Intel RST RAID volumes - missing drives



  • Hi,

    I am trying to capture/deploy from Intel RST (15.5.0.2875) RAID volumes. Problem is that no drives are detecting by the FOS.

    Checked booting with following options not success.

    Host Kernel Arguments: mdraid=true

    When boot in debug mode and cat /proc/mdstat - nothing, also lsblk and blkid shows nothing.

    Tested also with non RAID drive and it works correctly.

    Any idea?


  • Moderator

    @krejci said in Intel RST RAID volumes - missing drives:

    When boot in debug mode and cat /proc/mdstat - nothing, also lsblk and blkid shows nothing.

    This is interesting. lsblk should show the individual drives even if it can’t see the raid. The intel rst “fake raid” (should be properly called hardware assisted software raid) adds an abstraction layer between the physical disks and the OS (FOS in this case) to create the virtual raid disk. If these were standard drives in UEFI mode and this was a dell computer I would say changed the disk mode from “raid-on” to ahci mode. But in this case you kind of need raid-on mode.

    Is this a dell computer? Does it have a bios mode? It would be interesting to see if FOS can see the raid disks in BIOS mode.


  • Senior Developer

    @krejci Have you done a search in the forums on RAID yet? There is a ton of information. It all depends on what kind of RAID you have. Many different RAIDs exist, from plain software RAIDs to hardware RAID controllers. There is no general answer on how to make this work.


Log in to reply
 

318
Online

7.5k
Users

14.6k
Topics

137.4k
Posts