"Could not find ramdisk image"



  • I am a new Fog user and at work, I was tasked with trying to have a Gparted live iso boot using memdisk. On the production Fog server (VM running .32 on Ubuntu) the admin created this custom label :

    LABEL gparted2
    kernel gparted2/memdisk
    append iso initrd=gparted2/systemrescuecd-x86-2.6.0.iso raw
    MENU LABEL TEST - GParted 11 Disk Partitioning Utility
    TEXT HELP
    When you have a client machine try to boot from gparted it fails after getting to an error message that complains about not being able to find a live filesystem, and also about having job control turned off. I looked for possible solutions to this and tried a few things but nothing works_I think there is a size limitation as far as what memdisk can boot???

    So in order to test further I downloaded the .30 VM Server/client combo, set them up in Virtual box, upgraded Fog to .32 in the vm and the two VMs communicated just fine. My issue now is that when I drop the same Gparted iso along with memdisk in the vm tftfboot/fog/Gparted folder that I created(after editing the default menu like so):
    LABEL fog.GParted
    kernel fog/Gparted/memdisk
    append iso initrd=fog/Gparted/gparted.iso raw
    MENU LABEL TEST - GParted 11 Disk Partitioning Utility
    TEXT HELP
    General Disk Partitioning Utility
    ENDTEXT

    I get this “Could not find ramdisk image” error message. The permissions in the Gparted folder are correct (fog:root) set recursively so I don’t know what else could cause this to happen. Any ideas?



  • Ok, after changing the label boot parameters to this:
    LABEL fog.GParted
    kernel fog/kernel/bzImage
    append iso initrd=fog/Gparted/gparted.iso raw
    MENU LABEL TEST - GParted 11 Disk Partitioning Utility
    TEXT HELP
    General Disk Partitioning Utility
    ENDTEXT

    the image boots partially until I get this error message in the picture attached. I feel that I am getting close, just don’t know enough about Linux to do figure this out on my own yet.[ATTACH=full]105[/ATTACH]

    [url="/_imported_xf_attachments/0/105_Error.jpg?:"]Error.jpg[/url]


Log in to reply
 

356
Online

39.3k
Users

11.0k
Topics

104.4k
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.