hw.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 587 Jul 10 08:34 index.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 1741 Jul 10 08:34 kernelvers.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 4416 Jul 10 08:34 logtoview.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 830 Jul 10 08:34 mainversion.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 721 Jul 10 08:34 newtoken.php



  • @Sebastian-Roth
    Correct, 1.5.6.5 on both nodes

    Storage node output

    root@GFog:/var/www/fog/status# ls -al
    total 72
    drwxr-xr-x 3 www-data www-data 4096 Aug 28 2018 .
    drwxr-xr-x 11 www-data www-data 4096 Aug 28 2018 …
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 3416 Aug 28 2018 bandwidth.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 884 Aug 28 2018 dbrunning.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 3470 Aug 28 2018 filldisk.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 1184 Aug 28 2018 freespace.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 1437 Aug 28 2018 getfiles.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 791 Aug 28 2018 gethash.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 663 Aug 28 2018 getservertime.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 921 Aug 28 2018 getsnapinhash.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 813 Aug 28 2018 hw.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 587 Aug 28 2018 index.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 1515 Aug 28 2018 kernelvers.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 4405 Aug 28 2018 logtoview.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 830 Aug 28 2018 mainversion.php
    -rw-r–r-- 1 www-data www-data 721 Aug 28 2018 newtoken.php
    drwxr-xr-x 6 www-data www-data 4096 Aug 28 2018 .svn


  • Senior Developer

    @DJGRP said in Can't replicate image to other node:

    We are running version 1.5.6.5

    On both nodes (the master and the storage node), right?

    Please run ls -al /var/www/html/fog/status/ on your storage node and post output here.



  • fogreplicator.log

    Attached is full fogreplicator.log file

    We are running version 1.5.6.5


  • Senior Developer

    @DJGRP Replication between a master node and a storage node is all done by the master node’s FOGImageReplicator service. This services also runs on the storage node but you can completely ignore that.

    Although the log for the 1st node is missing a fair amount of information at the beginning we still see a piece of information that points to it replicating images (Started sync for Image win10v1903 - Resource id #1976).

    To be able to diagnose this we need the full log of the 1st node.

    As well I am wondering which version of FOG you run. There were some major fixes and changes in the replication code in FOG 1.5.6! If you still run an older version I can imagine this causing trouble if you have huge images going through a link with little bandwidth.


Log in to reply
 

280
Online

7.5k
Users

14.6k
Topics

137.6k
Posts