1.4.1 Unable to register host (/bin/fog.man.reg)



  • @Tom-Elliott It is literally the same exact picture that User zclift15 submitted earlier. Everything is the exact same other than the IP addresses on there.


  • Senior Developer

    @ddeatrich Can you show a picture of the message? I tested 1.4.1 registering and had no issues on myside.



  • @Tom-Elliott

    Fresh install of FOG 1.4.1 here. I am getting the same issue on multiple computers. I’m at a business so I have many types of computers to test with. I re-installed Ubuntu server 16.04,17.04, and FOG about 7 times so far because I thought it was something I was doing. I’m glad I saw this thread.

    This issue is happening on each computer that I’ve tested and I cannot get around it.


  • Senior Developer

    There’s nothing you can do server side. We need to know what the nic is, if FOS is recognizing the nic (or failing to get an IP address), and/or if there’s actually a problem with the nic itself.



  • I am having the same issues with Fog 1.4.1 on Ubuntu 16.04 LTS installed on a physical machine with an Intel NIC. Any suggestions?



  • @Tom-Elliott
    Would you have any suggestions on a fix on the server side? Because I have over 100 computers (not all the same model) and it doesn’t seem to work on any of them .



  • The same thing happens to me when I try send an image after manually registering the host



  • I’m getting the same error. I rebooted mine to get that error cleared. This is on ubuntu 17.04.
    I’m also getting nfs failed, and unable to check in. Trying to send a image to the server.


  • Senior Developer

    @zclift15 The computer, not the server.



  • @Tom-Elliott
    Do mean to say the network adapter on the computer or on the server? The server is a virtual box that is on bridged adapter eth4.


  • Senior Developer

    @zclift15 It appears to me FOG is not recognizing your network adapter.

    See where it says "Version: "? That should show “Version: 1.4.1” (Or whatever version you’re running.)



  • Just wanted to say that I’m experiencing the same error with 1.4.1. I recently set up a physical Ubuntu box with FOG 1.4.1 to do some testing and haven’t been able to register any hosts with it. Previously had version 1.3.5 on a virtual Ubuntu machine which was having no issues. I’m getting the same screen as the picture zclift15 posted.




  • Senior Developer

    @zclift15 Is the message something like:

    'Unable to register host: Already registered as…?

    Can you provide a screen shot of the error?



  • @Tom-Elliott
    Thats it there, I don’t really know what I’m looking at. I wasn’t around when the original server was built so I’m sort of learning as I go here.



  • @Tom-Elliott

    [Thu Jun 01 14:07:46.815765 2017] [core:notice] [pid 621] AH00094: Command line: '/usr/sbin/apache2'
    [Thu Jun 01 14:07:46.810476 2017] [mpm_prefork:notice] [pid 621] AH00163: Apache/2.4.10 (Debian) OpenSSL/1.0.1t configured -- resuming normal operations
    [Thu Jun 01 14:07:18.547598 2017] [mpm_prefork:notice] [pid 26837] AH00169: caught SIGTERM, shutting down
    [Thu Jun 01 14:06:45.487089 2017] [:error] [pid 32023] [client 131.128.53.29:54302] PHP Warning: ftp_rename(): Rename failed. in /var/www/html/fog/lib/fog/fogftp.class.php on line 769, referer: http://131.128.53.30/fog/management/index.php?node=about&sub=kernel&file=aHR0cHM6Ly9mb2dwcm9qZWN0Lm9yZy9rZXJuZWxzL0tlcm5lbC5Ub21FbGxpb3R0LjQuMTEuMC42NA==&arch=64
    [Thu Jun 01 12:42:42.516750 2017] [core:notice] [pid 26837] AH00094: Command line: '/usr/sbin/apache2'
    [Thu Jun 01 12:42:42.516669 2017] [mpm_prefork:notice] [pid 26837] AH00163: Apache/2.4.10 (Debian) OpenSSL/1.0.1t configured -- resuming normal operations
    [Thu Jun 01 12:40:24.316027 2017] [mpm_prefork:notice] [pid 11683] AH00169: caught SIGTERM, shutting down
    [Thu Jun 01 12:37:11.809778 2017] [core:notice] [pid 11683] AH00094: Command line: '/usr/sbin/apache2'
    [Thu Jun 01 12:37:11.809697 2017] [mpm_prefork:notice] [pid 11683] AH00163: Apache/2.4.10 (Debian) configured -- resuming normal operations
    [Thu Jun 01 12:37:10.663707 2017] [mpm_prefork:notice] [pid 11583] AH00169: caught SIGTERM, shutting down
    [Thu Jun 01 12:37:09.261303 2017] [core:notice] [pid 11583] AH00094: Command line: '/usr/sbin/apache2'
    [Thu Jun 01 12:37:09.261173 2017] [mpm_prefork:notice] [pid 11583] AH00163: Apache/2.4.10 (Debian) configured -- resuming normal operations
    [Thu Jun 01 12:37:08.181637 2017] [mpm_event:notice] [pid 804:tid 140642725861248] AH00491: caught SIGTERM, shutting down
    [Thu Jun 01 12:17:12.261490 2017] [core:notice] [pid 804:tid 140642725861248] AH00094: Command line: '/usr/sbin/apache2'
    [Thu Jun 01 12:17:12.261359 2017] [mpm_event:notice] [pid 804:tid 140642725861248] AH00489: Apache/2.4.10 (Debian) configured -- resuming normal operations```

  • Senior Developer

    @zclift15 You can get them from multiple places.

    Easiest:
    FOG Configuration Page->Log Viewer->Apache Error Log.

    /var/log/apache2/error.log <—For Debian based OS’s
    /var/log/httpd/error_log <—For Redhat based OS’s



  • Sorry, yes it is (/bin/fog.man.reg). And where would I find those logs? I saw people with a similar problem posted that but I tried looking for them but wasn’t sure where they were.


  • Senior Developer

    Are you sure it’s not “Unable to register host (/bin/fog.man.reg)”?

    Notice the (/) is missing. Any thing in apache error logs on the fog server?


Log in to reply
 

365
Online

6.4k
Users

13.8k
Topics

130.0k
Posts