New Fog Install, No Fog on Boot



  • I recently installed FOG on a Centos 7 box and am able to get into the web GUI, manually add hosts, etc. FOG can WakeOnLAN a host. However, when host PCs boot, I am unable to get the FOG menu to show up. Both the FOG server and the host PC can ping each other. I tried stopping firewalld in Centos, nothing changed. I’ve tried two different models of host PC, same result. The only error is that FOG lists a red ! next to all the hosts for “no such device or address”.



  • Thanks for the feedback. I got the chance to spend some time with the fog server today and it looks like the main issue was with selinux. Appreciate the help!



  • @scojo said in New Fog Install, No Fog on Boot:

    I am unable to get the FOG menu to show up.

    Can you clarify this in specific terms, what does happen is more helpful than what doesnt happen.

    • Does DHCP assign an IP?
    • Does iPXE pull down the NBP file?
    • Do you get an error?
    • Does the computer do something after not presenting the menu? (beep, reboot, show something else, power off, etc)
    • Do you have SELinux set to permissive mode?

    What machines are you trying (make/model), what GPU are they using, how is the monitor connected (HDMI, DP, DVI, etc)?

    @george1421 said in New Fog Install, No Fog on Boot:

    Remember the prerequsites are to disable the OS’ firewall

    I dont know about for other OS’s, but not CentOS 7. The instructions provide directions for opening the proper ports/services.


  • Moderator

    Remember the prerequsites are to disable the OS’ firewall and to set selinux to permissive.

    What exactly do you have configured for dhcp options 66 {next-server} and option 67 {boot-file}.

    When you pxe boot a target computer what error message do you get if you don’t see the FOG iPXE menu?

    Please post a clear picture of the error (taken with a mobile phone) will give us the context of the error.


Log in to reply
 

446
Online

6.2k
Users

13.6k
Topics

128.0k
Posts