Freezing on Inventory or Debugging



  • Yesterday, I set up the Fog server on CentOS 6.5. The setup worked well and I can get into the GUI without trouble.

    However, when I try to take an inventory (quick or full) or debug the connection, it freezes at the step that’s attached. [ATTACH]1495[/ATTACH]

    Any idea what is going on? This network is by design a stand alone network without internet access. I can connect the server to a network if I have to make any changes, though.

    Thanks so much for the help.

    [url="/_imported_xf_attachments/1/1495_fogerror.jpg?:"]fogerror.jpg[/url]


  • Banned

    This post is deleted!


  • [quote=“Tom Elliott, post: 38857, member: 7271”]I agree with ArchFan on this. Update your kernel. Using the command line may work the best.[/quote]

    It definitely looks like a kernel issue due to the newer network card in the E7440. Thanks for everyone’s help.


  • Senior Developer

    I agree with ArchFan on this. Update your kernel. Using the command line may work the best.



  • I don’t know much about 0.32, but trying another kernel is simple enough.

    To download the 32 bit kernel:
    [CODE]

    wget --no-check-certificate http://mastacontrola.com/fogboot/kernel/bzImage32
    [/CODE]

    then backup the original 32 bit kernel and replace it with the new kernel - I think this is the correct path for 0.32 and earlier
    [CODE]

    mv /tftpboot/fog/kernel/bzImage{,.ORIG}
    cp bzImage32 /tftpboot/fog/kernel/bzImage
    [/CODE]

    Then see if you can successfully inventory and image



  • It looks like it might be an issue with the NIC on this model of laptop. I just tried to do an inventory of another laptop, and it worked without an issue. Any recommendations with these kind of possible driver incompatibilities?



  • [quote=“ArchFan, post: 38820, member: 19266”]What version of FOG? And are you using a USB NIC or have some kind of USB device attached to the machine that’s being booted from FOG?[/quote]

    Thanks for the reply. It’s 0.32, and no USB NIC or any other USB device connected to either machine.



  • What version of FOG? And are you using a USB NIC or have some kind of USB device attached to the machine that’s being booted from FOG?


 

376
Online

41.8k
Users

12.3k
Topics

116.0k
Posts