Maintaining images on an AMD PC (via Vmware), to be deployed on Intel PCs?



  • Hi,

    Just wanted to triple check something with my setup.

    Currently, I maintain my FOG images (Windows 7 and Windows 10) on Virtual Machines. These are run from VMWare Workstation on my office machine, which is running an Intel 6600 CPU.

    The machines that I deploy the images to are all Intel-based, ranging from Core2Duos up to the current generation of Intels. Everything works fine.

    However, I now have a new office machine, which is running a Ryzen processor. Everything is setup exactly the same, and I’ll be maintaining the FOG images on this new machine.

    My concern is that there may be issues with compatibility due to the architecture change on my office machine from Intel to AMD. I vaguely remember in the past that I encountered an issue with this scenario, but I wasn’t sure if it was still an issue. I’m less concerned about the Windows 7 image- this is gradually being phased out here anyway. I assume that Windows 10 might be better able to handle these types of changes anyway?

    Anyhow, have any of you dealt with this sort of scenario? Keen to hear your experiences.

    For what it’s worth, I’ll post back with my own experiences too once I start deploying the images.

    Thanks



  • @sebastian-roth said in Maintaining images on an AMD PC (via Vmware), to be deployed on Intel PCs?:

    @mr626 Don’t think you will see any issues. But that’s just from the top of my head. I don’t currently use VMware so I can’t test. Give it a go and let us know. I am fairly sure you’ll see no issues. AFAIK since WinXP SP3 it is able to move between different CPUs. IDE controller, AHCI mode and such things are way more an issue. So make sure you have setup your VMs on the new system exactly the same as in the old one.

    Thanks for the reply, yes I’ll be trying things out over the next few weeks so will post back with how I go.


  • Developer

    @mr626 Don’t think you will see any issues. But that’s just from the top of my head. I don’t currently use VMware so I can’t test. Give it a go and let us know. I am fairly sure you’ll see no issues. AFAIK since WinXP SP3 it is able to move between different CPUs. IDE controller, AHCI mode and such things are way more an issue. So make sure you have setup your VMs on the new system exactly the same as in the old one.


Log in to reply
 

452
Online

39.4k
Users

11.1k
Topics

105.4k
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.