Hostname on imaged clients not changing



  • So I’ve had luck with one client changing name. My original image was named something different, then I noticed the hostname changed at some point after installing the client. Now my issue is, after capturing that image and deploying it on both a virtual machine and an actual machine, it keeps the old hostname of the previous computer.

    My fog.log reads

     //3/15/2019 4:18 PM Client-Info Version: 0.11.16
     3/15/2019 4:18 PM Client-Info OS:      Linux
     3/15/2019 4:18 PM Middleware::Authentication Waiting for authentication timeout to pass
     3/15/2019 4:20 PM Middleware::Communication Download: http://192.168.10.138/fog/management/other/ssl/srvpublic.crt
     3/15/2019 4:20 PM Data::RSA FOG Server CA cert found
     3/15/2019 4:20 PM Middleware::Authentication Cert OK
     3/15/2019 4:20 PM Middleware::Communication POST URL: http://192.168.10.138/fog/management/index.php?sub=requestClientInfo&authorize&newService
     3/15/2019 4:20 PM Middleware::Response Invalid host
     3/15/2019 4:20 PM Middleware::Communication URL: http://192.168.10.138/fog/service/register.php?hostname=90b11c97f848&mac=08:00:27:98:51:8D&newService&json
    

    Quick edit: I found this as well.

    ------------------------------------------------------------------------------
    
    --------------------------------HostnameChanger-------------------------------
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    
     3/15/2019 4:45 PM Client-Info Client Version: 0.11.16
    
     3/15/2019 4:45 PM Client-Info Client OS:      Linux
    
     3/15/2019 4:45 PM Client-Info Server Version: 1.5.5
    
     3/15/2019 4:45 PM Middleware::Response Module is disabled on the host
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    
    
    
    
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    
    ---------------------------------SnapinClient---------------------------------
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    
     3/15/2019 4:45 PM Client-Info Client Version: 0.11.16
    
     3/15/2019 4:45 PM Client-Info Client OS:      Linux
    
     3/15/2019 4:45 PM Client-Info Server Version: 1.5.5
    
     3/15/2019 4:45 PM Middleware::Response Module is disabled on the host
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    
    
    
    
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    
    --------------------------------PrinterManager--------------------------------
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    
     3/15/2019 4:45 PM Client-Info Client Version: 0.11.16
    
     3/15/2019 4:45 PM Client-Info Client OS:      Linux
    
     3/15/2019 4:45 PM Client-Info Server Version: 1.5.5
    
     3/15/2019 4:45 PM Middleware::Response Module is disabled globally on the FOG server
    
     3/15/2019 4:45 PM PrinterManager Module is not compatible with Linux
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    
    
    
    
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    
    --------------------------------PowerManagement-------------------------------
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    
     3/15/2019 4:45 PM Client-Info Client Version: 0.11.16
    
     3/15/2019 4:45 PM Client-Info Client OS:      Linux
    
     3/15/2019 4:45 PM Client-Info Server Version: 1.5.5
    
     3/15/2019 4:45 PM Middleware::Response Module is disabled on the host
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    
    
    
    
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    
    ----------------------------------UserTracker---------------------------------
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    
     3/15/2019 4:45 PM Client-Info Client Version: 0.11.16
    
     3/15/2019 4:45 PM Client-Info Client OS:      Linux
    
     3/15/2019 4:45 PM Client-Info Server Version: 1.5.5
    
     3/15/2019 4:45 PM Middleware::Response Module is disabled on the host
    
    ------------------------------------------------------------------------------
    


  • Wait… Maybe I’ve been going at this wrong.

    Am I supposed to manually register each computer I image? I assumed the client would register the computer in the FOG server. My bad if so, I’ve looked at the quick register settings, enabled it but that isnt bringing new clients on to the server



  • ------------------------------------------------------------------------------
    --------------------------------HostnameChanger-------------------------------
    ------------------------------------------------------------------------------
     3/18/2019 12:55 PM Client-Info Client Version: 0.11.16
     3/18/2019 12:55 PM Client-Info Client OS:      Linux
     3/18/2019 12:55 PM Client-Info Server Version: 1.5.5
     3/18/2019 12:55 PM Middleware::Response Module is disabled on the host
    ------------------------------------------------------------------------------
    

    Okay this is the newest error so far



  • @ragnurenson

    Dont think that did the trick.

    Turned off all of the computers I had the image on, reset encryption, turned the host image on, double checked to see if the FOG Client was interacting with the server, it was working from what I could see on the logs, imaged that machine again and just put it on a VM to test. Now on that image its showing the hostname of the host image and the FOG log is showing

     3/18/2019 11:58 AM Client-Info Version: 0.11.16
     3/18/2019 11:58 AM Client-Info OS:      Linux
     3/18/2019 11:58 AM Middleware::Authentication Waiting for authentication timeout to pass
     3/18/2019 11:58 AM Middleware::Communication Download: http://192.168.10.138/fog/management/other/ssl/srvpublic.crt
     3/18/2019 11:58 AM Data::RSA FOG Server CA cert found
     3/18/2019 11:58 AM Middleware::Authentication Cert OK
     3/18/2019 11:58 AM Middleware::Communication POST URL: http://192.168.10.138/fog/management/index.php?sub=requestClientInfo&authorize&newService
     3/18/2019 11:58 AM Middleware::Response Invalid host
     3/18/2019 11:58 AM Middleware::Communication URL: http://192.168.10.138/fog/service/register.php?hostname=90b11c97f848&mac=08:00:27:98:51:8D&newService&json
    
    


  • @ragnurenson

    I’ll give this a try now! I had issues with the ‘Reset encryption Data’ button previously when my original master image didnt want to speak to my FOG server. I’ve also removed that host out of the group I had it in, just in case there was any conflicts. I’ll keep you guys posted, thanks for the help



  • @Samuel1010 , I don’t know if this can help you, but I had a similar problem with a windows deploy. The problem was solved when I reset encryption data on the master host, before capture the new image. This is done at the host you use to upload image general page, you have a “Reset Encryption Data” button.

    After doing that, before upload, the fog client at the hosts, can comunicate with the server, and all work fine.

    Hope this help you.



  • @Sebastian-Roth

    Yeah its all enabled in there, I saw a post saying to disable them and re-enable and I tried that, but no luck. I’ll go through it again though


  • Developer

    @Samuel1010 said in Hostname on imaged clients not changing:

    Module is disabled on the host

    Have you checked the host’s settings in the FOG web UI?


Log in to reply
 

306
Online

5.8k
Users

13.1k
Topics

123.3k
Posts