printer installs fail



  • Printers through FOG have stopped auto installing. It will create the ports fine, but never installs the drivers. FOG.log reports the printer has been installed correctly, and only throws and error when setting as default.

    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Printer update was request from fog tray…
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Management level = 1
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Adding new printers to host…
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager 3 found on server side.
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Installation requested for MS-Staff-Left-Copier
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Printer Installed: MS-Staff-Left-Copier
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Installation requested for MS-Staff-Right-Copier
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Printer Installed: MS-Staff-Right-Copier
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Installation requested for SE-Office-Copier
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Printer Installed: SE-Office-Copier
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Setting Default Printer…
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Failed: it looks like the local printer is missing.

    The UNC path to the driver files are reachable from the workstation and I can manually install the printer using the port the FOG install created.

    Currently on SVN 5044, but it been happening for a few.



  • @Scott-B

    Printer Issue seems resolved in the most recent SVN. Thank you!



  • @Scott-B @John-L-Clark I too am experiencing this. Client 0.9.5 works fine but I have 1000+ clients using the legacy client so trying to upgrade that in a short amount of time is impossible. I’m looking to remove the old client and install the new client through a startup script. If that is successful, then I’ll be in a better position but for now, I’m in a nightmare. I’ve disabled the print manager so hopefully no other computers remove all the printers.



  • @John-L-Clark said:

    @ScottB

    Are you still having printer issues? I installed the latest SVN and now i am unable to install any printers. In the fog.log I see that it says the printer installed but it also has an error FAILED: it looks like the local printer is missing. Any ideas? Any help would be great

    Yes I am still having the issue (SVN 5124). Difference between this reply and the first time I posted this is now instead of making the port then nothing, now it says there are no printers assigned. Which means it actually removes the fog printers that it did have from before this started.

    from fog.log

     10/29/2015 11:32 AM FOG::MODDebug Attempting to open connect to: http://XXXX.XXXX.XXXX/fog/service/debug.php
     10/29/2015 11:32 AM FOG::MODDebug Server responded with: Hello FOG Client
     10/29/2015 11:32 AM FOG::MODDebug Module has finished work and will now exit.
     10/29/2015 11:33 AM FOG::PrinterManager Printer update was request from fog tray...
     10/29/2015 11:33 AM FOG::PrinterManager Management level = 1
     10/29/2015 11:33 AM FOG::PrinterManager Adding new printers to host...
     10/29/2015 11:33 AM FOG::PrinterManager 0 found on server side.
    


  • @John-L-Clark Yes, the printer issue is still here. I’m about to update to the lastest SVN. I’ve done so the last few days and the issue persists. You can see more of my info on it here https://forums.fogproject.org/topic/5990/printer-issues-continue

    @John-l-Clark @Scott-B @Tom-Elliott IT WORKS!!! SVN 5110 Many thanks to Tom and to the other devs for the work done to get this stuff working again.

    I lied, it kinda works. Many of my computers have had their printers disappear even though its assigned to the host still. Some computers lost only one or two printers but not all of them. It appears to be an issue with the legacy client. I installed client 0.9.5 on a few machines and the printers pulled just fine. Now I need to find a way to maybe push out 0.9.5 to a small batch of computers and see if it keeps working.



  • @ScottB

    Are you still having printer issues? I installed the latest SVN and now i am unable to install any printers. In the fog.log I see that it says the printer installed but it also has an error FAILED: it looks like the local printer is missing. Any ideas? Any help would be great



  • @Scott-B said:

    Printers through FOG have stopped auto installing. It will create the ports fine, but never installs the drivers. FOG.log reports the printer has been installed correctly, and only throws and error when setting as default.

    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Printer update was request from fog tray…
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Management level = 1
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Adding new printers to host…
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager 3 found on server side.
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Installation requested for MS-Staff-Left-Copier
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Printer Installed: MS-Staff-Left-Copier
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Installation requested for MS-Staff-Right-Copier
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Printer Installed: MS-Staff-Right-Copier
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Installation requested for SE-Office-Copier
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Printer Installed: SE-Office-Copier
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Setting Default Printer…
    10/22/2015 3:40 PM FOG::PrinterManager Failed: it looks like the local printer is missing.

    The UNC path to the driver files are reachable from the workstation and I can manually install the printer using the port the FOG install created.

    Currently on SVN 5044, but it been happening for a few.

    Now I am seeing the messages below on the clients fog.log. Additionally the host has lost all its printers.

     10/28/2015 8:51 AM FOG::PrinterManager Printer update was request from fog tray...
     10/28/2015 8:51 AM FOG::PrinterManager Management level = 1
     10/28/2015 8:51 AM FOG::PrinterManager Adding new printers to host...
     10/28/2015 8:51 AM FOG::PrinterManager 0 found on server side.
    

    Apache error log shows…

    [Wed Oct 28 08:56:55.100128 2015] [:error] [pid 16943] [client 10.195.84.105:49175] PHP Warning:  sprintf(): Too few arguments in /var/wwwfog/lib/client/PrinterClient.class.php on line 18
    [Wed Oct 28 08:56:55.102179 2015] [:error] [pid 16943] [client 10.195.84.105:49175] PHP Warning:  sprintf(): Too few arguments in /var/wwwfog/lib/client/PrinterClient.class.php on line 18
    [Wed Oct 28 08:56:55.104175 2015] [:error] [pid 16943] [client 10.195.84.105:49175] PHP Warning:  sprintf(): Too few arguments in /var/wwwfog/lib/client/PrinterClient.class.php on line 18
    [Wed Oct 28 08:56:56.190988 2015] [:error] [pid 16967] [client 10.195.84.29:49167] 
    

    Edit: SVN 5106



  • Below is what I get today when my machine tries to add a printer. It does look like its trying to pull in too many backslashes and Windows isn’t recognizing the unc path.

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/114466/1.PNG

    I pasted in the log but it wouldn’t let me submit, says it was flagging it as spam, so that is a screenshot of my log.



  • @Tom-Elliott said:

    @Scott-B hopeful now the sprintf and reference errors are gone. I don’t know if it will fix the problem but at least the errors won’t present an issue.

    On SVN 5050.

    [Fri Oct 23 09:21:47.208747 2015] [:error] [pid 8449] [client 10.195.72.113:50622] PHP Warning: mysqli::real_connect(): (HY000/2002): Connection refused in /var/wwwfog/lib/db/MySQL.class.php on line 30
    [Fri Oct 23 09:21:47.232128 2015] [:error] [pid 8449] [client 10.195.72.113:50622] PHP Warning: mysqli::real_connect(): (HY000/2002): Connection refused in /var/wwwfog/lib/db/MySQL.class.php on line 30
    [Fri Oct 23 09:21:47.329878 2015] [:error] [pid 8257] [client 10.195.64.27:50809] PHP Warning: mysqli::real_connect(): (HY000/2002): Connection refused in /var/wwwfog/lib/db/MySQL.class.php on line 30
    [Fri Oct 23 09:21:47.488815 2015] [:error] [pid 8554] [client 10.195.65.150:49243] PHP Warning: mysqli::real_connect(): (HY000/2002): Connection refused in /var/wwwfog/lib/db/MySQL.class.php on line 30


  • Senior Developer

    @Scott-B hopeful now the sprintf and reference errors are gone. I don’t know if it will fix the problem but at least the errors won’t present an issue.



  • @Tom-Elliott

    [Fri Oct 23 08:44:43.356081 2015] [:error] [pid 4502] [client 10.195.64.68:50681] PHP Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/wwwfog/lib/client/PrinterClient.class.php on line 31
    [Fri Oct 23 08:44:43.356131 2015] [:error] [pid 4502] [client 10.195.64.68:50681] PHP Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/wwwfog/lib/client/PrinterClient.class.php on line 31
    [Fri Oct 23 08:44:48.997708 2015] [:error] [pid 4500] [client 10.195.64.68:50684] PHP Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/wwwfog/lib/client/PrinterClient.class.php on line 31
    [Fri Oct 23 08:44:48.997757 2015] [:error] [pid 4500] [client 10.195.64.68:50684] PHP Strict Standards: Only variables should be passed by reference in /var/wwwfog/lib/client/PrinterClient.class.php on line 31


  • Senior Developer

    What’s the error log exactly showing?



  • @Tom-Elliott said:

    @Scott-B and @johnomaz, I’ve added code to hopefully correct the sprintf information.

    Thanks Tom, but I’m still seeing the issue in svn 4058. Apache log shows the error long on line 31 now.



  • @tom-elliott I’ll install the next svn tomorrow morning and give it a whirl. Many thanks!


  • Senior Developer

    @Scott-B and @johnomaz, I’ve added code to hopefully correct the sprintf information.



  • @Scott-B

    I’m also seeing the info in apache log

    [Thu Oct 22 16:01:02.450473 2015] [:error] [pid 8968] [client 10.195.64.68:51409] PHP Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/wwwfog/lib/client/PrinterClient.class.php on line 4
    [Thu Oct 22 16:02:02.562599 2015] [:error] [pid 9019] [client 10.195.64.68:51425] PHP Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/wwwfog/lib/client/PrinterClient.class.php on line 4
    [Thu Oct 22 16:02:03.556759 2015] [:error] [pid 6595] [client 10.195.64.68:51426] PHP Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/wwwfog/lib/client/PrinterClient.class.php on line 4
    [Thu Oct 22 16:03:04.661474 2015] [:error] [pid 9113] [client 10.195.64.68:51461] PHP Warning: sprintf(): Too few arguments in /var/wwwfog/lib/client/PrinterClient.class.php on line 4
    [Thu Oct 22 16:03:09.157502 2015] [:error] [pid 9146] [client 10.195.64.68:51465] PHP Warning: sprintf(): Too few arguments in



  • Agreed, good to have two people with the same problem so it shows its not just one person’s set up.



  • @johnomaz said:

    https://forums.fogproject.org/topic/5990/printer-issues-continue

    I just added that 5 or so minutes ago. Between yesterday and today, you and I appear to be working on printers at the same time of the day =D.

    At least we are in this together.



  • https://forums.fogproject.org/topic/5990/printer-issues-continue

    I just added that 5 or so minutes ago. Between yesterday and today, you and I appear to be working on printers at the same time of the day =D.


Log in to reply
 

364
Online

38982
Users

10712
Topics

101679
Posts

Looks like your connection to FOG Project was lost, please wait while we try to reconnect.